Provocarea cărții #3 ”Fetița Univers”

Dacă ești la prima vizită aici vreau mai întâi să îți zic de provocarea cărții ce o găsești în grupul de FB ”Reading is cool- the challenge”. De acolo și ocazia cu care am citit ”Fetița Univers”, cartea cu numărul trei din cea mai recentă provocare lansată. ( ce va ține până în luna noiembrie 2020)

Din filmul aceleași provocari am scris despre cărțile citite:

Autoarea cărții, Oana Radu, este o femeie aparte, o româncă ce a trecut prin multe trăiri și locuri. Au format Fetița Univers descoperită în carte. Hai să o descoperi și tu mai bine!

Descrierea oficială:

” Oana e o femeie obișnuită, cu o carieră frumoasă și o prezență mesmerizantă. Când o cunoști, te copleșește cu energia ei pozitivă și cu umorul sănătos. Pur și simplu, nu poți să n-o iubești. Puțini sunt însă cei care știu că, până să devină o inspirație pentru ceilalți, Oana a traversat unul dintre cele mai intense procese de transformare de sine. Iar ca să ajungă aici a trebuit să-și schimbe religia, țara, viața cu totul.

A fost una dintre primele românce trecute la credința musulmană în mediul rigid al corporațiilor din România, din dragoste pentru un bărbat pe care nu-l atinsese niciodată. Și-a lăsat în urmă casa, familia, cariera, ca să se mute aproape peste noapte singură într-o țară în care nu cunoștea pe nimeni și să-și dea restart… într-un moment în care viața îi dăduse încă o palmă peste față.

“Fetița Univers” poate fi definită în multe moduri: o carte intensă, povestea unei femei care a trecut prin multe încercări. Un îndreptar de asumare a greșelilor pe care le facem cu toții în fiecare etapă a vieții. O metodă de regăsire sau, de ce nu, calea spre o porție de fericire. Ține de perspectiva cititorului.

Poți comanda cartea de aici! va merita lectura : )

Provocarea cărții ”Fetița Univers”

Provocarea în sine are legătură cu înțelegerea scopului cu care a fost scrisă, are legătură cu conectarea la trăirile asemănătoare și compararea lor pentru a le soluționa. Are legătură cu propria persoană.

Căci lectura este una ușor de citit, de parcurs.

Provocarea cărții #3 ”Fetița Univers”

Sigur, la mine a fost vorba și despre antrenament. După ce am citit ”puzzle-ul” cărții Femeia la 1000°C, această carte mi s-a părut floare la ureche. Deoarece atunci când am intrat în hora amintirilor și călătoriilor făcute de Oana Radu, am mers cu ea peste tot și am reușit să mă conectez la tot.

Personal, consider că cele mai reușite cărți de dezvoltare personală sunt cele care vin de la oamenii care au trecut prin multe și au învățat din acele multe. Sunt acele cărți în care oamenii își pun viața în cuvinte care să-i ajute și pe cei ce ajung să le citescă.

Da, o fi cartea una de dezvoltare personală pentru mine, dar pentru autoare a fost viața ei. Trăirile și zbaterile ei. Emoțiile și luptele sale. Soluțiile și liniștea găsită de ea cu ajutorul împăcării și acceptării lucrurilor ce au făcut parte din viața ei.

Oana Radu a reușit să își prezinte slăbiciunile și să le transforme în puteri nebănuite. Și a reușit și să le dea o formă citibilă, cu care să ne identificăm și din care să prindem și noi puteri.

Cartea în sine este o dovadă de curaj. Doar câțiva oameni își pun viața pe tavă, pentru a fi tocată și sucită pe toate părțile. Puțin sunt oamenii care văd în slăbiciuni puterea viitorului moment. Puțini sunt oamenii care își acceptă viața și trecutul și ceea ce nu puteau controla și ceea ce pot face acum cu ceea ce au.

Oana Radu este unul dintre acei puțini oameni… pentru mine.

Citate preferate!

”… știu și că atunci când părinților le lipsește capacitatea să facă o schimbare, copilului nu-i rămâne decât să preia controlul și să-și trăiască propria viață.”

”Am înțeles, în sfârșit, că până și gestul de a-i opri pe cei din jur să te rănească este o dovadă de iubire.”

”Ca medicii care se imunizează la vederea durerii umane, mediul corporate ajunse să ne imunizeze la emoții. Nu doar că nu ni le arătam pe ale noastre, de teamă că ar putea fi luate cu ușurință drept slăbiciuni care să ne zdrobească […], dar nici măcar nu mai aveam capacitatea elemantară să ne punem unii în papcucii altuia… ”

Te las pe tine să descoperi de unde a venit Fetița Univers și ce înseamnă pentru autoare și de ce a ales acest nume pentru carte!

Crezi că te-ar tenta provocarea cărții prezentate?

27 Comments on “Provocarea cărții #3 ”Fetița Univers””

 1. Nu fac parte din acel grup (desi ma intereseaza grupuri de bloggeri), si nu imi dau seama in ce consta provocarea, dar daca e sa citesc o carte anume intr-un timp anume, zic pas 🙂 am o perioada aglomerata cu anumite probleme de familie si numai de citit nu-mi arde. Desi am un teanc de cărți care așteaptă să mă potolesc cu umblătura și să mă relaxez 🙂

  1. Este un grup format din oameni pasionati de carti. Sunt si bloggeri prin acestia, dar sunt si oameni simpli cărora le face plăcere să aibă compania cărților : )
   Provocare se intinde pe o perioada mai lunga, si presupune citirea cărților ce sunt postate de creatoarea provocarii. Sunt 2 cărți pe lună ce trebuie citite, apoi participarea la clubul virtual de lectura unde se discuta despre carte in curs și postarea pe grup a unui citat preferta din cartea citita si motivarea alegerii.

   Te prinde provocarea daca esti deschis la astfel de provocari : )

 2. Cred ca e interesanta povestea acestei femei!Ma intreb de unde atata curaj?Cred ca ne.ar ajuta pe multe dintre noi sa devenim mai puternici in viata!

  1. Si eu ma minunez pe curajul autoarei. Insa stiu ca ajuta in dezvoltarea ei ca persoana. Ca om care devine o inspirație!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.