Impresii după evenimentul dedicat tăticilor

Sau cum să găsim un echilibru în această eră modernă în care am ales să ne creştem copiii.

Oradea se află la o distanţă destul de mare faţă de Bucureşti, atfel acolo eram în primul rând. Dar, mă bucur că am reuşit să primesc şi să transmit mai departe aceste informaţii.

Atunci când am găsit această poză, mi-am adus aminte de evenimentul ce a avut loc în data de 15 noiembrie, Modern Dad’s Challenges, ediţia cu numărul 5. Tema fiind „Echilibrul copil – tehnologie”

Am scris mai detailat despre acest subiect, în articolul Echilibrul copil tehnologie. Dar acum vin cu informaţii şi post eveniment. 

Introducere în era tehnologiei

Cum să găsim ECHILIBRUL!

Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine cum ar trebuie să fie relaţia copilului cu tehnologia.

Copiii au acces, fie că ne place sau nu, la o mulţime de gadget-uri şi tehnologii. Iar intrebarea pe care trebuie să ne-o punem în acest context este “cum profităm la maximum de beneficiile lor?”. Nu cum să ferim copiii de accesul la tehnologie.

Tehnologia poate fi ajutorul nostru.

Dar pentru a face acest lucru posibil, este important să înţelegem care sunt beneficiile şi riscurile care pot apărea atunci când îi expunem pe copii în faţa ecranelor/display.

De la conţinutul media la care este expus, la intervalul de timp pe care îl petrec în faţa ecranelor. De la modul în care primesc informaţia de pe gadget-uri (asistaţi şi ghidaţi de un părinte), la cum reacţionează atunci când sunt expuşi la un material care poate fi periculos pentru ei.

Recomandări

Asociaţia Americană de Pediatrie recomandă părinţilor să nu ofere acces celor mici la ecrane în perioada 0 – 18 luni.

În aceasta perioada este importantă crearea unei relaţii puternice între părinte şi copil. Despre acest subiect, dar şi cum este influenţată relaţia părinte- copil de către tehnologie, a povestit în cadrul evenimentului Georgiana Rosculet, Psihoterapeut si Coordonator programe educaţionale Ora de Net.

Georgiana le-a transmis taţilor următorul mesaj:

“Vă invit să reflectaţi asupra propriei percepţii asupra rolului tehnologiei în viaţa dvs. şi în cea a copilului. Aceste perspective influenţează relaţia cu copilul dvs.,  determină atmosfera, calitatea spaţiului dintre voi chiar dacă nu le verbalizaţi.

Cel mic are nevoie să îi creaţi contexte de învăţare şi să îi ghidaţi experienţa, dar şi să puneţi limite ferme şi predictibile. Sprijiniţi-l să aleagă cât mai conştient cum interacţionează cu dispozitivele.

 Amintiţi-vă că dvs. sunteţi cel mai important model, vă priveşte, învaţă şi repetă. Cum se vede lumea prin ochii lui?

Pe platforma www.oradenet.ro puteţi descărca Ghidul Parenting în era digitală:

http://oradenet.salvaticopiii.ro/docs/Parenting_in_era_digitala.pdf

Evenimentul a continuat cu prezentări

A urmat o prezentare practică şi foarte bine documentată, susţinută de Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer.

Lucia le-a transmis taţilor aflaţi la eveniment căt de important “este să fim informaţi şi să folosim tehnologia în avantajul nostru. Nu putem fugi de ea şi oricăt de frică ne-ar fi uneori, să avem încredere că putem gestiona situaţia. Atâta timp cât familia e liniştită, totul va fi bine”.

Daniel Rogoz, fondator Kinderpedia, a încheiat seara cu o prezentare pe tema “Gadget-uri şi aplicaţii utile pentru părinţi şi copii.

El a făcut o selecţie de aparate şi aplicaţii pe care le-a folosit pentru bebeluşul lui şi le-a povestiti participanţilor de ce i se par utile şi le-ar recomanda oricărui părinte. Daniel a făcut şi o demonstraţie live, arătând cum funcţionează babymonitorul pe care l-a ales pentru băieţelul lui.

Cu ce au plecat participanţii de la evenimentul dedicat tăticilor?

Sper că au adunat destule informaţii utile, care să-i ajute să gestioneze mai uşor situaţiile cu care se confruntă când vine vorba despre copil şi tehnologie.

Pe lângă aceste aspecte, participanţii au plecat acasă cu multe premii oferite din partea partenerilor evenimentului:

  • Un ceas Alcatel Kids Watch Care Time, oferit de Orange Romania;
  • 1 voucher de 500 lei oferit de magazinele Next;
  • 5 carti Usborne oferite de Carti cu Zumzet;
  • vouchere cu 25% reducere la servicii audio-video oferite de Octana Events
  • 4 abonamente XBody oferite de Pure Shapes
  • 5 X set carti Master Chef powered by Edenia
  • 5 prfemii oferite de Clubul Yves Rocher

Şi tăticii au primit câte un buchet de flori din bumbac pentru a le oferi partenerelor atunci când ajung acasă.

Consideraţi că sunt utile astfel de evenimente?

4 Comments on “Impresii după evenimentul dedicat tăticilor”

  1. Da ,sunt foarte utile aceste informatii ,e bine de stiut cum sa gestionam situatia in astfel de cazuri ,bvo tuturor…un articol util !

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.