Văduva de safir. Recenzie

Crezi că ai găsi în această recenzie ceva nou? Eu sper că da. Văduva de safir este o carte ce va rămâne în amintirile mele din cauza mai multor trăiri.

  meia.ro%20

Am încercat să o citesc într-o seară și nu am reușit să trec de primele două pagini. Eram prea obosită și m-am lăsat distrasă de altceva.

Am reînceput în următoarea zi și nu am mai lăsat-o din mână. Trăgeam de fiecare minut pentru a mai citi o pagină.

Apoi am dus cartea cu mine la pescuit, că am zis că voi reuși să termin ultimele pagini. O găsești în poze în acest articol – La pescuit cu copiii. Peripeții și poze. Dar nu a fost posibilă  treaba. Și totuși mi-am găsit câteva zeci de minute la ceas de seară pentru a încheia povestea!

Și hop cu recenzia pe blog!

Descrierea oficială:

”Ceylon, 1935. Louisa Reeve, fiica unui negustor de bijuterii britanic, și soțul ei, Elliot, un afacerist șarmant și aventuros, par să fie cuplul perfect. Doar că le lipsește ceea ce își doresc, de fapt, cel mai mult: un copil.

Louisa e din ce în ce mai deprimată, Elliot devine tot mai absent, petrecând tot mai mult timp pe plantația de scorțișoară din apropiere. Apoi el moare în mod misterios, iar ea e singura preocupată de aflarea adevarului. Așa că merge la plantație și este fermecată peste puterea ei de înțlegere de dealurile nesfârșite și parfumate. Însă nimic nu e ceea ce pare, iar pe Louisa o așteaptă vești care-i vor schimba viața.”

Cartea se poate comanda de aici!

⇑⇑⇑⇑⇑⇑⇑⇑⇑⇑

vaduva de safir recenzie

Părerea mea despre carte – Recenzie

Este o carte captivantă. Prima al căui final îl anticipasem și totuși mi-a plăcut mult cum s-a desfășurat acțiunea. Stilul autoarei m-a ținut prinsă în poveste și mi-a pus la încercare abilitatea de a mă transpune în locurile descrise și capacitatea de a trăi stările personajelor.

I-am dibuit de la început. Pe Louisa și pe Elliot. Știam că este ceva putred la mijloc, deși începutul este prezentat în așa fel încât să te îndoiești de propriul instinct :)))

În momentul în care am citit despre negoțul de bijuterii menționat în desccriere deja bănuisem ce și cum. Banii mereu strică mintea omului. Doar că bijuteriile nu au pătat acțiunea. Nu au generat conflicte. Lăcomia a fost generatorul poveștii și a schimbărilor!

Dacă îți zic că mi-a plăcut mai mult pasajele cu descrierea locurilor de poveste din carte, mă crezi? N-am băgat așa multă seamă pe baiurile personajelor, căci până la final își găsesc ele rezolvare.

„Louisa rămase nemișcată un moment. În timp ce un stol de fluturi zbură deasupra ei, aroma copacilor și magia umbroasă a locului îi ridicară moralul. Aici, pe plantația de scorțișoară, exista sentimentul veșniciei, ba chiar al unei alte lumi, care, chiar dacă nu-i alină îngrijorările, o ajută să se simtă ciudat de liniștită.”

Printre descrieri minunate și metafore ce completează parcă un tablou expus într-un muzeu, am găsit și acțiune ce mai animă atmosfera cărții. Pentru că am uitat de multe ori că povestea este plasată în alte vremuri – În anul 1935, într-un loc izolat de lumea agitată, între tradiții și concepții ce acum par de-a dreptul absurde.

Povestea are un farmec aparte. Louisa trăiește într-o lume aparte. Ceea ce face că povestea ei să fie una aparte. Ceea ce mă face să îți recomand carte pentru o lectură ce te duce în alt film!

Acum, după ce am citit această primă carte a autoarei Dinah Jefferies, sunt curioasă ce voi descoperi în celelalte cărți ale ei!

Tu ai citit vreo carte a acestei autoare?

11 Comments on “Văduva de safir. Recenzie”

    1. Aceasta este prima carte de la aceasta autoare ce o citesc, insa mai are si alte titluri publicate. Asa ca abia astept sa vad ce se ascund in filele acelor carti : )

  1. Nu nu am citit nimic de la acest autor. Dar mi se pare foarte interesanta descrierea pe care ai facut-o, iar coperta este foarte frumoasa .

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.