O carte de citit

Această carte de citit a venit la pachet cu încă patru cărţi minunate scrise de Jojo Moyes.

Ultima scrisoare de dragoste” este un roman superb de aceea l-aş recomanda tuturor celor interesaţi de acest gen de lectură. Mi-a plăcut chiar mai mult decât cartea pentru care este mai cunoscută autoarea.

Setul de cărti m-a cucerit si fiindcă a avut un preţ mai accesibil si fiindcă a venit cu provocarea de a le citi pe toate. Căci dacă alegeam doar o carte, poate o uitam cumva prin dulap, fiind cumpărată în euforia momentului şi nu mai ajungeam să o citesc în grabă.

Setul de cărţi este acesta:

set de carti jojo moyes

Două cărţi am citit deja şi am scris despre ele aici: Seria înainte să te cunosc.

Ultima scrisoare de dragoste

Roman apărut în anul 2016, care cuprinde 448 de pagini şi care te cucereşte din primul capitol. Faptul că Dana mi-a zis că aceasta este cartea ce a făcut-o să se „îndrăgostească” iremediabil de stilul autoarei, a ridicat cumva aşteptările pe care le aveam de la carte.

Am citit şi nu mi-a venit să cred despre ce este vorba.  Despre carte, la descrierea de pe coperta din spate, scrie următoarele:

” Aflată în căutarea unui subiect inedit şi emoţionant, ziarista Ellie Haworth găseşte în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-şi părăsească soţul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hăţişurile unei poveşti de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât şi ea însăşi are o legătură cu un bărbat însurat.

În 1960, Jennifer Stirling se trezeşte în spital, unde a ajuns în urma unui accident de maşină. Nu-şi poate aminti nimic: nici de soţ, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasa, descoperă o scrisoare de dragoste şi începe să-şi amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să rişte totul.

Povestea din trecut a lui Jennifer şi cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimaşă şi interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoţională, în care scrisorile de dragoste readuc la viaţă o iubire care sfidează timpul.

carte de citit

De ce este această carte de citit?

În primul rând are de toate. Acţiune, comedie, suspans, dramă, thriller. Găseşti câte un pic din toate şi sunt împletite tare frumos şi cu o măiestrie fină în firul poveştii!

Apoi, fiindcă te pune pe gânduri. Poza de mai sus are un înţeles aparte. După ce am citit cartea, îmi vine să mă uit în oglindă şi să îmi scriu o scrisoare. În care să aştern gândurile, visele, dorinţele, reuşitele, greutăţile. Şi să o citesc peste ani.

Aşa cum în carte scrisorile au avut un rol important în viaţa personajelor, aşa poate avea în viaţa fiecăruia. Ne-ar schimba perspectiva.

Cartea te surprinde. Te poartă cu succes în vieţile personajelor şi te face să trăieşti intens povestea lor.

Mă bucur tare mult că autoarea a oferit un sfârşit frumos acestei cărţi. În momentul în care am văzut că scrie „Partea întâi„, am intrat în panică. Speram să nu fie una din acele cărţi care se întinde pe mai multe volume. Chiar vreau să citesc o carte care să aibă cap şi coadă. Căci sunt tot mai la modă cărţile care te lasă în suspans cu finalul. Nu e nici albă, nici neagră. Parcă s-ar aştepta la unele cărţi să se vadă dacă se vinde cartea, dacă are succes, ca să mai se poată scoate un volum.  Nu e cazul acesta!

Citatul preferat:

…ai să înţelegi ce înseamnă să te simţi vulnerabilă. Şi să fii nevoită să lupţi, să fii mereu cu ochii în patru, doar ca să te asiguri că aceşti copii vor reuşi să crească alături de un tată. Gândeşte-te la asta data viitoare când îţi cumperi lenjerie transparentă  ca să-l distrezi pe soţul meu, ai înţeles?”

 Despre subiectul delicat al cărţii mai multe nu sunt de zis. Nu este nevoie să despicăm firul în patruzeci de  mii de feluri, ci să ne bucurăm de poveste.

Fiecare face cum consideră că este mai bine! Pot decide singură. Tu?

Ce alte cărţi de acest gen mi-aţi recomanda să citesc?

39 Comments on “O carte de citit”

  1. Ăm incercat sa citesc o carte scrisă de Jojo Moyes, dar nu m-a prins deloc.. Nu cred ca sunt genul meu

  2. Ma bucur tare mult ca ti-a placut cartea! Mi se pare si mie reusita si desi are multe pagini, e frumos scrisa! Sa citesti si „Fata pe care ai lasat-o in urma”. O sa iti placa si aceea!

    1. De obicei caut sa ma incadrez cu bugetul pe unde trebuie 🙂 Asa s-a nimerit si pachetul acesta de carti. Mai ales ca imi doream mult sa citesc cartile scrise de autoare.

  3. Am primit și eu cadou de Crăciun mica serie Înainte să te cunosc și am dat-o gata imediat! Pe restul nu am apucat încă să le citesc.. în general nu îmi cumpăr astfel de cărți.. acum 8 ani știu că eram înnebunită după Jane Eyre..
    Acum, citesc mai mult cărți scrise pe baza unor povești reale, precum Cu ultima suflare sau Fragile Lives.. sau cărți mai greoaie… Momentan citesc Castelul de Franz Kafka

  4. Singura carte romance pe care am citit-o a fost Jane Eyre de Charlotte Bronte pe care o recomand cu mare drag daca nu ai citit-o.

  5. Citind recenzia ta mi-am amintit de Se numea Sarah desi subiectele sunt diferite . Mi se pare o carte de trecut pe lista 🙂 Multumesc

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.