Crede-mă când mint – Recenzie

Am poza pregătită pentru articol de la începutul anului. Și am ajuns abia în octombrie să scriu un articol dedicat cărții Crede-mă când mint – Recenzie. E bine și acum, decât deloc. Nu?!

Deși mai am câteva cărți citite înainte de aceasta, ce așteaptă să ajungă pe blog, cartea aceasta prea se potrivește ca situație la modul general cu ceea ce trăim noi acum ca societate. Chiar din titlul zici că-i inspirată din viața noastră. Că doar la tv & social media toată lumea are dreptate și nu mai știi cine zice adevărul și cine bâjbâie fără a avea baze reale, doar cu ipoteze/ scenarii posibile.

Cartea oricum a fost o gură de aer proaspăt pentru mine din punct de vedere al lecturii. Trag de mine cu o carte grea- 12 reguli de viață- și văd că acțiunea cărții Crede-mă când mint m-a ajutat să mă destind un pic și să nu mă mai simt ”vinovată” că nu pot termina o carte. Nu mi-a plăcut niciodată să citesc două cărți în același timp!

Descrierea oficială

”Claire Wright e disperată. Englezoaica, studentă la actorie în New York și fără viza de rezident, acceptă singura slujbă pe care o poate obține: să lucreze pentru o firmă de avocați care se ocupă de divorțuri și să agațe soți infideli prin barurile hotelurilor.

Însă la un moment dat jocul se schimbă. Când unul dintre bărbații pe care-i agățase devine suspect în anchetarea unei crime, poliția îi cere lui Claire să-și folosească talentele de actriță pentru a-l face să mărturisească.

De la început, ea pune la îndoială rolul pe care i se cere să-l joace: Este Patrick Fogler un criminal? Sau există în tot acest aranjament lucruri care nu i se spun? Claire își va da seama curând că joacă cel mai periculos rol al vieții ei.”

Crede-mă când mint - Recenzie

*poză din februarie 2021

Crede-mă când mint – Recenzie

Ca și stare pe parcursul lecturii, compar cartea cu Verity și cu Bivolul nopții. Fiecare carte are doza ei de nebunie ce face povestea să crească pulsul cititorului. Sunt cărți ce pot inspira seriale sau filme polițiste/psihologice. Prefer să citesc o carte de acest gen decât să mă uit la un serial. Alfel se transmit emoțiile!

Crede-mă când mint – Recenzie scurtă. Fără citate, deoarece nu am găsit nimic notabil care să zic că iese în evidență. Fără prea multe detalii. Fără lecții de viață. Doar o lectură ce m-a scos din rutină și m-a conectat la procesele mentale ale unui actor.

Vei găsi în carte:

  • răsturnări faine de situație;
  • detalii interesante din viața de student la actorie;
  • detalii despre o altă carte, ce va fi importantă pentru personaje – Florile răului – Charles Baudelaire- și crede-mă, această carte (sau cel puțin cum este ea prezentată) poate scoate semne de întrebare/uimire;
  • final demn de filmul creat de autor pentru personajul principal!

Spor la lectură : )

Ai citit cartea?

Ce altă recomandare de carte ai avea pentru mine?

P.S.

JP Delaney is a pseudonym for a writer who has previously written fiction under other names. The real name of the author is Anthnoy Capella.

12 Comments on “Crede-mă când mint – Recenzie”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.