Marmeladă multifruct

Pe lângă faptul că este o marmeladă multifruct este și una făcută cu ce am avut la îndemână și făcută fără mari așteptări. O fi ăsta secretul ei?

Căci nu am reușit până acum să am așa textură la vreo dulceață făcută de mine. Deși am fost pe aproape cu acest Dulce acrişor cu vişine şi coacăze negre.

Trebuie să îți zic și povestea din spatele acestei delicioșenii

Noi avem meniu săptămânal instalat cu succes de câteva luni pentru copii.

Și acum am revenit cu mai mare avânt spre el. Vezi aici cum am început – Inspirație pentru meniul săptămânal și apoi în acest articol cum am adaptat zilnic pe perioada izolării meniul – De ce să îți faci un program zilnic pentru mâncare?

Mno și am trecut noi la făcut meniul acestei săptămâni. Iar la gustarea unei zile am trecut cornuri de casă. Făcute în trecut cu gem – Rețeta o găsești aici – Corn dulce cu gem.

Să vezi și să nu crezi, dar nu mai aveam dulceață sau gem sau cremă de ciocolată la îndemână. Șoc și groază, nu?!

:  ))))

Însă, sunt la bunici la țară, cu ditamai grădina la dispoziție și uite cum m-am pus pe cules câteva fructe coapte pentru a le folosi la o dulceață rapidă…… ziceam eu.

Ingredientele folosite:

  • amestec de căpșuni, cireșe amare, zmeură, coacăze roșii ∼ 600 – 700 de grame
  • 500 de grame de zahăr

O să pun un clip mai jos în care vei vedea fructele și poți aproxima cât a fost procentul fiecăruia.

Marmeladă multifruct

După ce am spălat fructele, am scos sâmburii de la cireșe și am rupt bobițele de coacăze roșii de pe codițe, le-am pus într-o oală mică pe toate și am adăugat zahărul.

Am amestecat tot și a stat pe foc undeva la o oră. Poate din cauza aceasta s-a legat atât de bine. Și mai mult ca sigur din această cauză a ieșit o cantitate redusă de produs finit.

Nenică ce gust, ce aromă, ce textură… perfectă pentru cornurile de casă. Atât am făcut cât să folosesc la aceste cornuri. Nu a mai rămas nimic din marmeladă! Avem însă cornuri pentru două zile… sper.

multifructe de gradina marmelada de gradina cornuri cu marmelada

Mă tentează să mai fac. Să adaug mai multe fructe de sezon și să fac de data aceasta suficient cât să am și câteva borcane pentru sezonul rece.

Sigur s-a potrivi cu Rețeta pentru fursecuri de casă cu unt de arahide.

În ce combinație crezi că ar mai merge încercată această marmeladă multifruct?

Aici este clipul promis!

7 Comments on “Marmeladă multifruct”

  1. marmelada nu facui deloc pana acum, cu atat mai putin una multifruct, dar sa stii ca arata si suna foarte imbietor. Eu musai cu clatite o vreau. Faci tu? Ca mie mi-e cam lene zilele astea…

    1. Este și pentru mine o premiera. Și nu stiu daca ma vei crede, dar in urmatoarea zi am avut clatite de dimineata… fara marmelada, caci a trecut toata la cornuri :))) Fac eu, dar vii dupa ea?

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.