Cât costă schimbarea? Jurnal Limitless

Orice schimbare costă! Încetaţi să vă amăgiţi că se poate fără nici un efort sau fără nici un cost suplimentar. Şi poate atunci veţi fi mai mulţumiţi de rezultatul final. Cât costă schimbarea cu adevărat?!

Am ajuns în punctul în care am realizat cât costă schimbarea. Că nu este gratis şi că presupune un efort financiar şi psihic. Şi că dacă nu accept acest lucru, nu voi reuşi să am rezultatul pe care mi-l doream!

reset on board

Cum am ajuns să realizez cât costă schimbarea?

Vreau o schimbare! Trebuie să fac ceva să mă simt mai bine în pielea mea!

Cam aşa începe fiecare ideea menită să mă scoată din zona de confort în care mă aflam la momentul respectiv. Fie că vorbesc de o nouă tunsoare sau culori noi la unghii sau haine mai îndrăzneţe, ele sunt percepute ca o schimbare.

Cum zicea şi Cristina Toma, nutiţionistul Reset by Limitless, în momentul în care treci la acţiune şi începi schimbarea, creierul tinde să îţi pună piedici. Fiindcă schimbarea poate provoca stres, schimbarea poate fi un proces anevoios, dar cu un rezultat bun. Şi atunci creierul „vrea” să te scutească de acest efort suplimentar.

De la gânduri menite să îţi îngreuneze decizia luată şi până la renunţarea la ideea de schimbare, este drum scurt!

Şi atunci, schimbarea costă!

Costă timp. Costă bani.

Şi cu aceste gânduri şi idei, parcă procesul nu mai este atât de solicitant. Creierul lucrează cu tine, nu împotriva ta. Fiindcă, atunci când dai bani pe ceva, nu vrei să-i fi dat degeaba. Fiindcă atunci când sacrifici din timpul tău pentru a pune în aplicare schimbarea, nu vrei ca acel timp să fi fost irosit în van!

Atunci apare în peisaj extra-MOTIVAŢIA!

Pe lângă rezultatul final pe care ţi-l doreşti şi la care aspiri, extra-motivaţia este cea care te ajută pe drum şi care face rezultatul mai dulce!

Vrei ca fiecare efort depus să merite osteneala! Vrei ca fiecare ban cheltuit să fi meritat cheltuiala!

never a failure

Cât mă costă pe mine această schimbare?

Să slăbesc deştept a fost un vis de-al meu de câţiva ani buni. Însă acest vis are un preţ pe care încă mă strădui să-l accept.

Încă nu am ajuns la fitness, acesta fiind un alt cost suplimentar. Dar nici timp nu am. Însă am început să fac mişcare acasă şi ştiu că nu se compară cu efortul pe care l-aş depunde la sală. Mai întâi vreau să fiu pregătită pentru acest efort, ca să merite şi să nu renunţ după prima lună de antrenamente. Vedeţi voi aici ghidul începătorului la salăpoate vă este de folos.

Cu programul alimentar în mână, am mers la cupărături. Şi am realizat că voi avea chetuieli suplimentare, doar fiindcă eu voi avea alt stil alimentar decât restul familiei. Da, se poate să combin cele două stiluri pentru ei. Dar eu încerc să mă ţin de recomandarea primită.

Fiecare zi are o masă ce necesită timp şi efort pentru gătit. Fiecare masă este diferită şi atunci nu pot găti pentru 2 zile, nici măcar pentru una nu pot. Încep cu micul dejun, pregătesc prânzul şi apoi cina! Şi deja a trecut ziua. Mai ales când mai gătesc şi suplimentar pentru restul membrilor din familie.

Nu simt că ţin regim!

După 30 de zile de reset on-board, se vede diferenţa! Se vede şi la cântar, se vede şi la fizic. Şi mă simt şi eu mai bine!

Detaliile sunt neimportante, pentru că ceea ce eu urmez nu poate fi valabil pentru toată lumea. Ceea ce eu am primit pe partea de alimentaţie a venit în urma unui chestionar personal şi nutriţionistul Limitless a gândit regimul pentru nevoile mele.

Dacă îţi doreşti şi tu să urmezi acest program, acesta va fi făcut după nevoile tale şi stilul tău de viaţă. Trebuie doar să contactezi echipa IAmLimitless 😉

Tu cum te pregăteşti pentru o schimbare? Cât te costă?

20 Comments on “Cât costă schimbarea? Jurnal Limitless”

 1. Eu am schimbarea acasă, singură, în ritmul meu de mamă de aproape 3 luni.
  Cel mai greu, în fiecare zi, este să încep.

 2. Schimbările întotdeauna sunt greu de făcut. Important este să ne decidem să facem o schimbare și să ne ținem de un plan, nu exagerat de strict, ca să nu ne preseze prea mult.

 3. Asa este! Schimbarea costa…si bani, dar si timp. Se spune ca 30 de zile ne ia ca toate schimbarile sa nu ni se mai para o corvoada, dar e nevoie de putina ambitie pentru a ajunge acolo, iar de acolo, deja lucrurile devin mai usoare putin.
  Bravo pentru ce ai realizat si succes in continuare!
  Te pup!

  1. Multumesc mult pentru incurajare! Am nevoie de incredere in propriile forte, ca sa ma pot tine de cele 30 de zile cat mai strict. Ca sa se vada macar o schimbare 🙂

 4. Nu e usor, am trecut prin asta acum 2 ani, m-am mentinut f bine doi si acum am pus vreo 2-3 kg si tare greu este sa ma pornesc sa scap de ele. Din experienta, inceputul e greu, daca ai trecut de prima luna, e mult mai simplu. Multa bafta!

  1. Multumesc mult pentru sprijin. Cred ca daca ajung pe drumul acesta si fac din el un stil de viata, imi va fi muuuuult mai bine <3

 5. Mereu imi spun ca ma apuc de dieta si de sport si mereu renunt. Cred ca la mine e greu sa ma tin de asta si sa imi gasesc motivarea. Sfaturile sunt super bune!

 6. Eu am schimbarea acasă, singură, în ritmul meu de mamă de aproape 3 luni. 😀
  Cel mai greu, în fiecare zi, este să încep. 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.