Flori sau cadouri pentru dascăl?

Știu că mulți părinți se gândesc ce să aleagă: flori sau cadouri pentru dascăl?

Pentru a alunga orice umbră de îndoială, cuvântul ”dascăl”, conform dexonline, egal învățător, institutor, profesor. cântăreț de biserică (fiindcă odinioară școala era o anexă a bisericii). De aceea am ales să folosesc acest cuvânt în articol, nedorind să exclud vreun cadru didactic și fiindcă recomandările de mai jos se potrivesc mai multor situații.

Prima zi de școală se lasă de obicei cu brațe pline de flori pentru educatoare, învățătoare, diriginte sau profesoare. Și sunt tare frumoase, mai ales că pentru multe persoane contează mai mult gestul decât valoarea sau mărimea buchetului.

Diferit este bun?

De ceva vreme am încercat însă alte metode pentru a-mi exprima aprecierea. Și nu sunt exprimate sub formă de cadouri scumpe ci sub formă de cadouri inedite.

La un moment dat băiatul a mers în prima zi de școală cu  un borcan decorat cu flori. Într-un an a mers cu un buchet de bomboane. Și a fost tare mândru că a fost ceva diferit. Iar cadourile au rezistat mult mai mult decât un buchet de flori naturale.

Să nu credeți că sunt împotriva florilor naturale! Dar și acelea pot veni la ghiveci sau cu burete de apă.

În fine, hai să vă arat recomandările mele pentru cadouri pentru dascăl ce pot fi oferite în prima zi de școală!

Aranjament cu flori nemuritoare

aranjament original aranjament soapte urbane

Acest aranjament a ajuns la mine via Șoapte Urbane.

Iar eu sunt taaaare încântată de el. Este primul aranjament de acest gen ce îl văd și admir de aproape. Și a venit cu o împachetare delicată și instrucțiuni atipice.

Aranjamentul este compus în mare parte din mușchi stabilizat, flori cu structură lemnoasa, flori care își păstrează neschimbată structura. De aceea ele sunt încadrate la categoria nemuritoare. Mușchiul este mușchi stabilizat, adică a suportat un proces tehnologic care îl face să rămână stabil ca formă și culoare între 5-10 ani. Denumirea lui științifică este Cladonia Stellaris.

Persoana din spatele acestui concept este prima de la noi din țară care a gândit și realizat ideea de aranjament mic de pus pe birou/casă.

Văd acest aranjament ca fiind unul potrivit oricărui dascăl. Chiar și unui învățător sau diriginte 🙂

Bijuterii handmade

rosa handmade

Aceste bijuterii au ajuns la mine grație talentului găsit pe pagina Rodica Savici ART Bijoux

Nu sunt adepta cadourilor scumpe, dar sunt adepta cadourilor inedite. Și, cum zice dna Rodica pe cartea dânsei de vizită: ”Viața este prea scurtă pentru a purta bijuterii plictisitoare!”

În poza de mai sus vedeți o brățară și un colier. Și sunt mult mai frumoase decât se vede în poză. Iar detaliile sunt superbe!

Pentru a oferi un astfel de cadou la început de an școlar, ar trebui să cunoști deja dascălul căruia îi oferi. Să îi cunoști gusturile și să știi dacă este genul care să poarte astfel de bijuterii. 🙂

Ceas handmade

ceas handmade

Acest ceas handmade este unul venit din partea Rodion Butic

Pictura este tare frumoasă și mesajul este unul sublim. Pune zâmbetul pe buzele destinatarului. Și acesta este un ceas dedicat doamnei educatoare.

Am ales un ceas handmade ca și recomandare fiindcă este un cadou ce are mai multe semnificații.

În primul rând deoarece poate fi personalizat cu orice mesaj, în diferite culori și diferite combinații. Pe site-ul de mai sus se găsesc numeroase exemple de produse personalizate pentru diferite ocazii.

Și în al doilea rând, deoarece timpul este un dar prețios. Un dar pe care doamnele educatoare ni-l oferă nouă ca părinți, petrecând timp cu ai noști copii. Iar eu am dat dovadă de apreciere, petrecând timp pentru a găsi un cadou inedit 🙂

Este un cadou ce dăinuie în timp!

Set handmade, personalizat cu ajutorul FIMO

agenda personalizata

Un set superb, lucrat de persoana din spatele paginii Pretty Kitty!

În acest set handmade am primit:

  • o agendă cu copertă personalizată cu ajutorul tehnicii FIMO
  • o oglindă de buzunar, al cărui capac este  decorat tot cu ajutorul tehnicii FIMO
  • un breloc inedit

Greu îmi pot lua ochii de la aceste minunății.

Agenda sper să fie umplută cu momente minunate de către doamna învățătoare. Să vadă în acea oglindă persoana care modelează copii de-a lungul primilor ani de școală. Și să realizeze cât de importantă este pentru fiecare copil, pentru fiecare părtinte.

Produsele sunt lucrate foarte atent, iar detalii sunt impresionant realizate! Mii de felicitări pentru munca depusă!

Aprecierea vine din gesturi făcute din suflet

Orice cadou ai alege, orice ai face pentru a-ți arăta aprecierea, fă-o din suflet.

Nu contează că sunt flori sau cadouri!

Nu fă nimic doar de dragul de a face, doar fiindcă așa fac toți, doar fiindcă așa se făcea de când lumea. Au trecut alea vremuri. Din noi vine schimbarea!

Care recomandare de mai sus îți este pe plac?

Tu ce alegi: flori sau cadouri?

flori sau cadouri

24 Comments on “Flori sau cadouri pentru dascăl?”

  1. ce dragute sunt ideile! Cred ca cel mai mult conteaza cum e persoana care primeste cadoul si ce ii place, ce gusturi are. Ceasul acela e tare simpatic.

  2. Cand eram si eu la scoala, mereu duceam flori si cadouri dirigintei si profesoarelor, la diverse ocazii. Dar niciodata nu am facut ceva handmade. Mi se pare o idee foarte buna si cadoul va ramane ca amintire.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.