Prima gustare de produse coreene

De când am văzut magazinul din centrul orașului Oradea mi-am dorit să intru să văd ce și cum la ei. Ieri a fost acea zi de intrat. Și pentru că experiența a fost una specială, iete articol cu prima gustare de produse coreene.

Cine nu a auzit de Ramen?!

Am bălit în fața televizorului de nu știu câte ori când vedeam aceste delicii. Fie că era vorba de emisiuni culinare sau de emisiuni de călătorii unde vedeam preparatele la ele acasă sau filmele coreene la care mă uitam acum câțiva ani pe TVR1. Așa că îți poți imagina cât de dorit era ramenul în mintea mea. Și credeam că magazinul corean, K-Mart îi zice, îmi va potoli dorința.

Până să ajung la K-Mart, a apărut restaurantul Japanos în Oradea. Este la mintea cocoșului ce a urmat, nu?! Dap, mi-am comandat Ramen de la Japanos … și a fost DELICIOS! Bine, consumat ocazional. Zilnic nu merge la mine. Clar voi comanda de la Japanos și alte delicii; poate îmi fac curaj și la sushi : )))

Când am intrat ieri în K-Mart mă gândeam la Ramen.

Magazin produse coreene

Dar să îți zic un pic și despre magazinul în sine. Deoarece m-a surprins plăcut-iș. Este un magazin relativ mic. De acea ”iș” de mai deasupra. Dacă intră 10 persoane înăuntru e aglomerat și nu te mai poți uita la produse în tihnă. Produse ce în mod sigur ar putea fi mai multe și mai diversificate.

Mi-a plăcut faptul că este cât de cât aerisit. Doamnele vânzătoare au fost tare drăguțe și m-a surprins faptul că nu erau coreence. Românce, ce își cunoșteau foarte bine marfa. Mi-a plăcut și faptul că toate produsele aveau și etichetă în limba română. Mare mare mare plus!

Ce mi-am cumpărat eu:

  • Ramen Buldak Stew – plic
  • Ramen Jin Hot – plic
  • Ramen Real Kimchi – plic
  • Buono Mochi Chocolate – cutie înghețată
  • Mochi Peanut – cutie
  • Lava Bites Cookie – cocos și ceai verde – la bucată

Apropo, magazinul are și site de unde poți comanda produse – k-mart.ro

Prima gustare de produse coreene

Prima gustare de produse coreene

Cum am ieșit din magazin cu punga, am început să desfac pe ele. Aveam timp, fiind în plimbare cât copiii erau la activitatea lor.

Lava Bites Cookie au fost primele. Bunicele. Nu m-au dat foarte tare pe spate.

Mochi a fost iar un produs ce îl știam din auzite și văzute.

Buono Mochi Chocolate este GENIAL! Este un soi de înghețată și îmi place enorm, atât ca și textură, dar și ca și gust. Ca și servire el trebuie savurat în 5 minute după ce este scos din congelator. Așa este bun, apoi nu știu cum este că nu am stat să văd : ) )

Buono Mochi Chocolate

Mochi Peanut este un soi de aluat ce duce ca și gust către papanașii fierți și prăjiți apoi prin pesmet. Dar textura nu a fost pe placul meu, nici pe placul copiilor. Data viitoare încerc alt soi de Mochi… poate poate e mai bun.

Mochi Peanut

Și acum motivul pentru care am ajuns să scriu despre prima gustare de produse coreene: Ramen. Nu aveam nu știu ce așteptări de la un plic cu ramen, dar nu mă gândeam vreodată că va fi chiar în halul ăsta. Produsele menționate mai sus le-am gustat pe drum. Iar când am ajuns acasă abia am așteptat să ”prepar” ramenul.

Ramen Buldak Stew a fost sortimentul ce am zis că îl ”prepar”. Am luat plicul cu sos din interior, am adăugat apă și am pus la fiert amestecul – exact cum scrie pe etichetă. Urma să pun ”tăiețeii” și apoi celălalt plic. Dar am zis să gust un pic din zeamă înainte de a pune tăiețeii – AM RĂMAS FĂRĂ AER!

În viața mea nu am gustat ceva atât de picant!!!!!! Aproape 1 litru de lapte am băut până să îmi prind iar suflul!

Ramen Buldak Stew

Ramen la plic nu e de mine.

Nici de soț. Că nu a fost el mai breaz ca mine… Așa că, ramenul respectiv nu a mai ajuns în farfurie. Și nici nu am curaj să încerc celelalte două plicuri cumpărate. Știam că sunt picante, dar chiar așa nu credeam că pot fi!

Mai bine rămân cu Ramenul de la Japanos. Că are și gust bun, și textură, și de toate ce mă  ajută să cred că pot mânca un Ramen bun : )))

Dacă vrei să găsești produse mai acătării prin Oradea îți recomand și Brutărie artizanală în Oradea – Artisan.

Cu produsele coreene m-am convins deocamdată.

Ai avea ceva anume ce mi-ai recomanda să încerc din produsele coreene?

5 Comments on “Prima gustare de produse coreene”

  1. Am tot zis ca o sa cumpar si eu cateva produse coreene de mancare, dar inca nu s-a intamplat. O sa urmeze candva Cele dulci ma tenteaza cel mai mult, la picant nici nu ma gandesc.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.