Recenzie – Să ai curajul să îți dorești mai mult

Chiar și eu așteptam această Recenzie – Să ai curajul să îți dorești mai mult. Să văd cum dau formă unei cărți scrise de un blogger. Și, ca să pot arăta unor cunoscuți că unii bloggeri chiar sunt scriitori!

Mă încearcă o mare bucurie în momentul în care primesc mesaje personalizate. Sau mai bine, mesaje personale pe pagina de FB a blogului / mail sau pe mesageria privată- în cazul în care ajunge cineva să mă găsească.

Cum a fost și mesajul primit de la Anca Moraru, autoarea acestei cărți minunate. Eu o cunosc pe Anca din mediul online, dar o știam ca blogger ce se manifestă pe blogul ellafairytale.ro.

Și am primit un mesaj din partea ei, în care îmi scria că a publicat o carte și că și-ar dori să mi-o trimită spre lectură. Am acceptat propunerea fără ezitarea. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre un autor român, cunoscut și o carte nu voi refuza niciodată!

Bine, sunt cărți despre care nu ajung să scriu, fiindcă nu pot citi în acel moment paginile. Ori nu reușesc să mă conectez cu stilul autorului. Am mai pățit d-astea.

Descrierea oficială a cărții ”Să ai curajul să îți dorești mai mult

”Dragostea nu a fost niciodată mai complicată, mai ales când Celeste Northon, scriitoare celebră, este prinsă într-o relație toxică care îi afectează prezentul. Prinsă între iubiri trecute și prezente, dragostea pare să îi scape printre degete.

Va găsi ea oare iubirea pe care și-o dorește? Va reuși să scape de umbrele trecutului și să trăiască prezentul?”

recenzie sa ai curajul sa iti doresti mai mult

Anca a scris un articol pe al ei blog pe acest subiect – Prima mea carte publicată.

Recenzie – Să ai curajul să îți dorești mai mult

Mno acum să vezi. Uneori simt că mă transform într-un critic literar, unul fals, căci nu am nici o specializare sau studii în literatură. Și totuși nu pot să trec cu vederea unele aspecte observate pe lângă povestea în sine.

Știu că unele impresii au legătură și cu faptul că citesc o carte scrisă de cineva mai apropiat. Impresii ce le-am avut și în momentul în care am citit cărțile scrise de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Sau poate am eu ceva chichițe de rezolvat cu autorii români. Așteptări de resetat!

Să ai curajul să îți dorești mai mult – ușor de zis, greu de făcut!

Lectura este una foarte ușoară.  Este ideală pentru o relaxare în hamac și o limonadă lângă tine. Dacă nu permiți telefonului să te distragă cu notificările de pe Fb, instagram sau alte cele, termini cartea în câteva ore.

Mi se pare că este însă o lectură foarte aglomerată, cu de toate, cu multe surprize, cu multe răsturnări de situație. Ca și cum ar încerca cineva să comprime în câteva pagini cât mai multe aspecte ale vieții. Dar, sunt sigură că viața unor oameni este ca cea descrisă în carte.

Eu până acum nu am întâlnit în cărți un personaj atât de sucit ca Celeste. :)))  Trăiește săraca femeie în doi ani cât trăiesc unii oameni într-o viață. La un moment dat am făcut o pauză și am răsfoit câteva pagini înapoi, că mi s-a părut că am sărit eu peste ceva de am ajuns în alt punct.

În tot acest ritm nebun al poveștii, mi-a plăcut că am găsit și pasaje faine. Ca acestea:

”Să fii amantă poate părea ușor atâta timp cât nu implici sentimente. Însă eu, cea care trăiește cu sentimente și iubire, nu am putut să fac asta. M-am predat cu atâta ușurință vânătorului meu, încât m-am pierdut pe mine, uitând cine sunt.”

”Oare câți nu facem așa, dăm cu piciorul la marea noastră iubire doar pentru că ne este teamă să încercăm? Ne plafonăm în relații în care nu ne mai regăsim și trăim o viață monotonă, mereu în așteptarea a ceva.”

Mai vreau să îți zic că povestea are un final foarte interesant, iar ultimele pagini înainte de final te pot face să zici ”pe bune!?!?” :))

Felicitări Anca pentru această carte! Să vedem cât mai multe cărți ce-ți poartă semnătura în rafurile noastre!

Cum ți se pare această recenzie – Să ai curajul să îți dorești mai mult?

20 Comments on “Recenzie – Să ai curajul să îți dorești mai mult”

  1. Imi place aceasta intaratare. Nu pot sa ii spun recenzie pentru ca am impresia ca nu ai spus nimic din carte. Ma atrage aprtea cu amanta… am ceva cu ele de ceva timp. Iar legat de autori romani… am si eu rezervele mele. De la Ioana Chicet am citit o carte. Mi-a placut in copilarie autorul seriei Liceeni. Apoi doamna Ozoon m-a dat peste cap cu seria Amantii. Iar cu amanti si amante 😛

    1. Cam acesta imi este stilul in ceea ce priveste recnziile. Las oamenii sa descopere cartile. Mai am de lucru pe partea de autori romani, dar imi dau silinta. Sper sa te tenteze si aceasta carte 🙂

  2. Multi dintre noi ne pierdem pe noi si chiar daca ne dorim mai mult, nu avem curajul sa incercam cu adevarat sa obtinem ce credem ca meritam. Faina recenzie a cartii, multumim!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.