Brutărie artizanală în Oradea – Artisan

Mă bucur enorm de mult că am reușit să ajung să trec pragul acestei brutării. Îmi doream de ceva vreme să ajung și acum s-au aliniat astrele și am ajuns și cu ai mei copii să descoperim ce se ”ascunde” în spatele numelui Artisan. Brutărie artizanală în Oradea ce este pe buzele multor persoane din jurul meu și ce te poate cuceri și pe tine dacă-i treci pragul.

Ceea ce știu despre acești oameni și ceea ce fac este ceea ce se vede pe pagina lor de Facebook. Se vede treaba însă că sunt oameni de avut aproape, fiindcă au primit susținere din partea multor oameni și feedback pozitiv legat de rezultatele muncii lor.

 Cum văd eu treaba

Pâinea este un aliment căutat și apreciat. Prețul clar este unul ce face diferența- din păcate– mult prea des. Calitatea ajunge să fie de nivel scăzut fiindcă ne obișnuim cu ceea ce avem și cu ceea ce ne este la îndemână.

Am trecut prin mai multe etape. De la pâine de magazin gata ambalată, la pâine din magazinul de desfacere al unei brutării, la pâine făcută în casă – rețeta cea mai apreciată de familia mea se poate găsi aici – Pâine de casă cu mix de semințe. Însă pâine dintr-o brutărie artizanală nu am servit până acum.

Și nici nu găsisem entuziasm pentru o astfel de încercare și nici locul care să mă atragă cum a făcut Artisan acum. Le urmăresc postările zilnic și de fiecare dată ziceam că acum e ziua în care voi merge la ei în vizită. : ))

Pâinea bună face diferența, la fel cum o face și pasiunea cu care gătești sau tihna cu care savurezi ceea ce ai pe masă.

Primirea călduroasă și pasiune în vorbe

Locația unde se află Artisan este una cu dichis pentru mine. Fiind la bulevard, – Oradea, strada Republicii, nr. 75 (lângă Oramil)– fără loc generos de parcare, semi-ascunsă de ochii celor care nu știu că acolo se găsește o comoară.

Am parcat mai sus, am luat copiii la purtător, i-am echipat și ne-am prezentat la fața locului. M-a cucerit din prima atmosfera. Și pasiunea omului de după tijghea. Pasiune ce a fost observată și de băiatul meu, căci mi-a zis pe mașină în timp ce ținea pâinea ca pe un bibelou, că ”omul acela ne-ar fi putut convinge să cumpărăm multe” :))

Cât timp mă uitam eu la produse și făceam poze, copiii au savurat biscuiții oferiți spre degustare. Bucuria din privirile lor se vede în una din pozele de mai jos.â

Apoi am încercat să ne decidem împreună ce să cumpărăm. Și am venit acasă cu o pâine Semola, brânzoici, focaccia și biscuiți cu nucă. Și am promis că vom mai trece pe acolo.

Toate cele cumpărate și savurate acasă în tihnă au activat gustul de acasă. Ciudat cum ceva cumpărat poate să te facă să simți că ai primit pachet de la bunici de la țară – vezi poze mai jos.

⇓⇓⇓

Pâinea este foarte sațioasă, aerisită, crocantă în exterior și moale pe interior, exact cum îi place băiatului meu. Biscuiții cu nucă sunt demențiali!!!! Se topesc în gură, sunt foarte fragezi, dar cumva umezi, de te fac să simți că mănânci ciocolată aerată… Brânzoaica este exact cum o făcea bunica și cum o fac eu acasă în zilele bune. : P Iar focaccia este simplă și la subiect. Fără arome ce o pot face să se simtă ”chimică”.

brutarie oradea copii fericiti cu biscuiti brutarie artizanala oradea artisan orar artisan produse la pachet brutarie artizanala paine semola artisan

Clar vom mai merge!

Să încercăm și celelalte sortimente de pâine și produse de patiserie. Plus că am ochit câteva bunătăți ce stăteau aliniate frumos pe etajeră – de uns pe pâinea delicioasă.

Ție cum ți se pare pâinea cu maia făcută într-o astfel de brutărie? Ce alte produse te tentează mereu spre gustare?

Ce părere ai despre această brutărie artizanală din Oradea?

19 Comments on “Brutărie artizanală în Oradea – Artisan”

  1. Imi pare un loc foarte primitor ,cu produse de panificatie de calitate, ceea ce este important pentru mine. Cand o sa trec prin Oradea sigur ii voi vizita cu drag!

    1. Locul este unul aparte atunci cand omul ii ofera stralucire si pasiune in fiecare colt al sau : ) Ma bucur mult ca iti surade ideea de a vizita locatia!

  2. Cand a inceput pandemia am incercat sa fac paine cu maia, dar nu mi-a iesit buna, asa ca atunci cand mergem spre centrul orasului trec si eu pe la o brutarie similara si imi iau tot felul de specialitati.

  3. Delicioase sunt toate,nu am mai mancat de mult o paine asa buna cum arata cea din poze.Clar daca locuiam in Oradea cumparam de toate si eu!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.