Rețeta pentru fursecuri de casă cu unt de arahide

Din start vreau să îți zic că această rețetă de fursecuri cu unt de arahide este una inspirată din rețeta postată de Teo’s Kitchen, ce o poți găsi aici. Eu am făcut de două ori aceste fursecuri de casă cu unt de arahide. Diferă gramajele un pic, făina folosită și un pic la ”asamblare”.

Însă clar rețeta de bază este cea a lui Teo și vreau pe această cale să îi mulțumesc mult pentru recomandare!

Este pentru prima dată când folosesc această făină integrală de secară la vreun preparat și mă bucur că a ieșit bine. Nu știu de ce aveam impresia că fursecurile sunt mai pretențioase când e vorba de făcut în casă.

Prima variantă de fursecuri a inclus făină albă și unt de arahide cremos, iar a doua variantă de fursecuri a fost cu făină de secară și unt de arahide crunchy. Am menționat că ambele sunt făcute fără zahăr?!

Să guști și să crezi că sunt delicioase și fără!

Ingredientele folosite pentru aceste fursecuri de casă cu unt de arahide:

 • 160 gr de unt de arahide – eu am folosit de la Sanovita în ambele ocazii
 • 100 gr de unt
 • 1 ou
 • 1 lgț de esență de vanilie sau după preferințe
 • 1 pliculeț de praf de copt
 • 250 de făină albă sau integrală de secară (vezi mai sus de care am folosit eu)

Pentru ”ornat” eu am folosit dulceață din cămara proprie, de vișine, și 1 tabletă de ciocolată albă Milka.

Am făcut exact cum a făcut și Teo pe această parte și mă bucur că nu am decis să încerc altceva. Fursecurile unt mult prea sfărâmicioase și ”seci” așa că dulceața le completează de minune. Și un pic de zahăr extra de la ciocolată 🙂

Secretul rețetei

Să fii calmă atunci când prepari aluatul pentru fursecuri, ingredientele să fie la temperatura camerei și să nu îți folosești mâinile pentru frământat.

Toate ingredientele pentru aluat le-am pus într-un bol înalt și cu ajutorul unei furculițe am amestecat tot până când s-au legat. Durează ceva timp, dar ăsta-i tot șpilul aluatului pentru fursecuri.

Prima tură de aluat l-am lăsat peste noapte la frigider, iar a doua tură a stat doar 2 ore la rece.  Trebuie să stea minim 2 ore înainte de a-l modela și pune fursecurile la cuptor.

Fusecuri cu făină albă și unt de arahide cremos

aluat de fursecuri cu unt de arahide fursecuri cu unt de arahide

Aici am făcut bile din aluat, le-am dat o formă, le-am făcut adâncitura în mijloc și apoi le-am pus la cuptor. Coacere pe funcția sus-jos, la 180 de grade, timp de 25 de minute.

După ce s-au răcit am pus dulceața de vișine și ciocolată albă topită. 

fursecuri de casă cu unt de arahide fursecuri de casa

Fusecuri cu făină de secară și unt de arahide crunchy

Același procedeu pentru aluat, doar diferit la modelare. Căci am făcut aluatul în formă de ruladă și l-am pus la rece, și apoi am tăit rondele.

La cuptor am pus cu tot cu dulceață, pentru 30 de minute. Și abia după ce s-a răcit am pus ciocolata albă topită.

fusecuri cu faina integrala si unt de arahide fusecuri de casa cu faina integrala

Culoarea mai închisă a acestor fursecuri este dată de făina de secară 😛

Când sunt bune aceste fusecuri de casă cu unt de arahide?

Depinde de gusturi. Mi-au plăcut și imediat după ce le-am glazurat, dar clar sunt mai delicioase după câteva ore. Chiar și a doua zi. Căci apucă să se răcească cum trebuie și nu mai sunt atât de sfărâmicioase.

Concurează cu succes cu rețeta de  fursecuri crăpate cu ciocolată. Poate data viitoare încerc cu Nuttela în loc de unt de arahide pentru a vedea ce iese. Ce zici?

Cum ți se pare această rețetă?

29 Comments on “Rețeta pentru fursecuri de casă cu unt de arahide”

 1. Wow, ce bine arată În weekend cu siguranță fac și eu. Untul de arahide e preferatul meu și dacă reteta e și fără zahar, 100% este pe gustul meu.
  Mulțumesc mult de rețetă

  1. Nu sunt fană unt de arahide, însă la cum arată fursecurile acestea aș incerca sa le fac și eu. Cred că au fost gustoase, mie mi-au făcut poftă.

  1. Si eu sunt mare fan al untului de arahide. Pana acum am folosit de la SanoVita. Insa voi incerca si varianta fresh ce am descoperit-o recent intr-un magazin mai special din oras. Sa fie cu folos pentru voi aceasta reteta 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.