Recenzie Inimi chimice, Krystal Sutherland

Cartea „Inimi chimice” scrisă de Krystal Sutherland a ajuns la mine graţie lui Cristina, de la editura StoriaBooks

Şi este un titlu pe care l-am descoperit abia când am primit pachetul. Am rugat-o să îmi trimită ceva ce crede ea că mi-ar place să citesc şi voi vedea apoi ce va ieşi! Şi a ieşit taaare bine!

Titlu: Inimi chimice/ Our chemical hearts

Autor: Krystal Sutherland

An apariţie: Storia, 2016, pentru ediţia în limba română

Pagini: 362

Colecţia: Young Adult

Prima impresie

Am luat cartea la puricat de cum am prins ocazia. Nu am reuşit din prima zi să mă apuc de ea, dar atunci când am zis că nu mai amân, am şi terminat-o de citit.

Înainte de a mă apuca de citit paginile cărţii, am citit coperta din spate, am citit paragrafele de pe lateralul interior al coperţilor şi am răsfoit prin carte.

Coperta principală este ciudată şi abia când am văzut originalul şi după am citit toată cartea, mi-am dat seama de ce mi-a plăcut mai mult varianta originală, cea netradusă.

De ce vă recomand cartea „Inimi chimice”?

Se ia una bucată adolescent, Henry Page. Aflat în ultimul an de liceu, cu o pasiune pentru romatism, suflete pereche, aspirant la postul de redactor-şef al ziarului şcolii, netrecut prin focurile primei iubiri.

Acest adolescent este eroul acestei cărţi. Îi sunt alături:

 • cel mai bun prieten- Murray, un amorez înnăscut
 • cea mai bună prietenă- Lola, cu alte preferinţe în materie de iubire
 • sora mai mare- Sadie, copilul rebel al familiei, care încă are un renume în liceul unde merge Henry.

Şi totul se schimbă în viaţa lui după ce o cunoaşte pe Grace Town. Această adolescentă este altfel, se îmbracă foarte diferit, gândeşte foarte diferit, şchiopăteză. Ce mai, emană mister!

Credeţi că Henry Page îi va rezista?

A fost ciudat să citesc toată aventura primei iubiri a lui Henry, transpusă în jocul societăţii moderne. Pagini întregi din carte au fost umplute cu mesaje de pe messenger dintre Henry şi Grace. Chiar si o prezentare în PowerPoint mi-a fost dat să văd. Escapade periculoase, termene ratate şi un secret ce le poate strica tot ceea ce şi-au construit!

A fost ciudat, dar frumos!

Vă recomand această carte fiindcă are de toate, pentru toţi. Trăiri de tot felul, în care se poate regăsi fiecare cititor. Momente frumoase, momente speciale, momente ţesute cu măiestrie de autoare.

Pentru mine, a fost primul volum ce mi-a adus aminte că sunt şi femeie, nu doar mamă. Cândva am trăit şi eu astfel de momente. Nu la fel, dar care se aseamănă cu multe situaţii din carte.

Când ajungeţi la pagina 334 din carte veţi afla cea mai frumoasă parte a acestei poveşti. O parte care m-a impresionat tare mult. Vă redau doar o mică parte:

Nu e nevoie ca dragostea să dureze o viaţă întreagă ca să poţi spune că e adevărată.

Nu poţi judeca calitatea unei iubiri după durate ei.

Credeţi că v-ar tenta această carte?

32 Comments on “Recenzie Inimi chimice, Krystal Sutherland”

  1. Multumesc pentru apreciere! Nu imi place deloc sa am spoilere, de aceea imi este mai greu sa scriu recenzii. Dar gasesc eu o cale sa fac figura buna <3

 1. Si eu am citit o mare partea din ea, initial m-a atras titlul. Nu am reusit sa o termin din cauza lipsei de timp, insa sper sa reusesc in aceasta mini-vacanta 😀

 2. Incep 2018 cu aceasta carte! Cred ca ti-am mai spus si cu alte ocazi ca imi place ce si cum scrii, te urmaresc si pe Fb si Insta, imi esti tare draga. Te apreciez enorm pentru ca ai 2 prichindei si totusi te tii de treaba eu nu reusesc cu o pitica …

 3. Ma intriga numele cartii si nu-l inteleg – Inimi chimice. Banuiesc ca la mijloc este o traducere care sontacaie in romana, poate ar fi trebuit gasita o alta formulare. Despre carte nu ma pot pronunta decat dupa ce o voi citi.

  1. Titlul original este „Our chemical hearts”. Chiar nu ştiu cum l-ar fi putut traduce altfel 😉 Dar coperta ar fi putut fi altfel…..

  1. Eu sunt tare pretentioasa atunci cand vine vorba de carti, de aceea mai bine nu aleg singura 😛 Mai bine las pe altcineva sa aleaga. Eu nu as fi ales aceasta carte, din cauza titlului, din cauza copertii….. dar as fi ratat multe.

 4. Ohh daa…e memorabila!! Si eu am tocit un creion subliniind fragmentele deosebite. A fost prima carte citita pe 2017, nu si ultima. Numaratoarea stationeaza momentan la 36…

  1. Mă bucur mult că şi ţie ţi-a fost pe plac! Cred că va fi ultima mea carte citită in 2017, dar simt că în 2018 vor fi muuuuuult mai multe cărţi! Să avem spor, nu?!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.