Zamă de salată verde

Da, este o zamă. Este o zamă de salată verde care o fac destul de rar, datorită mofturoşilor de copchii din familia mea. Însă mofturosul major, soţul, are o slăbiciunea spre această zamă.

Nu ştiu dacă ai auzit de ea, dar sigur este ceva aparte. Am învăţat şi eu să o apreciez în timp. Că doar şi eu fiind copil nu apreciam când vedeam verdeţuri în farfurie. Când aveam o ciorbă marca tati meu în faţă, alegeam pătrunjel sau mărar sau leuştean şă le puneam pe marginea farfuriei. Acum îmi râde în faţă când vede că-mi creşte tensiunea atunci când ai mei copii fac la fel cum am făcut eu. ” Noah cum te simţi? Vezi şi tu cum e, că atunci când erai mică şi tu făceai la fel!

Par să aprecieze această zamă atunci când le mai strecor câte un ou în oală. Fierb împreună şi rup oul în farfurie când le dau lor să mănânce.

Iată de ce ai nevoie pentru o zamă reuşită:

  • 2 buc salată verde
  • 4 căciulii mici de usturoi
  • 2 linguri de făină
  • 1 bucată mică de slănină
  • 0,5 litri de lapte dulce
  • 1 cană de lapte bătut
  • mărar
  • sare, piper

Se spală bine salata verde şi se taie în bucăţi medii. Se lasă deoparte la stors.

Se pune oala pe foc, iar atunci când s-a încălzit uleiul se pune înăuntru slănina şi usturoiul tăiate mărunt. Se călesc iar apoi se adaugă făina. Se lasă un pic amestecul să se călească, apoi se adaugă apă. Cât să umpli oala pe jumătate. Se condimentează şi se amestecă continuu. Când apa clocoteşte se adaugă salata verde.

Se lasă oala pe fos până când salata este fiartă. Apoi se adaugă laptele dulce şi laptele bătut. Şi la sfârşit se adaugă mărarul.

Cum ziceam, eu am mai adăugat şi ou. L-am spart şi lăsat să cadă în oală. Nu am amestecat în zamă câteva minute, ca să nu se spargă oul.

Apoi am avut o tentativă rapidă de poză la o farfurie decentă, dar nu prea mi-a reuşit cum am vrut eu. Aveam copii lângă mine care doream să mănânce cât mai repede ou fiert 😛 Nu zama!

zama de salata verde

Cum vi se pare reţeta de zamă de salată verde?

La mine a trecut toată oala în aceeaşi zi. Mare parte din ea fiind consumată de soţ. Copii au ciugulit din oul fiert şi un pic de zeamă pe lângă.

16 Comments on “Zamă de salată verde”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.