Sfaturi pentru a începe o afacere online, cu eforturi mici, ca mamă ocupată

Sfaturi pentru a începe o afacere online, cu eforturi mici, ca mamă ocupată

Comerțul electronic s-a dezvoltat accelerat în ultimii ani, atrăgând din ce în ce mai multe persoane cu spirit întreprinzător, dornice să reușească în afaceri și să își câștige independența financiară. Să vinzi în mediul online nu este deloc dificil, dacă cercetezi atent piața și alegi produsul potrivit.

Comerțul online nu necesită o pregătire specială sau anumite calificări, fiind o variantă profitabilă de a obține venituri importante pentru toate persoanele, chiar și pentru mamele ocupate.

Cu toții știm cât de solicitantă este meseria de mama, dar și în aceste condiții, mamele pot dezvolta afaceri care nu necesită prea mult timp sau investiții mari.

Vezi ce am scris pe acest subiect aici – Căutând echilibrul între familie și carieră

Sfaturi pentru a începe o afacere online, cu eforturi mici, ca mamă ocupată

Dacă te numeri printre mămicile care vor să câștige venituri din vânzările online, detaliem mai jos câteva idei care te pot ajuta să începi propria afacere.

  1. Fii realistă și nu te lăsa copleșită de provocări.

Să începi propria afacere este un proces de durată, care implică multă cercetare de piață, organizare și implicare. Ca părinte este important să îți organizezi foarte bine activitățile zilnice, având grijă să aloci câteva ore construirii afacerii tale. Chiar dacă la început va fi extrem de obositor, cu perseverență și motivare, vei reuși să alegi produsul conform așteptărilor pieței și să îl vinzi în mod profitabil.

Lucrează în orele care te solicită cel mai puțin ca părinte, construiește-ți o strategie de vânzări realistă, obiective pe termen scurt și lung și nu te lăsa copleșită de provocările acestui proces.

  1. Conectează-te cu alți părinți antreprenori.

Fiind la început de drum, este foarte important să citești cât mai mult despre acest domeniu și să fii în legătură cu alte persoane care te pot ajuta cu sfaturi practice.

Conectează-te cu alte mămici care au afaceri și încearcă să înveți din experiențele lor, discută deschis despre problemele pe care le întâmpini și vei economisi astfel timp. Te vei bucura astfel de sfaturi sincere și obiective, care te pot ajuta să îți eficientizezi afacerea.

  1. Organizează-ți foarte bine timpul.

Timpul este cea mai importantă resursă și este necesar să îl organizăm cât mai eficient cu putință. Grupează-ți activitățile zilnice în funcție de complexitate și necesitate, amânând pentru ultima parte a zilei sarcinile mai ușoare.

Este recomandat să incluzi în programul tău, pe lângă activitățile casnice și cele dedicate antreprenoriatului, și câteva momente destinate relaxării sau pasiunilor tale.

  1. Planifică în detaliu proiectul și concentrează-te pe sarcinile care îți revin.

Pornirea unei afaceri implică un plan bine gândit, o proiecție clară a obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung. De aceea este esențial să acorzi o importanță majoră responsabilităților pe care le ai pentru realizarea acestora.

După cercetarea pieței și alegerea produsului, alege canalul de vânzare potrivit și implementează strategii de marketing care să îți aducă vânzări, menținând marja de profit propusă.

  1. Caută soluții care te pot ajuta să economisești timp.

Dezvoltarea unui business de succes cere profesionalism și dedicare. Pentru a fi sigur de calitatea produselor tale, a campaniei de lansare sau a strategiilor de promovare, poți apela la ajutorul profesioniștilor. Găsești pe internet multe agenții care îți oferă pachete de servicii complexe, care te pot ajuta să economisești timp și bani.

De asemenea poți urmări site-urile dedicate antreprenorilor, de exemplu OLX are articole foarte detaliate despre cum să îți construiești propria pagină de comerț electronic, cum să îți promovezi afacerea sau cum să atragi mai mulți clienți.

De tine depinde cât de repede poți începe o afacere sau cât de profitabilă va fi. Alocă timpul necesar unui proiect bine documentat și pornește pe drumul antreprenorilor de succes.

Sfaturi pentru a începe o afacere online,cu eforturi mici, ca mamă ocupată

14 Comments on “Sfaturi pentru a începe o afacere online, cu eforturi mici, ca mamă ocupată”

  1. Un articol plin cu sfaturi utile, mai ales pentru cine vrea sa isi deschida o astfel de afacere. Eu una nu sunt pentru asa ceva :))

  2. Util articolul tău! Recomandările sunt binevenite chiar și pentru cineva care dorește să-și suplimenteze veniturile. Mai ales pe vremurile acestea.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.