Căutând echilibrul între familie și carieră

Știi deja că viața este plină de surprize, nu?! Ei bine, bune sau rele, toate aceste surprize ne ajută să ne găsim punctele în care să ne întoarcem atunci când dăm de greu sau când dăm de un zid. A merge înapoi este sănătos, mai ales atunci când ai epuizat toate celelalte opțiuni.

Eu acum merg înapoi la perioada înainte de copii, pentru a căuta echilibrul între familie și carieră.

Merg înapoi, pentru a construi un drum mai solid și pentru a pava totul cu informații prețioase și relevante pentru ceea ce fac eu acum!

Merg înapoi fiindcă am ales o altă cale, alt domeniu de activitate decât cea ce am ales înainte de copii, de familie. Însă tot ce am ales în trecut m-a ajutat să ajung acum pe acest drum.

Merg înainte alături de oameni frumoși, doamne talentate, mămici superbe ce caută să aducă frumosul la înaintare.

Căutând echilibrul între familie și carieră

Am început să scriu într-un articol anterior cum stau eu pe această parte – Carieră sau copil? Revelație personală

Și am lăsat să se liniștească apele, cumva și ”ajutată” de factori externi. Că prea eram pornită anul trecut să găsesc acel echilibru. Graba clar strică treaba. De aceea am lăsat totul mai pe relanti și merge foarte bine așa.

Alegând familia înaintea carierei mi-am asumat multe. Și nu regret nimic.

Însă acum trebuie să mă dezvolt și pe partea de carieră, ceea ce este o adevărată provocare. Fiindcă ceea ce îmi place mie să fac este încă un domeniu în dezvoltare.

Vreau să dezvolt și partea de carieră pentru a le da un exemplu copiilor. Să vadă că se poate și cu familie și cu carieră. Atâta timp cât toate sunt făcute cu drag, din dragoste. Și nu din obligație!

Căutând echilibrul, participarea la conferința din 20 februarie sigur îmi va oferi noi informații și oportunități de explorat.

Echilibrul vine mai ușor atunci când …

ești mai stabilă emoțional. Construirea unei familii, ce implică minum un copil, este o ADEVĂRATĂ aventură și provocare pentru ambii părinți. Tu ca mamă ești însă mult mai emotivă, mai sensibilă în ceea ce privește copilul. Doar gândul de a merge înapoi la muncă după ce copilul a împlinit 2 ani le provoacă stări contradictorii unor mămici. De aceea dezvoltarea personală ajută mult în găsirea stabilității emoționale.

privești cu optimism înainte. Trecerea peste obstacole cu zâmbetul pe buze te ajută să vezi altfel ceea ce te înconjoară.  Și chiar să vezi echilibrul mai repede decât dacă ai fi mereu îngândurată și plină de griji.

ai oameni deschiși la minte în jurul tău, ce te sprijină și caută să te înțeleagă indiferent de starea prin care treci. Pe această idee am scris mai multe în articolul Schimbare. Loc de muncă sau prieteni noi?

Poză de ținut minte

O ședință foto alături de doamnele din echipa de organizare a conferinței ”Există carieră și după bebe” ce a avut loc în Oradea, unde fiecare putea să ducă obiecte ce le reprezintă din punct de vedere profesional.

Eu cu telefonul, o cană de cafea și caietul (evident pătat de cafea). Dar, foarte mulțumită de mine. De cine sunt, de ceea ce fac, de unde am ajuns și cine îmi este alături.

Se vede în poză?

Căutând echilibrul între familie și carieră

Poza este făcută în studioul Oscar Foto

Tu ce părere ai despre acest subiect?

Unde crezi că este echilibrul între familie și carieră?

21 Comments on “Căutând echilibrul între familie și carieră”

 1. Stiu cum e, am 52 ani, am reușit cu copiii mai mult singura și 2 servicii din păcate nu pot sa merg mai departe din cauza sănătății și am stagnat, acum am rămas singura divortata și la… pat, fără venituri, ca asa e în aceasta tara unde trebuie diagnostic puternic ca să ai o pensioara,in fine… nu na las, găsesc eu vreo idee sa renasc cumva…

  1. Offf…va doresc multa sanatate si putere pentru a gasi acel ceva ce sa va dea energia pentru a merge mai departe. Caci e musai! Viata este o calatorie ce nu ar trebui sa fie conditionata de varsta!!!

 2. Super articol, aici ma regăsesc si eu ,în mai ma voi intoarce la serviciu si sper sa-mi gasesc oarecum echilibrul.

 3. Mi-a starnit curiozitatea articolul tau, si eu o sa incep sa lucrez si ma gandesc ca o sa imi fie greu sa fiu departe de pitica, apoi sa fac toate treburile casei, dar vad ca nu este imposibil.O sa tin minte de sfaturi.Eu am si ajutor si ma gandesc ca o sa fie un picut mai usor

  1. Ma bucur ca am reusit sa ajung la tine prin intermediul acestui articol. Sper sa iti fie de folos ideile si sa gasesti o cale cat mai usoara pentru a fi cat mai senina si calma in orice situatie. Tine minte ca noi suntem cei responsabili de crearea unor asteptari irealiste de la propria persoana. Si ca noi putem pune pauza pe lucrurile mai putin importante!

 4. Eu ma voi reintoarce in luna martie la serviciu, dupa cel de-al doilea concediu de crestere copil. Si sunt sigura ca va fi foarte solicitant. Dupa primul concediu a fost o provocare, dar acum va fi cu adevarat greu.
  Echilibrul intre familie si serviciu nu stiu daca o sa reusesc sa il am, fiindca amandurora trebuie le fii dedicata. Dar de cautat cu siguranta il voi cauta neincetat.

  1. Crestere mare celor doi copii! Dpdv emotional este mai greu sa reintri intr-un ritm in care sa impaci familia si munca. DE aceea conteaza foarte mult si parte de dezvoltare personala a mamicii. Acum imi este usor sa zic asta, dar am trecut si eu prin multe stari, multe ganduri, mult plans, multe griji. Cu rabdare si calm, cu iubire de sine, treci mai usor peste orice obstacol!

 5. Super articol. Felicitări pentru toată muncă depusă. Pentru mine familia este pe primul, dar totuși și cariera își are rolul ei.

 6. Cred ca daca esti o persoana echilibrata iti poti gasi mereu un echilibru in zona asta. Nu mi se pare complicat atata timp cat jumatatea ta este tot o persoana cu capul pe umeri

 7. Sigur va fi super evenimentul. Eu cred ca toate vin cumva de la sine. Cum zici si tu, daca te chinui prea tare, e posibil sa nu iti iasa nimic bine. Toate la timpul lor.

  1. Abia astept evenimentul! Sigur voi impartasi impresiile, dar tot mai frumos va fi la fata locului 🙂 Si da, toate vin cumva de la sine. Insa uneori mai trebuie si ajutata aceasta sine!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.