Schimbare. Loc de muncă sau prieteni noi?

Chiar am nevoie de o schimbare majoră în viața mea. Ca să meargă bine cu schimbările legate de stilul de viață ce l-am pus în aplicare de câteva luni și cu noile obiceiuri legate de cum mă raportez la viața mea și a celor din jurul meu.

Căutam acum câteva zile să văd dacă am poze de la locurile de muncă unde am pontat acum mulți ani (5 locuri de muncă în 5 ani). Și nu am găsit nimic! Și nici nu mai țin minte să fi avut poze sau să îmi facă cineva poze sau să fi avut prieteni sau să fi rămas cu prieteni de la acele locurile de muncă. Nici altfel de prieteni nu prea mai am pe lângă mine.

De când cu fetița, care este copilul nr 2, și de când cu blogul și activitatea mea în mediul online, cam ciuciu prieteni. După al doilea copil!

Timpul și interesele diferite ne-au îndepărtat. Stilul de viață și obiceiurile s-au schimbat. Concepțiile diferite asupra vieții ne-au înstrăinat.

Și am rămas cu familia. Familia mea. Formată din doi adulți și doi copii. Căci și stilul în care îmi cresc copiii este unul foarte ciudat văzut de cei din jurul meu. Și cum știu deja că sunt o ciudată… și cum m-am săturat să tot dau explicații… mai răruț că-i mai drăguț.

Eşti o ciudată!” Sunt, așa este!

Cât de sănătoasă este această treabă?

Din punct de vedere psihic… nu prea sănătos!

Am ajuns în punctul în care trebuie să schimb ceva. Încă mai sunt cu toate țiglele acasă. Deși copiii se ”străduiesc” să îmi arate că o pot lua ușor pe arături.

Faptul că lucrez de acasă nu mă ajută prea mult pe partea de aerisire mentală. Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Și cum în jurul nostru oamenii încă nu înțeleg nici acum cu ce se mănâncă blogăreala sau marketingul online sau publicitatea online… ai mei copii sunt de multe ori în ceață când sunt întrebați ce lucrează mama.

Ca să nu mai zic câtă muncă convingere depun când vine vorba de recompensa muncii mele din domeniul online. Care, din punct de vedere financiar este miiiică. Dar din punct de vedere psihic este maaaare. Căci dacă nu aș avea acest ”job”, SIIIIIIGUR aș fi luat-o pe arături acum mult timp.

loc de munca sau prieteni noi

Loc de muncă sau Prieteni noi?

Sunt sinceră și îți zic că am trimis CV-ul în câteva locuri. Pe jumătate convinsă că asta îmi doresc. Dar cumva trebuie să fac ceva, să pun rotițele în mișcare. Căci nu se știe de unde sare ocazia potrivită.

Am însă și pretenții legate de orar și renumerație. Așa că nu știu dacă locul de muncă va fi cel care îmi va aduce prea curând schimbarea dorită.

Așa că acum îmi caut prieteni noi…. și este al naibii de greu! De ce?

Că nu știu de unde să încep. Nu e ca și cum aș putea trimite oamenilor CV ca la un loc de muncă și să vedem dacă ne potrivim. Nope. Pentru a ajunge să găsești prieteni, trebuie să vorbești cu oamenii aceia… mult. Să povestim, să ne vedem, să ne potrivim ca și gândire….

Și cum găsesc eu acei oameni dacă stau acasă?! Dacă lucrez online… Dacă mare parte din timpul meu este dedicat familiei…

Cred că primul pas îl voi face în cadrul conferinței Digital Days Oradea. Poate găsesc acolo un punct de pornire în ambele situații… loc de muncă sau prieteni noi.

M-ar ajuta orice sfat, orice îndrumare. Poate găsesc cumva soluția prin interemediul sugestiilor primite!

De ce am nevoie de schimbare?

Unii oameni nu caută să schimbe ceea ce au deja. Mai ales dacă le este bine. Și nu că nu m-aș mulțumi cu ceea ce am. Sunt mai mult decât recunoscătoare pentru familia mea, pentru faptul că pot să mă ocup de copii cum o fac, pentru faptul că pot să mă ocup de pasiunea asta a mea pentru online, pentru soțul meu care mă susține cum poate și mă încurajează din când în când.

Blogger și mamă cu normă întreagă!

Vreau să fiu eu mulțumită de ceea ce fac și cum fac!

Da, în spatele acestei nevoi de schimbare sunt și unele lipsuri ce trebuie acoperite (nu financiare). Și așa cred eu că pot să le acopăr. Printr-un loc de muncă sau prieteni noi.

Tu ce părere ai?

17 Comments on “Schimbare. Loc de muncă sau prieteni noi?”

 1. Si eu am nevoie de o schimbare in viata mea, de una majora. Locuiesc in Iasi cu tot ce trebuie (la varsta mea): credit la casa, catel, masina, job stabil si fain la corporatie, dar nu ma simt „inradacinata”. Ma gandesc sa ma mut din Iasi. Stiu ca vreau in vestul tarii, dar nu in Timisoara sau Cluj. Oare Oradea :)?

  1. Buna! Cred ca oriunde vei ajunge, va fi mai bine pentru tine dpdv al simțirii. Orice schimbare majora vine la pachet cu noi emotii si trairi. Ce pot sa te ajute sau sa te incurce. Si depinde de tine cum le faci fata. Cum vezi schimbare si in momentele in care treci prin ea! Sper sa gasesti ceea ce cauti!

 2. Un articol foarte bun!
  O să-ți spun din experiența că am avut 5 locuri de muncă (primele au fost cu durata de 1-3 luni fiecare), ultimile cumulate 5 ani și 5 luni+concediu medical pe timpul sarcinii și concediul de creștere copil.
  Am cunoscut foarte multi oameni la fostele locuri de muncă,dar relații bune am avut cu câțiva, de-i număr pe degete.
  Și de-a lungul timpului am avut zeci de „prietene” care ziceau „când ne-om mărita ,abia aștept să ne plimbăm copiii împreună,să fie prieteni,ca și noi”… acum unele abia mă salută, altele se fac că nu mă cunosc!
  Singurele cu care mai ies ocazional sunt nașa de cununie și o fostă colegă de la ultimul loc de muncă.
  Îți urez succes în tot ce ți-ai propus!

  1. Toate se schimba dupa ce apar copiii in peisaj. Si este normal. Fiindca ne dezvoltam mereu si ne adaptam la noile situatii in mod diferit. De aici si discrepantele…. De-am sti asta dinainte… am economisi timp si energie.

 3. Un articol minunat…. dacă le-ai putea imbina pe ananoar fi și mai bine…eu rămân pe prieteni…munca pe care o depui aici este minunată

 4. Mult succes draga mea cu locul de munca! In ceea ce priveste prietenii sunt aici chiar si virtual. Te îmbrățișez ! O saptamina frumoasa !

  1. Multumesc mult Roxana pentru urare si prezenta. Chiar daca este una virtuala 🙂 Sa stii ca mai multe prietenii virtuale am decat cele din real life… si sper ca locul de munca va veni candva… cumva

     1. Prietenii,că și locul de muncă vor veni ei la timpul potrivit,nu îți face griji. Momentan cei dragi,care te susțin îți sunt cei mai buni și credincioși prieteni. Să fii sănătoasă și să te bucuri de ce ai! Fie ca la evenimentul ce va urma să găsești ceea ce îți dorești! Pupici mulți mulți mulți!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.