Condimente pentru sanatate


 

Le consumam aproape zilnic, dar nu stim care este aportul acestora la sanatatea noastra. Va voi dezvalui cateva condimente pe care le consumam, poate zilnic, poate nu si condimente pe care ar trebui sa le consumam .

Caraway seed in an olive wood scoop and scattered over white background.1.Chimenul
Este aliatul diabeticilor pentru stabilizarea nivelului de zahar din sânge. Nu este de neglijat dacă ai nevoie de alimente bogate în calciu, fier şi magneziu.

Si se stie de majoritatea mamicilor, ca ceaiul de chimen ajuta si la colicile bebelusilor.

scortisoara_12.Scorţişoara
O lingură de scorţişoară poate conţine până la 4 grame de fibre care vor ajuta la o digestie uşoară şi arderea grasimilor. Este bine cunoscută pentru reducerea colesterolului şi reducerea poftei pentru dulciuri. Scorţişoara este aliatul celor ce suferă de diabet zahart de tip 2, reglând nivelul zahărului din sânge.

oregano-oil3.Oregano
Când pui un pic de oregano pe pizza, nu adaugi doar un pic de savoare italiană, ci şi multă sănătate. Oregano este un minunat dezinfectant şi antioxidant. Se poate creşte extrem de uşpr în casă şi se foloseşte proaspăt sau uscat.

anason condimente4.Anasonul
Are o aromă foarte puternică şi nu este uşor de suportat pentru unele persoane, însă acest condiment are efect calmant asupra stomacului şi tratează tusea şi nasul înfundat. De asemenea, anasonul stimulează lactaţia femeilor care alăptează şi are un uşor efect afrodisiac.

index5.Curcuma/Turmericul

Acesta este unul dintre putinele condimente folosit atat ca mirodenie, cat si in tratamentul a numeroase afectiuni – in India este apreciat de mii de ani pentru proprietatile sale curative, fiind o componenta principala a medicinii ayurvedice.

Radacina de curcuma este foarte bogata in polifenoli anti-oxidanti care ii confera o culoare galben-portocalie. Principalul curcuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina care se gaseste in proportie de 3-5% si care este responsabila pentru cea mai mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite condimentului.

Un gând despre “Condimente pentru sanatate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s