Recenzie Verity – Colleen Hoover

Recenzie Verity. Câteva persoane m-au tentat și m-au avertizat că o să-mi placă această carte. Căci eu după ce citisem alte cărți scrise de Colleen Hoover eram în dubii. O carte mi-a plăcut, una nu atât de mult. Iar aceasta a fost cireșa de pe tort.

Vezi ce am scris despre cele două cărți citite anterior, ca să vezi care mi-a plăcut și care nu:

Descriere oficială Verity

”Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai este capabilă s-o ducă la bun sfârșit, Lowen nu poate să refuze oferta. Astfel, ajunge la reședința Crawford, cu intenția de a sta câteva zile – atât cât să caute prin haoticul birou al lui Verity orice notițe și posibile schițe de care ar avea nevoie ca să înceapă să scrie următoarele romane. Dar cu cât petrece mai mult timp împreună cu Jeremy, cu atat mai puțin se grăbește să plece.

În biroul soției, Lowen găsește un manuscris ascuns. O autobiografie conținând mărturii îngrozitoare, inclusiv adevărul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevăr care, dacă i-ar ajunge la cunoștința lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatăl deja îndurerat. Lowen decide să păstreze secretul despre manuscris, îngăduindu-i lui Jeremy să continue să creadă că Verity este nevinovată. Însă pe măsură ce sentimentele lui Lowen pentru tatăl și soțul devotat se adâncesc, ea începe să se întrebe dacă a nu-i dezvălui și lui ce-a aflat este în interesul ei.”

Recenzie Verity

Recenzie Verity

Această carte a fost ceea ce-mi lipsea pentru a mă scoate dintr-o ușoară monotonie literară. Impactul ei asupra mea a fost cu atât  mai mare, cu cât înainte de citirea ei am parcurs alte două cărți  nebune. Am scris rapid despre ele cât a fost încă proaspătă emoția – Citește nebunia din trei cărți

Acum, cu calm, după câteva săptămâni de la citire, tot am nod în stomac când îmi aduc aminte ce am citit. Și constat că și descrierea oficială a contribuit la această senzație. Că nu a făcut nicăieri referire la nebunia ce o poți găsi dacă citești cartea.

Apropo, e la preț bun aici, dacă vrei să o cumperi.

Cum ziceam în articolul de mai sus, Ocean Vuong a fost deschiderea către cărți mai puternice. ”Pe pământ suntem strălucitori o clipă” fiind o carte destul de fucked up.

Verity este cireașa de pe tort. Amestecul de emoții trăite la citirea acestei cărți mă urmărește și acum. Am înjurat, mi-a fost scârbă, am avut nod în gât, m-au trecut fiori, am avut lacrimi în ochi.

Căci până de curând mă gândeam mereu că un autor:

  • ori trăiește ceva asemănător și îi este de folos ca sursă de inpirație pentru carte
  • ori se documentează foarte bine pe subiectul ales
  • ori…. cum am descoperit acum în carte și nu este menționat nicăieri în descriere, un autor mai poate alege și o altă cale atunci când scrie o carte. O cale neașteptată, ce a stat la baza întregii acțiuni… sau nu?!

Depinde pe cine alegi să crezi. Căci în mod uimitor, autoarea îmi oferă mie ca cititor posibilitatea de a alege pe cine cred la final. Iar finalul este unul neașteptat- te rog să mă crezi că în multe cazuri am bănuit finalul și puține sunt cărțile ce mă surprind la final : )

Citate ce te pot tenta să citești cartea

… sau nu.

”Un autor nu ar trebui să aibă niciodată îndrăzneala să scrie despre el însuși decât dacă este dispus să străpungă fiecare strat de protecție dintre el și cartea sa.”

”Dacă cedezi poftelor minții care, în cele din urmă, îți vor răni corpul, este ca și cum un părinte slab ar ceda dorințelor copilului. () Grija față de corpul tău nu este foarte diferită de grija pe care i-o porți unui copil. Uneori este greu, alteori este plictisitoare, alteori nu vrei decât să renunți, dar dacă o faci, vei plăti consecințele optsprezece ani mai târziu!”

”Nu îți pot explica mintea unui scriitor(). Mai ales mintea unui scriitor care a trecut prin mai multe tragedii decât majoritatea scriitorilor la un loc. Ne putem separa realitatea de ficțiune în așa fel încât să ni se pară că am trăit în ambele lumi, dar niciodată în ambele lumi simultan.”

Concluzie recenzie Verity

Dacă vrei să citești o carte ce să te scoată din monotonie, aceasta este aceea!

 

Crezi că te-am tentat să o citești?

5 Comments on “Recenzie Verity – Colleen Hoover”

    1. Ma deprim puțin când văd cărțile pe care le-ai citit. Îmi dau seama ca viața e atât de scurta și sunt atâtea povesti de parcurs. Devin anxioasa! As citi câte 2-3 pe zi, sunt atât de dornica de recenzii, de răsfoit, de îmbogățit wishlist-ul, de îndeplinit target-ul propus. Verity este o carte pe care cel puțin 2 cunoscuți mi-au recomandat-o, au spus ca pur și simplu au devorat-o, și asta ma îndeamnă sa fac rost de ea cât mai curând pentru ca altfel, simt ca voi ieși in pierdere. Mulțumesc mult pentru recenzie, de obicei citesc cărți in funcție de stare și chiar simt ca aceasta carte s-ar potrivi perfect in peisajul vietii mele de acum.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.