Tutorial cutie pentru poze

Atunci când am zis că voi scrie acest tutorial cutie pentru poze mi-am adus aminte de primul meu tutorial scris pe blog Primii pasi in crearea bijuteriilor Handmade. A fost printre primele articole publicate şi merită readus la lumină.

Şi totuşi, cumva am neglijat partea handmade din viaţa mea fiindcă blogul a început să-mi ocupe destul de mult timp. Dar pe partea de handmade, am câteva articole tare dragi. Vedeţi şi voi în categoria handmade cum stă treaba.

Acum, fiindcă am destule preparate culinare pe blog, am tot căutat modalităţi pentru a scoate poze cât mai bune. La început am zis că natura mă ajută. Lumina bună, peisaj frumos, dar uneori mai şi plouă 😛

Cutie pentru poze

Deşi am căutat să îmi cumpăr o cutie pentru poze gata făcută şi cu un iz mai profesional, prin România nu am găsit ceva care să mă convingă să cumpăr. Iar de dincolo nu am curaj să comand, încă.

Aşa că, se ia un clip video de pe youtube, se caută corespondent de materiale din jurul tău şi se trece la treabă.

Materiale necesare pentru acest tutorial cutie pentru poze:

 • 1 cutie din carton
 • hârtie de mătase
 • foarfecă şi un cutter
 • bandă adezivă
 • 2 lampe de birou cu lumina rece
 • carton pentru fundal

Cutia de carton a fost nouă când am cumpărat-o. Dar a suferit un test de rezistenţă din partea domnişoarei mele. Şi culmea, că a rezistat cutia.

Banda adezivă este transparentă, iat hârtia de mătase şi cartonul de fundal folosit de mine le-am cumpărat de la magazinul Oramil din Oradea. Cred că se găseşte însă şi în orice magazin de tip mercerie. Cred.

Să trecem la treabă!

Am asamblat cutia, fiindcă era nouă şi avea nevoie de o parte care să fie închisă. Aceea este partea pe care stă sprijinită cartonul. Iar părţile de carton de sus care au rămas deschise, le-am tăiat.

Apoi, am pus cutia pe orizontală şi am tăiat partea de sus şi părţile laterale. Am folosit cutterul şi am măsurat câte 3 cm de la fiecare margine, pe fiecare zonă în parte, astfel încât hârtia de mătase să aibă pe ce se lipi cu banda adezivă.

Cam aşa arată la final:

Hârtia neagră din cutie este unul din cartonul ales de mine pentru fundal.

Ca să pot da exemplu de produs fotografiat în cutie. Însă puteţi opta pentru ce culoare vreţi. Am făcut o comparaţie între negru şi alb în pozele de mai jos.

Apoi am prins avânt!

Pozele iniţiale sunt făcute cu o singură lampă de birou. Am mai cumpărat una, ca să văd diferenţa.

Şi este una mare! Am făcut aceste poze în cutia de carton şi sunt tare mândră de rezultat.

Şi încă nu am avut aşa mult timp ca să pot aranja cum trebuie decorul 😉

Însă îmi place la nebunie cum au iesit pozele. Iar pe timp mohorât, pe timp de iarnă, nu mai mă chinui eu să scot poze bune în faţa blocului sau pe pervazul geamului. Am acest tutorial cutie pentru poze şi pot jongla cu mărimea cutiei şi cu fundalul ales pentru poze.

Sper să fi înţeles voi ceva din tutorial. Dacă nu, sunt aici pentru extra-lămuriri. 😉

De ce am ales cutia pentru poze?

Deoarece lumina care ajunge în cutie cu ajutorul lămpilor de birou bate tare bine pe produsul care se află înăuntru. Lumina reflectată din hârtia de mătase este şi mai specială. Nu se văd umbre în poză şi aceasta pare una făcută în studio.

Da, depinde şi de aparatul care face poza. Dar cu un pic de practică, orice aparat scoate poze decente. Chiar şi un telefon, căci eu asta am folosit.

Spor la treabă să aveţi!

20 Comments on “Tutorial cutie pentru poze”

 1. Oh yas!!!
  Am nevoie și eu de poze cât mai simple pentru recenziile de pe blog, dar nu găseam niciodată un fundal ok… și nu reușesc niciodată să le potrivesc cu ceva…
  Voi încerca și eu acest lucru!

  xoxo

 2. Urmează să mă mut în casă nouă si chiar caut in ultima vreme tutoriale de genul „do it yourself”. Ma încântă si ideea ta! 🙂

 3. Interesant experimentul! Știam că lumina este importantă, dar nu m-am gândit să îmi confecționez o cutie.
  Mulțumesc pentru idee 🙂

 4. Am asteptat ca painea calda tutorialul, avand in vedere ca lumina naturala nu ma mai ajuta la facut poze clare. Foarte reusit tutorialul. Ps. Doar acum am vazut ca esti nascut in acelasi an cu mine 🙂

  1. Da, chiar este de mare efect la poze de produs. In handmade cred ca este WOW!Ar trebui folosita mai des cutia. Eu de o aveam cand faceam bijuterii handmade sigur nu ma chinuiam prin casa pentru a gasi unghiul potrivit 🙂
   Sper sa prinda la cat mai multe persoane acest tutorial!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.