Copilul şi virozele de weekend

Clar voi găsi câteva mămici care ştiu despre ce vorbesc. Acele viroze care se manifestă ori vinerea seara, ori începând de sâmbăta dimineaţa.

Eu le numesc „virozele de weekend”!

Cum faci diferenţa între ele?

Nu cred că am luat-o razna, cel puţin nu încă. Dar vreau să ştiţi, viitori dragi părinţi, că aceste viroze de weekend nu sunt documentate în nici un manual pentru doctori sau asistente.

Aceste viroze de weekend nu sunt diferite ca simptome sau manifestare de cele „normale” sau de cele pe care le cunoaşte aproximativ fiecare medic. Doar că ele sunt mai speciale, mai dese şi pândesc weekendul pentru a se manifesta.

Mai sunt şi altele ca virozele de weekend

Da, viroza de weekend mai are şi „rude”.

Viroza de concediu, viroza de ieşit în oraş, viroza de liber de la muncă…..

Pe o notă mai serioasă

virozele de weekend

Cum naiba se poate ca aceste viroze să fie aşa de dese?

Mai la toţi copii de prin jurul meu virozele se manifestă în weekend. Nu o fi ceva special, dar înnebunesc când trebuie să mă fac luntre şi punte pentru a găsi un doctor în weekend. Înnebunesc de griji, nu de nervi.

De fapt, aceasta-i problema cea mai mare. Nu pot schimba faptul că a răcit al meu copil, dar când e weekend, e mai greu de găsit un doctor pentru consultaţie.

Şi atunci ce-i de făcut?

Ori chem pediatrul la domiciliu- dacă ai această posibilitate– ori vizitezi Spitalul de copii. Şi nu pentru o răceală banală, dar de obicei tusea este cea care ne dă bătai de cap. Cea care scoate orice mamă din pepeni.

Sigur fac tot posibilul pentru a evita aceste episoade.

De la o imunitate bună, până la aerosoli (vezi aici câteva modele de aparate de aerosoli) şi siropuri naturale pentru a remedia orice simptom. Dar tot sunt situaţii în care sunt depăşită de situaţie.

Iar când e rău rândul şi e musai să ajung  la Spitalul de copii pentru tusea care nu le dă pace copiilor, nu vreţi să ştiţi de ce primirea „călduroasă” avem parte. De ce nu aţi mers la doctor vineri? De ce nu vorbiţi cu pediatrul? Umplem spitalul cu copii cu răceli!

Uneori înţeleg această primire. Este totuşi ” Primire Urgenţe”, unde pot apărea cazuri mai grave, care să aibă nevoie de toată priceperea şi disponibilitatea personalului, dar când e vorba de sănătatea copilului meu, aş face orice să-i fie bine. Acceptăm primirea „călduroasă”, toate privirile, dar ne bucurăm de consultaţie şi de tratamentul provizoriu.

Da, provizoriu, căci mai mereu e nevoie de completare de la medicul pediatru. Cel pe care-l vizităm Lunea. Că în weekend nu e mereu disponibil.

Am mai scris despre unele aspecte şi în articolul Doctor Faisbuc si asistenta Forum.

Voi cum faceţi faţă virozelor de weekend?

17 Comments on “Copilul şi virozele de weekend”

  1. Am bebe, dar pana acum nu s-a intamplat sa avem ”viroza de weekend” dar sper sa ne ferim cat mai mult. Atunci cand se intampla sa avem noi aceasta viroza cautam soltii cat mai naturale.

  2. Nu sunt mamica, dar am nepotei si „viroza de weekend” din pacate e foarte frecventa…si uneori dureaza chiar mai mult..

  3. Nu am inca copii dar viroze de weekend avem si noi, oamenii mari ca sa zic asa d-apai cei mici. Trebuie sa cautam solutii cat mai naturale si sa evitam pe cat posibil medicamentele daca nu e ceva atat de grav. 😉

  4. Detesc momentele cand simt ca ma ia raceala, pentru ca ma simt extrem de rau, iar daca asta se intampla in weekend, ala e practic timp mort. Si nepotelul meu de 7 ani are momente in care se simte rau vineri seara dar catre sfarsitul zilei de duminica isi revine complet.

  5. Viroze de astea de weekend mai facem și noi, cei mari. Eu am momente când răcesc așa 2-3 zile și după sunt fresh. De multe ori dau vina pe oboseală pentru că atunci sunt mai vulnerabilă.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.