Ingrediente speciale de folosit în bucătărie

În acest an am început să mă documentez și să îmi schimb perspectiva avută despre ce pun în farfurie. Și acum am găsit câteva ingrediente speciale de folosit în bucătărie. Și mai le-am găsit și pe toate în același loc.

Dacă aș  fi zis că este vorba de superalimente, poate ai fi intrat cu o mică reticență pe acest articol. Sau poate ai fi trecut mai departe. Și eu am tendința de a face acest lucru. Depinde și de sursa informațiilor.

Am găsit site-ul roinita.ro și am zăbovit mai mult decât credeam acolo.

Am ajuns acolo căutând ingrediente speciale pentru smoothie-urile făcute de mine. Mai ții minte că am rămas datoare cu un smoothie special pentru băiat? Încă nu am găsit acel ingredient să mă ajute să fac acel smoothie albastru ce vreau să îl fac, dar în acest magazin am găsit mai multe decât căutasem eu inițial.

foto roinita

Ingrediente speciale de folosit în bucătărie

Superalimente, Pulberi

Baobab pulbere, sursă de vitamina C, de adăugat în smoothie sau în apă și consumat ca atare. Sau Graviola pulbere, un alt superaliment ce sporește beneficiile unui smoothie. Eu insist pe smoothie fiindcă acesta este cel în care pot adăuga ingrediente speciale ce să ajute sănătatea copiilor să fie în cea mai bună formă. Am început atunci când am rețetele descrise în acest articol- Smoothie pentru copii. Pe culori

Sunt multe opțiuni în ceea ce privește aceste superalimente. Unele nici nu știu cu ce se mănâncă, în sensul că nu am auzit de ele până acum. Dar descrierile și beneficiile acestora sunt de aprofundat.

Am găsit și făină specială, ce m-ar ajuta în deserturile făcute pentru copii. Făina din porumb purpuriu este cea care mi-a atras atenția. Oare ce minunății aș putea face cu acest ingredient?!

Făină, Tărâțe, Pulberi

Aceasta-i categoria unde mi-aș lăsa jumate de salariu (de aș avea). Fiindcă mi-aș comanda minim 2 din fiecare produs.

Făină de cocos, de migdale (numai bun pentru macarons), de quinoa. Tărâțe sau fulgi ce m-ar ajuta în noua mea pasiune pentru preparatele raw.

Ingrediente speciale în bucătărie

Acestea sunt câteva din acele ingrediente speciale de folosit în bucătărie ce îmi doream să ți le prezint.

Pe site găsești și semințe, ceaiuri, alimente fără gluten, uleiuri, sosuri, îndulcitori. Cred că te convingi de multitudinea de produse găsite după ce vei intra pe site. Am scris un articol și despre beneficiile câtorva Condimente pentru sanatate.

Extra: Mai sunt și produse ce nu țin de bucătărie. Detergenți, uleiuri esențiale, ape florale…

Bucătăria primește noi funcții

Atunci când zici că am treabă în bucătărie, te gândești oale clocotind pe foc, la cuptor cu tăvi de friptură sau desert. Însă cu aceste ingrediente speciale menționate de mine mai sus, bucătăria primește noi funcții.

Tot mai puține preparate ce ajung în farfurie sunt tratate termic, astfel încât proprietățile lor să rămână intacte.

Acum, nu trec definitiv la stilul ”raw”. Adică preparate fără coacere/ fierbere/ frigere. Ci încerc să le îmbin, astfel încât să avem câte un pic din fiecare stil de pregătire a unui preparat.

Cred că asta înseamnă pentru noi echilibru!

Ai vrea să vezi aici rețete de preparate cu aceste ingrediente speciale?

Cât de utile sau benefice ți se par aceste ingrediente?
Ai văzut selecția completă de pe site?

 

24 Comments on “Ingrediente speciale de folosit în bucătărie”

  1. Trebuie sa mai studiez si eu putin aceste produse. Pana acum nu le-am folosit. De obicei nu folosesc produse noi sau diferite.

  2. Anul acesta am inceput sa fiu mai interesata de tot ce pun in farfurie pentru a fi sanatoasa si a slabi. Am inceput sa caut informatii despre alimente nutritive. O sa intru pe site sa-l studiez mai bine. Merci de pont.

    1. Te-am prins cu „mancarea-n sac”, a?! Acele macarons ce le-am mentionat in articol le-am facut prima data cu faina din nuca. Si acum m-ar tenta si o alta varianta. Clar fac ceva material! Dau un semn cand e gata.

  3. Da, si mie mi-ar plăcea niște retete de smoothie pentru copii mai ales, in care ai adăugat din minunile astea de condimente pline de antioxidanți. Noi stam prost la capitolul diversificare pe partea de legume și fructe și orice inspirație in acest sens e binevenita

    1. La fel de greu este si la mine pe partea de legume proaspete. DE aceea am ales smoothie-urile. Pentru ca pot combina diverse fructe si legume, si totusi sa fie acceptate sub aceasta forma de copii. Si cu un plus de pulbere plina cu ce-i mai bun….

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.