Recenzie ”Totul se termină cu noi”

S-a lăsat cu nod în gât de mai multe ori. Și cu accelerarea ritmului cardiac. Căci îmi venea să intru în poveste și să scutur câteva personaje. Atât de prinsă am fost în acțiune și detalii. Acum să văd cum dau o formă pentru această recenzie ”Totul se termină cu noi”.

Descrierea oficială este aceasta:

”Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Ryle este un tip hotărât, încăpățănat și poate chiar puțin arogant. Este, de asemenea, sensibil, deștept și foarte atras de Lily. În plus, arată dumnezeiește în uniforma de medic. Lily nu și-l poate scoate din minte. Însă el respinge categoric ideea de a avea o relație serioasă și de lungă durată. Chiar și atunci când Lily pare să devină excepția de la această regulă, ea tot vrea să afle motivul care l-a făcut să nu-și dorească decât aventuri de o noapte.

Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relatie o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legatură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreuna cu Ryle amenință să se destrame.”

Cartea o găsești mai mereu la un preț bun pe acest site!

Recenzie ”Totul se termină cu noi”

Pot să îți dezvălui de pe acum că nu te vei aștepta la ceea ce vei găsi în carte. Căci descrierea oficială a omis partea sensibilă, cea care m-a făcut de multe ori să trag aer adânc în piept și să respir ca să pot citit următoarea pagină.

Și nu pentru că aș fi trăit pe propria piele așa ceva sau pentru că aș fi o fire foarte sensibilă ce se indentifică rapid cu o poveste, ci pentru că pare ireal … dar prea des întâlnit în viața reală!

Recenzie Totul se termină cu noi

Citate din carte:

”M-am gândit la țara noastră și la întreaga lume și la cât de greșit este că oamenii nu fac mai mult unul pentru altul. Nu știu când au început oamenii să se îngrijească doar de ei.”

”Este ușor, atunci când privești din exterior, să  fii convins că vei pleca fără să te uiți înapoi, dacă […] Este ușor să spui că  nu ai mai putea continua să  iubești o persoană care […], atunci când nu ești tu cea care simte dragostea acelui om.”

Am omis intenționat câteva cuvinte și am pus paranteze, pentru a nu da de gol subiectul sensibil al cărții.

”Tiparele există pentru că sunt foarte greu de rupt. Este nevoie de foarte multă durere și curaj pentru a te desprinde de un tipar cunoscut. Uneori,  pare mai ușor să te complaci în aceeși situație cunoscută decât să-ți înfrunți tema de necunoscut și de posibil eșec.”

Mi-a plăcut mult cartea și modul în care autoarea a ales să prezinte povestea. O povestea inspirată din realitate, după cum am aflat la sfârșitul cărții, în nota autoarei.

O carte ce îți dă de gândit

Mai ales ultimul citat menționat de mine un pic mai sus. Depinde și în ce moment te-a prins lectura. Eu am început cartea într-o zi de dumică. O altă zi de duminică în izolare. Și am făcut tot ceea ce am putut pentru a termina cartea de citit în aceeași zi. Atât de tare m-a captivat.

Nu am bănuit în nici un moment că așa se vă desfășura povestea. Bănuiam din când în când, dar la fiecare gând de bănuială, povestea își schimba cursul.

Sunt tare zgârcită cu detaliile, știu. Dar și-ar pierde cartea din farmec dacă aș scrie mai multe despre subiectul sensibil. Doar simpla menționare a lui poate să te facă să cumperi cartea sau să nu vrei niciodată să o citești. Așa, mai bine rămâi cu suspansul, nu?!

Recenzie ”Totul se termină cu noi” diferită, dar cam la fel ca celelalte recenzii tip suspan de pe blog. Zic eu.

Ca și ceea ce vei găsi aici – Pacienta tăcută a ajuns cu recenzie pe blog

Tu ai citi această carte?

Dacă ai citit să nu dai din casă detalii, ci hai cu o recomandare la fel de inedită ca această carte! 🙂

16 Comments on “Recenzie ”Totul se termină cu noi””

  1. Mi se pare o carte buna. Am si eu pregatite 2 carti cu recenzii bune pe care imi doresc sa le citesc in perioada urmatoare, dar, cu parere de rau, nu am nici o recomandare interesanta

  2. Intr-adevar tiparele sunt cele mai greu de schimbat, modificat… uneori nici nu realizam ca le avem decat in momentul in care trebuie sa schimbam ceva.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.