Mesajul din geanta din piele

O vedeam cum ține geanta din piele neagră. Era singurul lucru care conta în acele momente. Mereu se uita după geantă. Și nu ar fi trebuit să fie așa. Eram acolo și eu aveam nevoie de ea. Dar geanta din piele era mai importantă. Mă durea. Și acum mă doare când îmi amintesc. Am uitat când a dispărut acea geanta din piele din viața ei, din viața mea, dar știu că a fost mulți ani în viața noastră. Până a crăpat și fermoarul nu se mai închidea. Se uzase. Se folosise de ea, dar nu i-a acordat atenția cuvenită, astfel încât să o lase moștenire. Nu sunt sigură că aș fi vrut să o am, dar o țin minte. Era o geantă din piele neagră, simplă, cu un singur fermoar. Mare. Chei. Bani. Bilete. Era singurul lucru care conta pentru ea în acea zi. Aveam 7 ani. 


Aș fi vrut să încep acest articol pe o notă mai veselă sau mai imparțială. Geanta din piele neagră a fost prima care mi-a venit în minte.

Acum caut și apreciez enorm gențile din piele. Chiar dacă prima amintire cu o geanta dama neagra este una mai puțin plăcută, am învățat cum să  îmi exprim nevoile și stările astfel încât să evit emoțiile mult prea puternice ca în acea zi menționată mai sus.

Mesajul din geanta din piele

  • palașcă – Geantă de piele care se poartă la șold.
  • sabretaș – Geantă de piele sub formă de mic săculeț plat de piele care se purta la centiron, lângă sabie, la unele uniforme de cavalerie.
  • tașcă – Geantă de piele sau de pînză, în care se țin diferite obiecte.

wikipedia.org/wiki/geantă

Se pot ascunde multe într-o geantă din piele. Mesaje, secrete, comori.

Prima mea geantă din piele îmi aduce aminte de liceu. Seamănă extraordinar de mult cu ceea ce se vede în poza de mai jos:

Cu acel rucsac mă simțeam ca o vedetă. Am avut grijă de el, chiar dacă era ”ghiozdanul” meu pentru școală. Avea un singur compartiment. Iar interiorul mereu mă surpindea. Chiar și atunci când l-am folosit pentru mesaje. Când materialul textil din interior s-a desprins, am găsit o metodă prin care să ascund unele mesaje, unele obiecte, unele secrete.

Acum mi-aș dori să știu ce am făcut cu acest rucsac. Poate dacă mă străduiesc îl găsesc. Poate…

Dar mesajul din geanta din piele este mai mult de atât. Nu degeaba am menționat geanta din piele neagră la începutul articolului.

Grijă

În acea zi toată lumea mea s-a schimbat. Iar geanta din piele neagră era pentru mine simbolul noului început. În ea era tot ceea ce considera mama mea că are mai scump pe lume. Erau toate visele ei, toate eforturile de a face ceva diferit, toate grijile. Mi-aș fi dorit să încap în acea geantă în acea zi. Însă fiecare trăim ceea ce trăim cu un scop.

Eu nu sunt ca mama mea, dar am ajuns să o înțeleg. Și viața ei s-a schimbat atunci. Atât a știut atunci.

Eu pot mai mult de atât. Eu știu mai mult de atât.

Geanta din piele

Pot alege un model clasic de geantă din piele. Care să  se potrivească în orice situație, cu orice ținută (mai puțin ținuta sport). Să o îngrijesc și să o las moștenire. Să îi atașez și o poveste. Să  creez un mesaj ce vine la pachet cu geanta. Să schimb energia atașată amintirii. Să rup ”cercul”.

Ce mesaj aș putea crea pentru a atașa genții ce o las eu moștenire?

Cum sună…

Calitatea nu are vârstă. Alege-ți oameni de calitate, care să îți fie alături în timp, cum mi-a fost alături această geantă atunci când …. (plus o scurtă poveste dintr-o zi specială sau o situație aparte)

Timpul nu iartă. Cu toții îmbătrânim. Dar cu îngrijirea corectă, putem îmbătrâni frumos. Ca această geantă ce a rezistat în timp ca urmare a îngrijirii corespunzătoare. Ai o genă bună. Ai grijă de ea.

Un mesaj ce să transmită o emoție și să inspire. Cum m-a inspirat pe mine geanta din piele neagră din acea zi. Chiar dacă emoția a fost grea și dureroasă, m-a inspirat să creez ceva frumos.

Cum este mesajul ce îl port la mână despre care am scris aici – Cine mai are o minte încăpățânată?

Mai mă gândesc la mesaj, dar ceva asemănător cu propozițiile de mai sus ar fi. Apoi rămâne să mai caut și forma pentru atașarea mesajului. Pentru că oricât de faină a fost ideea mea din liceu cu mesaj între piele și materialul textil din interior, e prea ascuns și poate fi trecut cu vederea… ai vreo idee tu pe această temă?

Alege înțelept!

Crezi că o geantă din piele poate fi lăsată moștenire? Ce mesaj i-ai atașa?

One Comment on “Mesajul din geanta din piele”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.