Surprinzător e prea puțin spus pentru a descrie această minunată carte. O poveste, o călătorie palpitantă și emoțională, o luptă interioară, un război între culturi, confruntare și acceptare, toate într-un decor atent creat de autoare. Fiica negustorului de mătase te va cuceri!
Descrierea oficială: (ce te induce ușor în eroare)
Indochina, 1952. Nicole, o tânără pe jumătate franțuzoaică și pe jumătate vietnameză, primește un magazin de mătase din Hanoi și trebuie să se ocupe de el. Dar sora ei mai mare, frumoasa Sylvie, este cea care pune mâna pe afacerea cu mătase a tatălui lor.
Pas cu pas, Nicole descoperă cruzimea francezilor aflați la putere în țara ei și, odată cu ea, amestecul propriei familii. Sfâșiată între frica de sora ei și teama de un război de care se simt amenințați cu toții, își caută liniștea în brațele lui Mark, un american fermecător, și apoi alături de vietnamezul Tran. Desigur, în curând va trebui să aleagă.
Fiica negustorului de mătase
Este diferită de ceea ce am citit până acum. Și am citit câteva cărți, în diferite stiluri scrise, cu diferite abordări, cu povești complexe sau simple, de dragoste, thriller, polițiste, psihologice…
Începe diferit. Cu o lecție de istorie menită să ajute cititorul să înțeleagă contextul în care se desfășoară acțiunea. Un aspect foarte important pentru poveste.
Nicole, mult prea tânără pentru ceea ce va trăi, este prezentată în fața noastră în punctul în care își serbează majoratul. De acolo începe călătoria spre trecut și spre viitor.
Mereu comparată cu sora mai mare care are un fizic mai franțuz și o educație ca la carte, Nicole va fi în cumpănă când va trebui să aleagă între explorarea rădăcinilor vietnameze ce i-au fost înnăbușite și siguranța ce vine cu statutul de femeie franceză.
Mi-a plăcut mult cum a împletit autoarea detaliile peisajelor, locurilor, obiceiurilor, cu detaliile reacțiilor și emoțiilor, acțiunilor militare și realitatea crudă a acelor timpuri. A făcut în așa fel încât să aștept fiecare rând și fiecare pagină pentru a vedea ce se întâmplă.
Nicole și Sylivie au crescut fără mamă. Aceasta a murit când s-a născut Nicole, astfel că râpa dintre cele două surori are ancoră în trecut. Iar tatăl celor două fete nu a făcut nimic pentru a le apropia. Ba chiar le-a întărâtat, fără intenție s-ar crede, în momentul în care a decis cum să împartă afacerea cu mătăsuri.
Apoi apare dragostea în peisaj. Apoi apare războiul. Apoi apare supraviețuriea. Apoi apare spionajul. Apoi apare boala. Apoi apare nebunia clinică. Apoi apare lupta și confruntarea. Apoi apare liniștea. Și loc de o posibilă continuare!
Ți-am zis că mi-a plăcut mult această carte?!
Este a doua carte citită de la această autoare – prima este prezentată aici → Văduva de safir. Recenzie
Și m-aș bucura mult dacă și următoarele cărți ale autoarei mă vor surprinde atât de plăcut. Poți vedea în acest articol care sunt celelalte cărți ce mai ale am în dulap.
Am deja cartea asta pe lista scurta pentru luna februarie! Am profitat in ianuarie de abundenta de reduceri de la edituri!
Multumim pentru recenzie!
Nu am citit-o dar tare.mult mă tentează, cu siguranță o voi citi în weekend ce vine că tot anunță ploi, îmi place să citesc când plouă și să am langa mine bunătatea de cafea pe care am învățat să o fac de la dvs. ❤️
Ai reusit sa o citesti?
Nu am citit aceasta carte dar pare o carte foarte buna
Acorda-i o sansa! Te poate surprinde : )
Are atatea elemente povestea asta incat nu poti lasa cartea din mana. Am citit-o si eu, chiar daca e diferita de cartile pe care le citesc de obicei.
Ma bucur mult ca este o carte citita! Chiar este o poveste ce are multe elemente, imbinate cu maiestrie de autoare.
Mi-a plăcut tare mult aceasta poveste, dar si alte carti de aceasta autoare.
Sunt la a doua carte citita de la aceasta autoare, dar mai am cateva pe lista! : )
Mulțumim pentru recenzie!
Cu mare drag! sper sa fie cu folos!