Prietenia dintre mamici

Prietenia dintre mamici nu este mereu cea mai indicata relatie in care sa intervii. Fiindcă timpurile se schimbă şi prieteniile sunt mai mult virtuale acum. Iar când te întâlneşti faţă-n-faţă, nu mai ştii ce să zici. Desi nu cred ca este cazul cu mamicile 😉

Mai grav este online. Mamici cenzurate

Am fost norocoasă

Împreuna cu baiatul meu am format un grup de prieteni din parc cu care sa pastram legatura. Asta se întâmpla în anii 2011-2012.

Sunt acei prieteni care sunt de-o varsta cu el, cu care am iesit in parc sau in oras.

Sunt acei prieteni care ne completau ca si comportament, de la care invatam si cu care putem imparti totul, daca e cazul.

Recomand tuturor mamicilor ca atunci cand ies in parc cu copilul, sa caute mamici cu copiii de-o varsta apropiata. Sa intre in vorba, sa faca schimb de numere de telefon, mai ales daca stau in zona.

Aşa, pot fi atente asupra activităţilor din parc, în loc să stea la discuţii. Sunt şi acelea bune, dar, cu măsură.

Aceasta practica va fi mai la indemana vara

Cand toata lumea iese prin parc. Si nu numai. Mai fi atenta dupa carucioare si prin cartier, poate fara sa stii, gasesti pe cineva din blocul apropiat sau chiar la tine in bloc.

Este de mare ajutor sa poti vorbi cu alte mamici, care au copiii de o varsta apropiata. Să poţi vorbi fizic, nu prin postări pe diferite grupuri de pe FB 😛

Schimbi impresii, afli noi modalitati de a trece peste o problema (mancare, haine, jucării etc), afli noi locuri de joaca.

Cel mai important este ca atunci cand sunt un pic mai mari copiii, ai la cine merge sau ai cine sa vina in vizita. Ca doar toamna si iarna este dificil sa stai doar in casa cu copilul. Se plictisesc repede.

Am reusit sa ne facem un grup de prieteni din parc exclusiv

Mergeam in Parcul Olosig din Oradea, inainte de a se amenaja si stateam pe iarba si ne jucam.

Este o perioada de care-mi aduc aminte cu drag. Iar dupa ce au crescut, avem cativa prieteni cu care baiatul a mers impreuna la gradinita si cu care va merge impreuna la scoala.

Am intalnit mamici de treaba, la care am putut apela daca am avut nevoie de o favoare sau a trebuit sa-l las pe baiat la ele pentru 1-2 ore.

Cu prietenii din parc am mers inclusiv in concediu la mare, impreuna. Prietenia dintre mamici poate face minuni, oriunde.

Este foarte frumos sa-i vezi cum impart totul sau cum se cearta de la nimicuri. Cam asa cresc copiii sanatos din punct de vedere social.

prietenia dintre mămici

Acum ca a mai venit un copil mic in grup este altcumva.

Este greu, sau mai greu, sa te apropii de mamici cu copil mic, care este de-o seama cu copilul tau mic. Cand cel mare este cu tine si trebuie sa fii atent si dupa el.

 Chiar acum dimineata, afara fiind foarte urat, am mers la o vecina cu copil mic, cu amandoi copiii si m-am simtit si eu bine. Nu doar sa stau gardian intre ei.

Am reusit sa ne bem cafeaua impreuna. S-au jucat, s-au mai certat, au mai plans un pic (mai ales cele mici), dar parca altcumva treci peste aceste episoade cand esti acompaniata.

Voi prin ce metode legaţi prietenii cu alte mămici?

Cum vedeti prietenia dintre mămici?

12 Comments on “Prietenia dintre mamici”

  1. Prieteniile legate in copilarie dureaza toata viata. Va spun din experienta proprie. Nu conteaza cat de realizata esti tu pe plan profesional sau personal iar prietena ta nu veti fi prietene la bine si la greu.

  2. Atatea Greșeli de ortografie: cacofonii, „i” lipsa!!!! Ideea postului e foarte drăguța, dar cum sa nu scrii corect românește!?!

    1. Este un blog facut de mine si intretinut doar de mine. Scriu cate un articol cand apuc si cand cred ca ceea ce vreau sa transmit ar fi de ajutor cuiva.
      Iti multumesc pentru feedback si voi incerca pe viitor sa fiu mai atenta cu ortografia . Nu promit!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.