inspir Drumeție și Yoga în aer liber

inspir Drumeție și Yoga în aer liber alături de un grup de oameni tare faini ce au făcut ca ziua să fie una plină de momente ce au contribuit la o super stare de bine.

Și acum îți povestesc cum a decurs ziua și ce a făcut-o să fie atât de specială. Plus câteva recomandări și impresii personale. Se poate altfel?! : )

inspir drumetie si yoga in aer liber

inspir/ este un proiect ce acum prinde contur și aripi. Dana a scris pe scurt despre acest proiect și l-a descris așa:

” inspir/ un concept ce are la bază principiile disciplinei Yoga și care prin activitățile pe care le propune acționează în mod terapeutic asupra organismului atât pe plan psihic (mental), cât și pe plan fizic.”

Acum stăteam și mă gândeam de cât timp o cunosc pe Dana și am realizat că au trecut trei ani. Și a fost ceva de genul… când au trecut atâția ani?!?!?! Aici ne-am întâlnit prima dată – Deschidere Club 13 și activitățile ce ne vor ține ocupați sâmbăta

Și de atunci de fiecare dată când aveam ocazia, vorbeam despre multe și mărunte sau mai puțin mărunte. Despre copii, despre activități, despre dezvoltare personală, despre mișcare… Este un om tare fain și unul ce inspiră prin propria prezență.

inspir Drumeție și Yoga în aer liber

Când mi-a prezentat proiectul inspir/ am fost super încântată. Și când a zis de drumeție și yoga în aer liber deja îmi aplaudau toate simțurile. Yoga îmi doream de ceva timp să fac. Cu atâta mișcare făcută ce îmi aduce super energie, am zis să caut și o energie mai statică ce să fie la fel de wow. Și yoga se potrivește cu această nevoie. Zic eu.

Aici intră în peisaj Ramona. Cu un stil unic de a fi. Un stil ce ori te cucerește și te absoarbe, ori te pune pe gânduri și te face curioasă în sensul bun : ))) . Ghici unde sunt eu? La prima întâlnire am fost curioasă. La a doua la fel. Iar în această zi petrecută împreună am fost ” da` de ce sunt așa curioasă și nu pot să mă bucur efectiv de om așa cum se prezintă??` Ramona este instructor de Yoga & Pilates. Și în această drumeție mi-a făcut și mai mare poftă de yoga și am și încercat să fac alături de ea.

Dar hai să înceapă relatarea…

Duminică, 20 martie 2022

Ca să aibă sens toate cele ce le voi scrie mai jos, vor sta mărturie și pozele și clipul creat. 

Ne-am întâlnit în gara Oradea, având destinația Șuncuiuș. Am fost un grup de 8 persoane în această activitate.

Drumul cu trenul a fost tare interesant pentru mine. Deoarece a fost prima dată când am mers undeva cu trenul fără copiii mei. Și totuși gândul mi-a fost la ei. Poate de aceea am și simțit că-i momentul prielnic pentru a citi o carte. Una ce se dovedește a fi mult mai interesantă și mai utilă decât credeam inițial. Menționez aceste momente deoarece fac parte din ceea ce a contribuit la starea mea de bine.

Am ajuns în Șuncuiuș și am luat-o la pas lejer, cu voie bună, cu soare, cu liniște interioară. Pe drum  am povestit despre toate și nimic. Parcă tot ceea ce vorbeam, deși știam că sunt tare arzătoare pentru mine, atunci și acolo nu mai păreau atât de „grave” pe cât le simțisem înainte. După ce m-am auzit, părea că mă plâng fără un motiv real. Mda. Și nici nu ne apucasem de yoga.

gara suncuius la pas prin suncuius

Prima sesiune de plajă din acest an…

… a avut loc în vârf de munte. Bine, munte e mult spus, dar tot a fost la mare înălțime.

Ne-am întins salteluța și am făcut baie sănătoasă de soare și senin. Acolo aș fi stat toată ziua, fără să am nevoie de nimic. În natură mă simt neutră. Nici goală, nici plină. Mă simt. Atât.

La un moment m-a prins însă nevoia de mișcare.

Și eu, Batman din fire, am scos coarda și am zis să fac câteva sărituri. Să le și filmez, că sigur va arăta super momentul. Mno să vezi tu distracție, că doar e vârf de stâncă, nu trotuarul din spatele blocului, sau covorul de acasă, sau malul Crișului Repede. Pe scurt, m-am chinuit să sar coarda. Dar a meritat.

primavara in suncuius drumetie in aer liber miscare in aer liber aerisire in natura

Yoga în aer liber

Coborâm de pe platou, ne întindem saltelele și începe distracția. Eu mă vedeam zen pe saltea, însă teoria nu a pușcat cu practica.

Yoga s-a dovedit a fi mai grea decât credeam. Și nu neaparat din cauza pozițiilor sau a succesiunilor acestora. Ci din cauza faptului că nu mă puteam concentra. Eram prea hotărâtă să fac, eram atentă la ce zice Ramona și ce face ea. Dar nu am fost atentă la ceea ce fac eu sau cum o fac. Îmi era să nu pierd șirul.  Și nu mi-a ieșit cum credeam eu că va ieși prima oră de yoga.

Dar mi-a zis Ramona că este în regulă. Că poate fi nevoie de multe ore de practică până când ajung să cunosc pozițiile în primul rând. Nici măcar nu e vorba să le fac corect sau complet în primele sesiuni. E vorba să îmi simt corpul și apoi să îi extind limitele. Abia apoi vine flexibilitatea și calmul unei astfel de practici.

Și apoi este vorba și despre mai multe stiluri de Yoga. M-a lămurit recent Ramona cum stă treaba și unde să caut ceea ce am eu nevoie pe partea aceasta.

Așadar, am încercat să fac Yoga cu fetele, însă nu mi-a reușit. La un moment dat stăteam pe saltea și le admiram. Le-am făcut poze și am și filmat un pic. Din nou m-am bucurat de soare, de senin, de liniștea interioară.

yoga in aer liber inspir activitate

Terapie prin râs

După Yoga am pornit încet spre gară. Ne-am oprit la un restaurant să luăm prânzo-cina. Și ce a urmat apoi a fost terapie curată prin râs. Cât și cum am râs cu aceste femei superbe mă face și acum să am zâmbetul pe buze. Mă face și acum să am senin în minte și claritate în viziune.

E atât de fain să râzi. Să te doară obrajii de râs. Să-ți curgă lacrimi de bucurie. Să fii roșie la față de râs. Și să simți că poți face asta și în vagonul plin cu oameni din tren…  e genial! Am râs până nu am mai putut. Cu motiv, să ne înțelegem, da?!

CEL MAI FAIN MOMENT în toată nebunia asta de final, când deja începeam să-mi fac griji că nu ne vom putea opri din râs, a fost să văd zâmbetul pe fața unui bărbat ce era în picioare în spatele grupului nostru. Zâmbetul era unul de bucurie, nu unul de ”vai ș-amar de capul lor”. Am molipsit unii oameni din jur cu buna noastră dispoziție. Și asta este WOW WOW WOW!

Și când s-a mai domolit energia din râs, ghici ce am făcut?!

Am continuat să citesc cartea începută în tren de dimineață. O să o vezi în clip.

Ajunse în gara din Oradea, ne-am despărțit ca și cum ne vedem curând. Nu ca și cum ”Vai ce fain a fost, musai să mai facem”.

 

După inspir Drumeție și Yoga în aer liber

Aș fi putut merge cu tramvaiul acasă. Sau cu taxiul. Sau să îl sun pe soț să vină după mine. Sau să mă ducă Dana cu mașina în apropiere. Dar am ales să merg pe jos. Cam 40 de minute a durat drumul. ȘI A FOST MINUNAT!

Ajunsă acasă, observația soțului a fost – Nu pari tare obosită! Și nici eu nu mă simțeam obosită.

Deși drumeția a fost oarecum solicitantă și mișcarea am simțit-o, nu mă simțeam obosită. Cred că a fost un moment de echilibru, în care corpul îmi era atât de obosit încât mintea îi ținea companie și astfel nu mai avea timp să mă ”sece” cu idei sau gânduri.

Bine, și când m-am pus în pat a durat trei minute și am și adormit.

inspir/ este altfel

 

Greu mă obișnuiesc cu acest stil de a pune lucrurile în mișcare. Este un stil asemănător cu cel regăsit în activitățile copiilor de la Club 13.

Și anume, acela de a face lucrurile într-un ritm diferit și pe altă structură. Oamenii să se alăture activităților doar prin prezentarea lor. Fără a forța nota cum ar veni. Deși este discutabilă ideea, eu gândindu-mă la ea din punct de vedere al promovărilor.

Ceea ce am învățat pe propria piele este și că oamenii vor rezona doar dacă sunt în acel moment al vieții când realizează că au nevoie de aceste activități sau că acestea le vor aduce claritate sau că prin acestea vor face pași înainte în direcția bună.

Prin o sesiune de drumeție și yoga în aer liber mi-am luat energie pentru mult timp. Cum crezi că ar fi cu un retreat de weekend organizat de inspir/?!

Urmărește pagina inspir/ pentru a fi la curent cu activitățile propuse!

 Recomandările mele:

  • acordă-ți timp doar pentru tine
  • limitele sunt sănătoase și necesare, mai ales dacă sunt impuse cu blândețe
  • poți face și singură, dar e mai greu așa
  • ieși din casă cu mintea deschisă pentru orice ar veni spre tine; nu se știe niciodată cine îți iese în cale și îți va oferi sprijin, idei, perspective noi
  • nu ține cu dinții de nimic
  • alege-ți greul 

Tu ai făcut yoga? Ce recomandări în această direcție ai avea pentru mine?

Ce activități de aerisire ne-ai mai recomanda?

P.S.

De citit și aceste materiale:

2 Comments on “inspir Drumeție și Yoga în aer liber”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.