Cartea scrisă de 101 mămici

Țin minte și acum invitația Petrei de a scrie în cartea scrisă de 101 mămici, dar și momentul în care am scris și i-am trimis răspunsurile mele. Țin minte aceste momente deoarece s-au întâmplat în anul 2020, la începutul pandemiei, când ne-am relocat la țară ca să putem face mai bine față carantinei.

„Însemnările a 101 mămici fantastice”

Așa se numește cartea și este una în care Petra Boantă, în calitate de coordonator de volum a adunat răspunsurile a 101 mămici fantastice la 11 întrebări. Întrebările nu sunt deloc simple sau ușoare. Deși poate părea așa la prima vedere.

De exemplu întrebarea cu numărul zece: ”Cum îți crești copilul? Te bazezi pe anumite principii, îi impui anumite limite?”

Eu, cunoscând ce-mi poate capul și ce fac eu cu ai mei copii, am zis că sigur o voi da de gard  cu răspunsurile mele. Ori asta ori voi scrie de nu va avea Petra loc să mă bage în carte. Așa că, uitându-mă acum la răspunsurile date atunci ce sunt acum în carte, îmi aduc aminte presiunea ce am avut-o când am scris răspunsurile. Și grijile ce le-am avut. Doar sunt răspunsuri ce vor ajunge să fie citite de alte femei. Și voi fi alături de alte femei în carte… oare mă voi ridica la nivelul așeptărilor!?

Răspuns nu am, deoarece mi-a fost și teamă să întreb. Noroc că sunt alături de alte 100 de mămici fantastice în carte și simt că diversitatea poveștilor face ca această carte să fie una ce merită citită!

Cartea scrisă de 101 mămici

Cartea a părut la finalul anului 2021. Iar Petra mi-a făcut o surpriză uriașă când m-a invitat alături de alte două doamne superbe să particip la lansarea live în mediul online a acestei cărți.

Cartea scrisă de 101 mămici

Ghici cine a avut emoții?!

O oră și 6 minute a durat sesiunea de live și o poți urmări aici dacă ai curiozități sau dacă vrei să vezi care a fost ”chimia” între participante.

Mi-a plăcut enorm de mult cum a decurs totul și cum conversațiile s-au legat foarte natural, în special în jurul rolului de mamă. Dar și a creșterii copilului și rolul celorlalți în ecuația acestuia.

Din răspunsurile a mai multor mămici ce au scris în această carte am realizat că:

  •  se repetă necesitatea implicării ambilor părinți în educația copilului – și asta vine de la femei ce au deja copii măricei și au observat impactul ”la prima mână” cum ar veni. Este una să auzi asta în teorie și alta să vezi că și practica îți transmite același lucru.
  • se repetă importanța femeii, dincolo de rolul de mamă, în creșterea copilului – redescoperirea visurilor avute înainte de copil, urmărirea lor și adaptarea noului statut, dar și alte exemple foarte grăitoare pentru acest aspect din viața noastră.

Petra a scris și mai frumos în acest articol ideile principale – Am lansat cartea-minune „Însemnările a 101 mămici fantastice”

Materiale și pentru copii

Petra Boantă a creat materiale și pentru copii, nu doar pentru mămici. Mai bine zis, cu cele pentru copii a început.

Și a dus acest talent mai departe, dându-i formă dincolo de mediul online și creând Ateliere pentru copii – Emotioland. – ateliere de joacă și învățare, susținute de psihologi, logopezi și consilieri acreditați

„Însemnările a 101 mămici fantastice”

  • Cartea se poate comanda printr-un simplu mesaj privat pe pagina de Facebook Mama lui Emoționel.
  • Sau se poate comanda de pe site-ul celor de la cărturești  

 

4 Comments on “Cartea scrisă de 101 mămici”

  1. Am mai vazut cartea, dar n-am citit pe indelete despre ea pana acum. Ce idee frumoasa a avut coordonarea, ce carte frumoasa trebuie sa fie!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.