Du vorba mai departe

Știi acel moment când realizezi cât de mult contează o informație bine structurată?! Du vorba mai departe despre această informație, din orice domeniu ar fi aceasta, deoarece nu se știe niciodată care va impactul acesteia!

Articolul acesta este despre prezentarea mea ca blogger în fața unor copii de clasa a 8-a dintr-o școală din mediul rural. Dar este și despre micile gesturi.

Căci în ziua cu prezentarea, am dat peste acest clip. Care completează ideea mea și cu ce îmi doresc eu să fi rămas acei copii după prezentare mult mai bine decât aș fi făcut-o eu cu mii de cuvinte!

Este atât de simplu!

Și avem nevoie de foarte puțin. Fiindcă acel puțin este doar imboldul, restul puterii se află în noi. Acel puțin este doar factorul ce pornește motorul.

Se prea poate să o dau iar în chestiuni mult prea profunde, ce țin și de dezvoltare personală. Și ai crede că am greșit grav dacă și aceste aspecte le-am prezentat copiilor.

Ai fi suprinsă însă de capacitatea copiilor de a înțelege informația primită!

Practic, într-un domeniu nou, tu ești blank. Și ceea ce descoperi te ajută să îți creionezi drumul!

De ce ar alege blog?

Răspunsul la această întrebare am încercat eu să îl ofer acelor copii.

Subliniind importanța examenului ce îi așteaptă și că au timp să descopere blogul. Pentru că o distragere de la drumul lor este ultimul lucru pe care vreau să îl provoc.

Așadar, prezentare Power Point. 6 foi. 
  • Cine sunt eu- O scurtă prezentare despre cine sunt și ce fac eu.
  • Blogging- pe 3 informații
  • Care este scopul blogului tău- ce fel de conținut poți avea pe blog
  • Cum îți atingi scopul- Ideea principala- CONȚINUT  de CALITATE și cum îl obții
  • Ce faci după ce ți-ai atins scopul- Promovare și ce ține de aceasta
  • Resurse utile- Platforme și aplicații utile

Și am dezvoltat fiecare parte din prezentare, într-un mod cât mai ușor de înțeles pentru ei. Cât am știu eu de bine să o fac. Eu una sunt mândră de mine, pentru că nu a căscat nimeni în timpul prezentării :))))

Despre ce ține de blogging eu am scris în aceste articole câteva idei, un pic mai detaliate decât ceea ce am prezentat copiilor:

Cum am ajuns eu la acești copii?

Dna lor diriginta, profesoara de engleza și franceză, mă cunoaște din mediul online. Adică, nu am avut ocazia să ne întâlnim face-to-face până acum. Și dânsei îi place activitatea mea din mediul online și m-a contactat cu propunerea de a prezenta ceea ce fac eu, copiilor de la dânsa din clasă.

 Am rămas afiș! A fost prima propunere de acest gen ce am primit-o și nu știam dacă voi face față. Pentru mine o astfel de prezentare implică o mare responsabilitate.

Am vorbit apoi un pic la telefon și am stabilit detaliile întâlnirii.

Și uite că s-a concretizat în ceva foarte frumos!

prezentare blogging

Sunt puțini? Da, sunt. Dar nu contează numărul.

Pot fi mai mulți copii, că dacă nu rămâne nici unul cu un minim de informație din ceea ce ai prezentat, nu mai contează nimic. Poi fi puțini, că dacă jumate din ei au înțeles ceva și au rămas cu  un minim de informație e minunat!

Mulțumesc dna profesoară Cristina Chirilă pentru invitație!

Du vorba mai departe!

Am informațiile, am aplicat aceste informații pe propria ”piele”, știu ce merge și ce nu merge, pot îndruma pe cineva în acest domeniu (blogging/marketing)… de ce să nu duc vorba mai departe?!

Și senzația că ai făcut un lucru bun este senzațională!

Măcar le-am oferit copiilor un pic din spatele a ceea ce se vede în social media. Toți aveau cont de FB, cont de Instagram, profil de YouTube (chiar și canale). Am simțit  că am cui să vorbesc despre acest subiect, că este interes din partea lor.

Sper că informațiile primite să le fi oferit măcar o perspectivă diferită asupra acestui subiect, BLOGGING.

Tu cum ai fi prezentat blogging-ul?

du vorba mai departe

20 Comments on “Du vorba mai departe”

  1. Cred ca as fi fost teribil de emotionata. Am o problema cand vine vorba sa vorbesc public si, poate ca tocmai din acest motiv, ma simt foarte confortabil sa stau in spatele blogului

    1. Am avut emotii, dar unele constructive. Atunci cand vorbesc despre un subiect ce il stapanesc mai bine ca alte domenii, sunt mult mai lejera. Sper sa fi explicat cat mai bine copiilor ce tine de blogareala.

  2. Probabil l-as promova ca cea mai frumoasa experienta, iti poti face prieteni si poti afla foarte multe informatii pentru ca e nevoie de documentare si te stimuleaza sa citesti mult.

  3. Te felicit! Da, chiar e o responsabilitate mare şi intervine sentimentul de panică, să nu cumva să… sau să… dar sunt sigură că ai reuşit să îi faci să înţeleagă şi au rămas cu destulă informaţie.

    1. Multumesc mult pentru apreciere! Acelasi sentiment m-a incercat si pe mine cand am realizat ca voi vorbi in fata unor copii. Dar cred ca am facut fata provocarii si sper ca ei sa fi ramas o amintire placuta despre prezentare si despre moi…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.