Seria înainte să te cunosc

Am reuşit în sfârşit să parcurg primele două cărţi din seria „Înainte să te cunosc” scrisă de Jojo Moyes. Ştiaţi că a apărut anul acesta şi o a treia carte din această serie?!

Seria cuprinde următoarele titluri:

Eu am achiziţionat un pachet de cinci cărţi ale autoarei, la un preţ foarte bun. Şi abia acum am reuşit să mă aventurez în lecturarea primelor două titluri. Titluri care sunt cele mai căutate şi care mi-au stârnit cel mai mare înteres.

În momentul în care va ajunge şi a treia carte din serie în Români în varianta tipărită, sigur o voi căuta. Ar fi păcat să rămână totul aşa.

seria înainte să te cunosc

Înainte să te cunosc

Greu am intrat în atmosfera cărţii, dar nu am renunţat din prima. Prea era o carte lăudată şi eu să nu reuşesc să o parcurg cu plăcere. Am mai avut şi astfel de cărţi, dar autoarea aceasta promite mult. Doar este un bestseller care a ajuns să fie şi ecranizat, nu?!

Prima observaţie pe care aş face-o, este legată de coperţi. Care nu sunt chiar reuşite pentru gustul meu. Şi acum mă gândesc cât de frumoasă ar fi fost o copertă cu o femeie îmbrăcată în colanţi cu galben şi negru sau o femeie care să aducă a o „albinuţă ocupată”. După ce vei citit cartea, vei înţelege de ce zic asta.

Despre carte

înainte să te cunoscLouisa Clark este personajul principal. Doar ea este cea pe care ar trebui să o urmărim şi care face deliciul întregii poveşti. Că îl întâlneşte pe Will şi viaţa capătă noi înţelesuri, asta-i partea a doua.

Mi-a plăcut mult că autoarea a introdus în poveste şi pagini în care relatează fragmente din poveste privite şi din punctul de vedere al altor personaje. Face trecerea peste anumite pasaje să fie mai interesantă.

În acest bestseller, citim despre lipsuri financiare şi ce ai face pentru a le acoperi. Citim despre presiunea societăţii şi a familiei pentru o normalizare. Citim despre traume fizice şi psihice. Citim despre o iubire care va lăsa urme adânci. Citim despre lupta cu viaţa în sine.

Deşi crezi la un moment dat că ştii cum vor decurge lucrurile, vei fi surprins de autoare într-un mod inedit. La fel cum a fost şi finalul cărţii.

Nu pot să zic că mi-a plăcut maxim. Acest lucru l-am zis doar pentru cartea terapia prin râs şi pentru cartea cu final neaşteptat.  Dar pot să zic despre carte că mi-a oferit noi perspective. Şi că uneori avem nevoie şi de altceva de citit, de văzut, de auzit. Diversitatea în lectură de face să îţi dezvolţi gusturile 😉 Nu?!

După ce te-am pierdut

După ce ai citit prima carte, parcă vrei cât mai repede să o citeşti pe cea de-a doua. Mai ales că este continuarea poveştii. Speram să găsesc o încheiere, un sens dat vieţii personajului principal…. dar, nu a fost să fie.

dupa ce te-am pierdutCartea aceasta are atât de multe elemente încât au fost câteva pe care le-am ignorat complet. Cele legate de sesiunile de terapia de grup pe care o urmează Louisa Clark, mi s-au părut mult prea stufoase şi inutile.

Da, acolo înâlneşte un personaj care o va pune în legătură cu un personaj important al acestei cărţi. Dar ceea ce se întâmplă la terapie nu prea are sens pentru poveste.

Mi s-a părut că această carte este baza unui scenariu pentru un serial TV. 

Citim despre drama femeii de vârsta a doua, care se redescoperă (mama Louisei). Citim despre teribilismul unei adolescente (surpriza vieţii Louisei). Citim despre acceptarea în societate. Citim despre dragostea sub mai multe forme. Sunt atât de multe aspecte surprinse într-o singură carte, că la final îmi vine să o felicit pe autoare că a reuşit să le unească pe toate în aceste pagini.

Dar, cum am menţionat mai sus, nu îmi place deloc finalul! Cum să nu-i oferi femeii o încheiere?! Cum să o laşi în aer?!

Şi acum două zile aflu că a apărut al treilea volum al acestei serii. Seria „Înainte să te cunosc” nu se opreşte aici.

Concluzii

Am avut două cărţi bune de citit. Iar cititul unei cărţi nu poate decât să-ţi ofere momente de relaxare.

Despre aceste două cărţi, rămâne acum întrebarea legată de ordinea citirii. Dacă citeam „După ce te-am pierdut” prima dată, nu ştiu dacă aş fi înţeles mare lucru. Sigur intensitatea poveştii nu ar fi fost la fel.

Voi aţi citit ” seria Înainte să te cunosc „?

Cum vi se pare?

26 Comments on “Seria înainte să te cunosc”

  1. „Still me” mi-a placut cel mai mult! Am recitit o mare parte din carte de peste 10 ori, atat de frumoasa mi s-a parut! Imi pare rau ca e ultima carte din serie, personajele sunt tare bine conturate.
    Pentru ca imi place mult stilul lor, am citit toate cartile a doua scriitoare, pana acum. Una este Jojo Moyes, cealalta e Kristan Higgins.

  2. Am citit ambele carti si abia astept si partea a treia!
    Imi place cum scrie Jojo…sa imi spui cum ti se par si celelalte pe care le ai!
    Am vazut si filmul primei parti s mi-a placut…mi se pare cumva o lectie de viata!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.