Pacienta tăcută a ajuns cu recenzie pe blog

Credeam că va fi mai dificil să citesc o carte după acest bestseller obligatoriu de citit.

Chiar se poate să fie mai greu să  aduci o carte la nivelul așteptărilor create de o carte ce te-a marcat într-un mod pozitiv. Așa a fost la mine. Pacienta tăcută este prima carte citită după cartea ce m-a cucerit iremediabil. O găsești aici la un preț bun.

Aveam așteptări, nu o să te mint. Însă acestea mi-au fost atinse. 

Prima dată am văzut cartea în story-urile lui  Irina Rusu (coffentropy). Cred că a fost prin luna februarie. Și de atunci m-a pus pe gânduri ceea ce am văzut pe coperta din spate. Am așteptat un pic, crezând că o voi putea lua la reducere 😛 dar până la urmă am zis că nu mai are sens să aștept.

(finalul cărții este genial)

Descrierea oficială

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil. Un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove. Un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul, motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o cautare a adevărului care amenință să-l distrugă …

Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant. Despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act.

pacienta tacuta recenzie

Pacienta tăcută recenzie

Fără a intra în mai multe detalii legate de acțiunea din carte, îți zic că a meritat fiecare minut.

Pacienta tăcută este clar în top 3 cărți citite și apreciate!

Nu este o carte care să îți dea prea mari emoții. Nu te ține cu sufeltul la gură, dar în același timp are o doză de mister ce te face să parcurgi cu interes fiecare paragraf.

Are de toate și totuși nu este un ghiveci. Autorul a împletit cu măiestrie tot ceea ce a așternut în carte. Iar finalul… o da! Finalul este GENIAL!!!

Ca să zic că este un final neașteptat ar trebui să zic că mă așteptam să se termine într-un fel și acel fel a fost spulberat. Dar, cât am parcurs cartea, nici nu m-am gândit la final. Mă gândeam care este următorul pas, ce urmează să se întâmple. Așa că, finalul a fost surpriză. O încheiere pe măsură.

Citate din carte

”E ciudat cât de repede te adaptezi la lumea nouă și ciudată a unei instituții psihiatrice. Devii din ce în ce mai la largul tău cu nebunia- și nu doar cu nebunia celorlalți, ci și cu a ta. Suntem cu toții săriți de pe fix, cred, numai că în feluri diferite. ”

”Alegerea unei iubite seamănă mult cu alegerea unui terapeut. […] Trebuie să ne întrebăm: oare această persoană o să fie sinceră cu mine, o să asculte criticile, o să-și recunoască greșelile și n-o să promită ceva imposbili?”

Asta doar cumva un mic mic preview din ceea ce poți găsi în carte.

Pe alocuri mi-ar fi plăcut ca autorul să nu se raporteze la cititor la plural. Deși nu autorul a zis asta, cred, ci personajul masculin, Theo. ”Dacă o să credeți sau nu, e alegerea voastră.”

Căci, din punctul meu de vedere, aceasta carte pare a fi redată de Theo. Scrisă de Theo. Hmmm…  oare?

Știu că în fiecare personaj principal autorul transpune parte din gândurile sale. Unde-și trage oare granițele, limitele dintre acțiunile personajului și ale autorului?

Crezi că ți-ar fi pe plac Pacienta tăcută?

P.S.

Autorul, Alex Michaelides, are la activ și scenarii de film. A scris scenariul filmului The devil you know (2013) și a fost co-scenarist la The Con is On (2018). Pacienta tăcută este primul său roman.

24 Comments on “Pacienta tăcută a ajuns cu recenzie pe blog”

  1. De foarte mult timp imi doresc si eu sa o citesc, o am trecuta in wishlist dar ceva m-a oprit sa o achzitionez (poate ca mereu fug de cartile care sunt pe primul loc in topul vanzarilor).

Părerea ta contează pentru mine!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.