Două bucăți de pește pentru patru persoane

Titlul poate suna ironic sau cu mesaj ascuns. Dar nu e nimic spectaculos în două bucăți de pește pentru patru persoane.

Bucățile de pește sunt file de somon norvegian cumpărate din lidl.  Și da, au avut un preț nu tocmai confortabil. Dar nu e ca și cum am mânca zilnic somon…

Două bucăți de pește pentru patru persoane nu e nici mult, nici puțin. Eu, soțul și cei doi copii am avut aceste bucăți de pește la cina din această seară.

Am condimentate peștele și l-am băgat la cuptor. Atât. DELICIU culinar a ieșit. Deliciu ce a mers bine cu sosul simplu de smântână cu usturoi. Fiecare secțiune a fileului a fost îndepărtată cu delicatețe, trecută prin sos și savurată…

Îți dai seama că nu am ajuns să zicem că ne-am săturat ca atunci când mâncăm o porție de sarmale de la bunica. Sau sătui ca atunci când pui de-un grătar în weekend.

Ne-a picat însă extrem de bine această cină. Am mâncat în tihnă. Am savurat fiecare bucată. Am împărțit cât să fie toată lumea mulțumită. Uneori e mai bine să duc dorul unui preparat decât să mă satur de el sau să fac mai mult și să rămână.

Două bucăți de pește pentru patru persoane

Poți găsi asemănări de idei și în acest articol- De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?

Am ținut să scriu acum despre această ocazie pentru că este pentru PRIMA dată când al meu băiat mănâncă pește. Au trecut mult prea mulți ani de când a mâncat pește. Și nu pentru că nu aș fi făcut sau nu aș fi încercat fel și fel de rețete, de pești, de combinații…. Nu îi place peștele sau fructele de mare și punct.

Și când l-am văzut că mănâncă am rămas gură cască. Adevărul este că a și ieșit un pește DELICIOS, care se topea în gură, cu gustul specific de pește, dar fără a fi prea mult gust „marin”, și avea și o ușoară crustă… 🤤🤤🤤

Nu o să forțez nota. Mâine merg să mai cumpăr. Ca să am în congelator. O dată la două săptămâni eu zic că e ok să îmi încerc norocul cu el.

Rețeta?

  • 2 bucăți de file de somon norvegian
  • Sare, piper, condiment iute

Nici măcar nu am curățit solzii. Pentru că la cuptor am folosit funcția de gătire intensivă, 180-200 de grade și s-a copt de sus în jos. Iar pielea nu am mâncat-o.

Simplu? Prea simplu?!

Puțin? Prea puțin?!

 

Eu zic că a fost suficient. Pentru că de-a lungul zilei am și mâncat, nu am făcut foame 😁

Care este cea mai simplă rețetă a ta cu pește?

 

2 Comments on “Două bucăți de pește pentru patru persoane”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.