Inima fetelor arde mai intens. Recenzie

Prima carte citită în acest an, 2020, are acum și recenzie pe blog! Te avertizez că urmează rânduri cu un limbaj mai licențios! 

Au trecut câteva luni bune de când nu am mai citit sau scris despre o carte, însă am descoperit între timp noile planuri ale editurii StoriaBooks. Și am scris despre ele în articolul Colecția Storia Plus. Noutate marca Storia Books.

Una din cele trei cărți recent lansate sub semnătura StoriaPlus a ajuns și la mine. Și cu ea am început anul!

TitluInima fetelor arde mai intens

Autor: Shoba Rao

Descriere:

Poornima și Savitha se lovesc de trei obstacole: sunt sărace, sunt ambițioase și sunt fete. După moartea mamei ei, Poornima întâlnește foarte puțină bunătate în viață. Ei îi revine sarcina de a avea grijă de frați până când tatăl ei îi găsește soț potrivit. Așa că, atunci când Savitha intră în gospodăria lor, Poornima e intrigată de fata aceasta veselă, care gândește pe cont propriu. Dintr-odată, satul lor din India nu mai pare chiar atât de sufocant de mic, iar Poornima începe să-și imagineze o viață dincolo de căsătoria aranjată. Dar în momentul în care un act de cruzime îngrozitor o forțează pe Savitha să plece, Poornima lasă în urmă tot ce îi era cunoscut pentru a-și găsi prietena.

Călătoria o poartă prin cele mai întunecate unghere ale lumii interlope din India, de pe un continent pe altul și, în cele din urmă, într-un complex de apartamente din Seattle. Alternând perspectivele fetelor pe măsură ce se confruntă cu obstacole extrem de dificile, romanul lui Shobha Rao înfățișează două eroine care nu își pierd niciodată speranța ce arde înăuntrul lor.

Inima fetelor arde mai intens recenzie

Inima fetelor arde mai intens Recenzie

Disclaimer- Atunci când citesc o carte încerc să mă integrez în poveste. Impresiile citite despre orice carte de pe blog sunt ca urmare a sentimentului lăsat de poveste asupra mea. La care se adaugă starea de spirit din momentul citirii unei cărți și a gândurilor ce se dezvoltă pe parcurs ce citesc cartea!


 

Imediat după ce am citit descrierea mă gândeam că voi găsi în această carte aventurile a două fete ce descoperă că au o orientare sexuală diferită. Bine, încă am acest sentiment, chiar dacă am citit cartea și nu prea sunt semne clare ale acestei idei. Poate fi greu de înțeles că o prietenie ar genera astfel de evenimente!

Pe această cale vreau să felicit autoarea.

Căci a făcut o treabă minunată. Ritmul cărții este unul ce nu m-a lăsat să pun cartea jos fără să o parcurg cap-coadă. Dap, am terminat cartea într-o zi.

Detaliile poveștii sunt pe alocuri la limită. Scenele de violență, de abuz psihic, de viol, de dependență, fac parte din poveste și totuși sunt altfel descrise față de ceea ce am citit eu până acum. Nu sunt d-ale să îți facă pulsul și nervii să crească subit, dar nu sunt nici hai să bifăm și aceste scene pentru poveste.

Mai vreau să subliniez și faptul că indiferent prin ceea ce au trecut cele două personaje principale, niciunde nu am găsit semne de renunțare, adică gânduri de suicid. Și au trecut personajele prin ferească cerul ce situații. Situații ce au lăsat urme fizice!

Fu.’ui mama ei de viață, că mi-aș fi dorit ca această carte să fie un SF. Nu e nici realitate, dar nici departe de ea nu este.

Și totuși am găsit în carte două personaje creionate să reziste în fața destinului ce le-a fost desenat de alții.

Două adolescente ce devin luptătoare, ce sfidează orice regulă a societății în care trăiesc. Două femeie ce cresc și învață din fiecare situație trăită. Două femeie ce descoperă că sunt suficiente!

O carte ce merită citită!

Cum ți se pare cartea ”Inima fetelor arde mai intens”?

P.S. Îți recomand și cartea O fată din bucăți!

14 Comments on “Inima fetelor arde mai intens. Recenzie”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.