Prietenia dintre mamici


Timpurile se schimbă. Prieteniile sunt mai mult virtuale acum. Iar când te întâlneşti faţă-n-faţă, nu mai ştii ce să zici.

Am fost norocoasă

Împreuna cu baiatul meu am format un grup de prieteni din parc cu care sa pastram legatura. Asta se întâmpla în anii 2011-2012.

Sunt acei prieteni care sunt de-o varsta cu el, cu care am iesit in parc sau in oras.

Sunt acei prieteni care ne completeaza ca si comportament, de la care invatam si cu care putem imparti totul, daca e cazul.

in-parc

Recomand tuturor mamicilor ca atunci cand ies in parc cu copilul, sa caute mamici cu copii de-o varsta apropiata. Sa intre in vorba, sa faca schimb de numere de telefon, mai ales daca stau in zona.

Aşa, pot fi atente asupra activităţilor din parc, în loc să stea la discuţii. Sunt şi acelea bune, dar, cu măsură.

Aceasta practica va fi mai la indemana vara

Cand toata lumea iese prin parc. Si nu numai. Mai fi atenta dupa carucioare si prin cartier, poate fara sa stii, gasesti pe cineva din blocul apropiat sau chiar la tine in bloc.

Este de mare ajutor sa poti vorbi cu alte mamici, care au copii de o varsta apropiata. Să poţi vorbi fizic, nu prin postări pe diferite grupuri de pe FB 😛

Schimbi impresii, afli noi modalitati de a trece peste o problema (mancare, haine, jucării etc), afli noi locuri de joaca.

Cel mai important este ca atunci cand sunt un pic mai mari copii, ai la cine merge sau ai cine sa vina in vizita. Ca doar toamna si iarna este dificil sa stai doar in casa cu copilul. Se plictisesc repede.

Am reusit sa ne facem un grup de prieteni din parc exclusiv

Mergeam in Parcul Olosig din Oradea, inainte de a se amenaja si stateam pe iarba cu copii si ne jucam.

Este o perioada de care-mi aduc aminte cu drag. Iar dupa ce au crescut, avem cativa prieteni cu care baiatul a mers impreuna la gradinita si cu care va merge impreuna la scoala.

Am intalnit mamici de treaba, la care am putut apela daca am avut nevoie de o favoare sau a trebuit sa-l las pe baiat la ele pentru 1-2 ore.

Cu prietenii din parc am mers inclusiv in concediu la mare, impreuna.

prietenia-dintre-mamici

Este foarte frumos sa-i vezi cum impart totul sau cum se cearta de la nimicuri. Cam asa cresc copii sanatos din punct de vedere social.

Acum ca a mai venit un copil mic in grup este altcumva.

Este greu, sau mai greu, sa te apropii de mamici cu copii mici, care sunt de-o seama cu copilul tau mic. Cand cel mare este cu tine si trebuie sa fii atent si dupa el.

 Chiar acum dimineata, afara fiind foarte urat, am mers la o vecina cu copil mic, cu amandoi copii si m-am simtit si eu bine. Nu doar sa stau gardian intre ei.

Am reusit sa ne bem cafeaua impreuna. Copii s-au jucat, s-au mai certat, au mai plans un pic (mai ales cele mici), dar parca altcumva treci peste aceste episoade cand esti acompaniata.

Voi prin ce metode legaţi prietenii cu alte mămici?

9 gânduri despre “Prietenia dintre mamici

    • Este un blog facut de mine si intretinut doar de mine. Scriu cate un articol cand apuc si cand cred ca ceea ce vreau sa transmit ar fi de ajutor cuiva.
      Iti multumesc pentru feedback si voi incerca pe viitor sa fiu mai atenta cu ortografia . Nu promit!

      Apreciază

  1. Pingback: Cum văd eu ieşirile în parc | ADN de Femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s