Condimente pentru sanatate

Le consumam dar nu stim care este aportul acestor condimente pentru sănătate. Va voi dezvalui cateva condimente pe care le consumam, apoape zilnic.

Şi condimente pe care ar trebui sa le consumam .

condimente pentru sănătate

Condimente pentru sănătate?

Da. Fiindcă acestea vin natural în ajutorul organismului. Şi sunt un plus bun în farfurie. Savoare se schimbă. Iar aromele pot fi terapie curată 😉

Sunt convinsă că nici măcar nu ştiaţi de proprietăţile acestor condimente.

Natura oferă, noi ştim lua?

1.Chimenul

Este aliatul diabeticilor pentru stabilizarea nivelului de zahar din sânge. Nu este de neglijat dacă ai nevoie de alimente bogate în calciu, fier şi magneziu.

Si se stie de majoritatea mamicilor, ca ceaiul de chimen ajuta si la colicile bebelusilor.

2.Scorţişoara

O lingură de scorţişoară poate conţine până la 4 grame de fibre care vor ajuta la o digestie uşoară şi arderea grasimilor. Este bine cunoscută pentru reducerea colesterolului şi reducerea poftei pentru dulciuri.

Scorţişoara este aliatul celor ce suferă de diabet zahart de tip 2, reglând nivelul zahărului din sânge.

3.Oregano

Când pui un pic de oregano pe pizza, nu adaugi doar un pic de savoare italiană, ci şi multă sănătate.

Oregano este un minunat dezinfectant şi antioxidant. Se poate creşte extrem de uşor în casă şi se foloseşte proaspăt sau uscat.

4.Anasonul

Are o aromă foarte puternică şi nu este uşor de suportat pentru unele persoane.

Însă acest condiment are efect calmant asupra stomacului şi tratează tusea şi nasul înfundat. De asemenea, anasonul stimulează lactaţia femeilor care alăptează şi are un uşor efect afrodisiac.

 no sugar shop

5.Curcuma/Turmericul

Acesta este unul dintre putinele condimente folosit atat ca mirodenie, cat si in tratamentul a numeroase afectiuni. În India este apreciat de mii de ani pentru proprietatile sale curative, fiind o componenta principala a medicinii ayurvedice.

Radacina de curcuma este foarte bogata in polifenoli anti-oxidanti care ii confera o culoare galben-portocalie. Principalul curcuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina care se gaseste in proportie de 3-5% . Este responsabila pentru cea mai mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite condimentului.

Voi cunoşteaţi proprietăţile acestor condimente?

3 Comments on “Condimente pentru sanatate”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.