De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?


Acele vizite la bunica, de unde mergeam mai fericiţi spre casele noastre. De unde mergeam mai plini, dar nu cu dureri de burtă sau crize de fiară.

De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?

Şi nu-mi ziceţi că din cauza cărnii, că acum e plină de chimicale şi nu te mai satură ca pe vremuri!!

bottegaverde.ro

Ne săturam fiindcă nu eram aşa lacomi!! Fiindcă ne săturam cu dragoste, ne simţeam plini cu energie, ne săturam cu starea de bine oferită de atmosfera din casă.

Mergeam la bunica în vizită la sfârşit de săptămână. Sâmbăta munceam, bunica tăia o găină să ne facă duminica de mâncare, iar o găină era pentru pachet.

Iar duminica, punea pe sobă o oală mare plină cu zarzavaturi şi carnea de găină. Şi oala rămânea pe foc până venea bunica de la biserică. De obicei rămânea cineva să aibă grijă de foc.

wood-stove-72713_960_720

Venea de la biserică, strecura zama, o punea la fiert cu tăieţei de casă, carnea o punea la prăjit cu două cepe şi cineva curăţa cartofi pentru un piureu de toată pofta.

Şi aveam doar leveşe, echivalentul supei de pui de azi, doar că fără grăsimea de găina aferentă, iar la felul doi aveam piureu de cartofi cu tocăniţă de găină. Şi eram la masă ŞAPTE OAMENI!!!

Şi nu era unul care să nu fie mulţumit de ceea ce a primit! Sau care să mai ceară!

Uite aşa ne săturam!

Nu eram lacomi, ci RECUNOSCĂTORI pentru ceea ce aveam!

Acum, bunica parcă nu mai conteneşte cu felurile de mâncare. Nu bunica mea, căci este pe tărâmuri mai bune, ci bunica copiilor mei (mama mea sau soacra mea).

Avem planuri de sărbători ce implică mers la bunici. Nu vom sta la oraş. Nu vom mai sta la oraş. Mergem să ne descreţim minţile, să ne umplem de bucurie şi colinzi. De miros ca la bunica.

Dar ce să vă fac de mâncare? întreabă bunica paternă.

Ce ne faceţi aia mâncăm!

Dar eu nu ştiu face mâncăruri sofisticate. Fac friptură la cuptor, sarmale, leveşe, chiftele, şniţele, avem cârnaţ şi cardaboş. Şi dacă mai vrei ceva, facem când vii.

Mâncăm ceea ce este. Nu mai fiţi aşa agitată. Atâta timp cât este mâncare, nu murim de foame. încerc eu să o calmez.

Ca să nu mai zic de pachete. Când mergem în vizită, ar fi în stare să ne pună cu sacul. Numai să nu murim de foame. Li se pare ciudat când refuzăm. Dar trebuie să ne şi moderăm consumul.

lily-of-the-valley-1411155_960_720

Nu vi se pare şi vouă că lumea s-a prea lăcomit?

Că suntem mulţumiţi doar când este masa plină de multe feluri?

Eu sunt mulţumită de ceea ce primim! Nu mai vreau cantitate, vreau calitate!!!!

sursa foto: pixabay.com

12 gânduri despre “De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?

 1. Ce articol minunat,chiar vorbeam cu soțul, noi când eram mici eram cei mai fericiți dacă primimeam o ciocolata, sau o bomboana,acum copiii au de toate dar nu-i mai mulțumește nimic. Felicitări pentru articol și Sărbători Fericite !😊

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc pentru apreciere.
   Gandurile au venit in urma unor constattari personale. In urma unor evenimente, copii au fost privati intentionat de toate jucariile. Si acum apreciaza ceea ce au, se joaca impreuna, coloreaza, inevnteaza diferite scenarii (unul de 2 ani, unul de 6 ani). Nu se mai cearta asa des, nu mai se bat pe jucarii. Impartesc mai mult.

   Asa este si cu mancarea.Daca nu am avea, am aprecia ceea ce primi. Ceea ce putem pune pe masa, fara sa fim lacomi, fara sa judecam o masa dupa cantitatea de produse sau plaiting.

   Multumesc mult pentru vizita si Sarbatori Fericite si voua!

   Apreciază

 2. Acest articol mia rascolit multe amintiri mai ales ca eu am crescut cu bunica si asa mi.dor de vremurile alea de o data asai draga mea bunica gatea un pui si park ne saturam o familie intreaba atat de buna era mancarea imi aduc aminte de cirba bunici cu turte copte domne ce bune erau si mereu la fel ma intreba ce sa va faca bunica voua eram cuprinsi de dragoste si am crescut frumosi si sanatosi

  Apreciat de 1 persoană

 3. Pingback: Testeză-şi răbdare gătind supă de pui | ADN de Femeie

 4. Pingback: Testeză-ţi răbdare gătind supă de pui | ADN de Femeie

 5. Pingback: Viaţa este mai simplă decât crezi | ADN de Femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s