De ce mi se leagă greu coloborările?

Ca și persoană ce lucrează în sistem de colaborare cu persoane juridice / companii îți dai seama că am ajuns să mă întreb de ce mi se leagă greu colaborările când am văzut că trec lunile și eu mă simt depășită și evitată.

Prin colaborări mă refer la marketing – fie că este vorba despre advertoriale sau de consultanță marketing digital sau de social media management. Articolul acesta explică în mare partea de advertoriale și de barter – Ce înseamnă barter cu un blogger?

Activez în domeniul de marketing din anul 2015. Și în domeniul afacerilor am intrat când aveam 7 ani. Da da, 7 ani. Atunci și-au deschis ai mei un bar-abc în sat și acolo mi-am făcut eu practica până la 18 ani. Primire marfă, dat comenzi la agenți, vânzare, colectare datorii :)), promovare, contabilitate primară, business networking…. tot ce vrei legat de domeniul afacerilor, acolo am învățat. Apoi am lucrat tot în domeniul comerțului, pe diferite domenii și poziții. Până în 2009 când am intrat în somaj la închiderea firmei unde lucram și eram însărcinată. Am intrat în concediu creștere copil din șomaj. O perioadă am lucrat iar în comerț&producție, dar nu mi se mai potrivea statul de angajat. Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

 

De ce mi se leagă greu coloborările?

Am crezut că în marketing digital e diferit. Că în 2022 stau altfel treburile. Pe naiba!

Am început să citesc oamenii tot mai bine. Iar asta nu înseamnă că am mereu dreptate sau că sunt eu un soi de guru…. nuuu… nici vorbă. Dar…

Când vine vorba de colaborări, eu mi-aș dori ca oamenii să înțeleagă ce înseamnă calitatea serviciilor oferite. Sunt servicii ce acum se stabilesc pe piață – marketingul digital nu a existat din totdeauna și nici nu a fost folosit cum este folosit acum.

Am întâlnit până acum două tipuri de clienți cu care nu se leagă deloc colaborările:

  • Persoane care vor să mă manipuleze și când văd că nu au cu cine își iau jucăriile și pleacă la alt loc de joacă.
  • Persoane care vor rezultatele ieri și la preț de nimic sau chiar pe gratis, că doar nu e mare lucru când o zic și o fac eu.

Și credeam că este ceva în neregulă cu mine.

Că se leagă greu colaborările pentru că sunt eu prea pretențioasă.

Că oamenii nu văd sau nu apreciază munca mea.

Și mai vedeam și o mulțime de alți oameni ce se prezentau în social media ca super-ultra profesioniștii în marketing digital ce-ți rezolvă instant afacerea, ca să bubuie, să vină oamenii cu banii spre tine ca spre tigăile ce erau aproape moca la deschiderea unor magazine.

CHIAR CREZI CĂ MAI EXISTĂ REZULTATE FĂRĂ EFORT?

Nici eu nu mai am pretenția ca oamenii să mă aleagă fără ca eu să depun un efort.

Oi fi eu de atâta timp pe piață și sigur am demonstrat de-a lungul anilor de ce sunt capabilă. Dar nu mă cunoaște toată lumea : )))) Așa că periodic mă prezint. Scriu propuneri de colaborare unor persoane noi. Accept întâlniri pentru a-mi prezenta serviciile, deși eu sunt tare ”scumpă” la față. TIMPUL este pentru mine de neprețuit. Urmat de informație. Apoi de calitatea omului. Apoi de chimia dintre oameni.

Fiecare reușită vine cu un efort depus înainte!

”Don’t let idiots ruin your day!”

de mi se leagă greu colaborările

 

Am vrut să scriu aceste rânduri de dimineață când am făcut poza, dar am avut o întâlnire de marketing cu un posibil client. O întâlnire cum mi-aș dori să aibă toată lumea. Cu descrierea nevoilor, cu prezentarea serviciilor mele, fără presiune, fără rețineri. REALĂ!

 

De ce mi se leagă greu coloborările?

Pentru că am și eu pretenții de la oamenii cu care aș putea lucra! Pretenții ce nu pun banii pe primul loc!

2 Comments on “De ce mi se leagă greu coloborările?”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.