Cuvinte în albastru intens

Încep acest articol altfel. Aşa cum este şi cartea aceasta, Cuvinte în albastru intens, primită de la editura Storia Books. 

Anticariatele sunt pline de mister. Aceasta este o poveste de dragoste. Este povestea Cărților Urlătoare, unde cititorii lasă scrisori străinilor, îndrăgostiților, poeților, cuvintelor. E povestea lui Henry Jones și a lui Rachel Sweetie. 

Pe măsură ce Henry și Rachel lucrează împreună – înconjurați de cărți, privind poveștile de dragoste care prind viață în fața lor, lăsându-și scrisori între pagini –, găsesc speranța unul în celălalt. Pentru că viața poate fi de necontrolat, uneori chiar și de nesuportat. Dar se poate ca dragostea, cuvintele și o a doua șansă să fie de ajuns.

Citat de pe site.

Titlu: Cuvinte în albastru intens

Autor: Cath Crowley

An apariţie: 2018

Pagini: 304

Colecţia: Young Adult

cuvinte în albastru intens

Părerea mea despre carte

Mi-a plăcut tare mult!

Poate şi fiindcă a venit după ce citisem o carte cu un bagaj mare, Carte de identitate, autor Sanda Nicola. Dar tot îmi place şi acum când îmi aduc aminte de ceea ce se ascunde în filele cărţii cu cuvinte în albastru intens 😉

Autoare are un stil pe care eu personal nu l-am mai întâlnit până acum. Acela de a scrie cartea din perspectiva celor două personaje principale. Am parcurs cartea nu doar din perspectiva unui personaj, ci am aflat si mi-a plăcut cum se desfăşoară firul narativ expus de două personaje: Henry şi Rachel.

Este o poveste de dragoste, de viaţă. Acum, din punctul meu de vedere, carte nu îţi dă emoţii foarte mari, nici piele de găină, nici oftat, nici gânduri profunde. Repet, din punctul meu de vedere. Dar este o carte pe care o recomand oricui!

Mi-a plăcut atât de mult jocul cuvintelor şi scrisorilor care au făcut deliciul poveştii, încât mă gândesc serios să fac şi eu ceva de genul acesta. Mai trebuie doar să găsesc anticariate prin oraş şi să aleg cu grijă cuvintele care le voi lăsa celui care va găsi cartea.

Cum vi se pare ideea?

Citatul care mi-a plăcut cel mai mult

„Trecutul e cu mine; viitorul nu a fost încă trasat şi poate fi schimbat. Putem să ni-l imaginăm, se deschide în faţa noastră. Stratul inundat de lumina soarelui, adâncul şi întunericul.”

Credeţi că v-ar tenta să citiţi cartea „Cuvinte în albastru intens”?

De la editura StoriaBooks am mai scris pe blog despre cărţile:

 

 

27 Comments on “Cuvinte în albastru intens”

  1. Ce interesantă este coperta cărții! Și titlul mi se pare atractiv. Nu știam de această apariție de la Storia. Pare faină de tot, o voi cerceta și eu pe viitor.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.