Generaţia confuză. Sau credulă?

Generația confuză. Credulă. Naivă. Atoștiutoare. Modernă. Liberă?! Aş mai putea înşira câteva atribute ale actualei generaţii. Dar stai să vezi ce vine din urmă. Şi nu vreau să cred că sunt generaţia Facebook. Aceea a trecut! Este veche.

De ce generaţia confuză?

Crezi că nu-i aşa?!

Nu ştiu oamenii ce să facă. Nu mai sunt în stare să hotărască nimic. Au nevoie de confirmare.  Şi nu doar că au nevoie de confirmare, dar nu sunt convinşi de o singură părere.

Caută în zeci de locuri până ajung la o hotărâre!

Ce s-a întâmplat cu instinctul? Unde s-a ascuns?

Nu mai ştim fi părinţi dacă nu căutăm ce este mai bun pentru copilul nostru. Dar a ascultat cineva acel copil?! Aş zice să  își  asculte instinctul, dar se pare că acela a dispărut la mulţi oameni.

Cauţi un loc pentru concediu? Nu contează că-i plin netul de păreri, mai cauţi şi pe grupuri, mai cauţi în neşpe locuri….. Ce cauţi? Pe cineva care să-ţi zică că a avut  un concediu naşpa acolo?! Este nevoie doar de un review negativ şi gata. Schimbi locaţia.

Nu mai ştim gândi. Nu mai ştim alege singuri. Mereu trebuie să fie cineva care să ne confirme părere.

Uite un exemplu de clip care să exemplifice ceea ce zic eu mai sus.

De ce este generaţia credulă?

Dacă ai înţeles o mică parte din ce am scris mai sus, poate vei înţelege de ce suntem credului.

Era vorba aceea: „Crede şi nu cerceta!”

Sigur nu se referea la politicienii din România. Dar zău că mă ia cu bâţ când mă gândesc cât de bine ne merge acum. Din cauza celor mai creduli. Care au crezut în ceea ce li s-a zis. Fără politică multă. Mergem mai departe.

Dar câţi nu sunt cei creduli, naivi, care vor să ajute şi ajung ei victime?!

Vezi ce am scris aici: Vaccin. Mamografie. Educaţie. Sigur vei înţelege mai multe 😉

Cum vezi tu această generaţie?

Eu o mai văd rece. Indiferentă. Rea. Egoistă. Invidioasă.

Vorbesc despre generaţie. Că sunt oameni care nu se potrivesc descrierii mele, asta ştiu. Sper să fie cât mai mulţi. Ca aşa să acopere lipsurile şi deficienţele celorlalţi.

Le va mulţumi cineva?

Eu sper că nu aşteaptă mulţumire. Fac ceea ce fac, gândesc cum gândesc, în speranţa unui viitor mai bun pentru urmaşii noştri.

generaţia confuză

36 Comments on “Generaţia confuză. Sau credulă?”

 1. De ce e noua generatie credula? Nu stiu, poate pentru ca si noi fara sa ne dam seama suntem. Poate accesul la prea multa informatie si posibilitatea de a alege ii/ne determina sa creada/credem orice, ar mai fi educatia din primii 7 ani (daca parintii lipsesc e clar ca intervine o problema) dar si din scoli. Ar trebui sa incepem sa invatam sa ne autoeducam.

  1. Eu cred ca daca am filtra mai mult informatiile primite, daca nu am lua de buna prima stire citita, sau prima promisiune oferita, nu am mai fi asa…… nu stiu cum sa-i zic. Eventual, luati de fraieri 🙁

 2. ”Credulia” aceasta pleaca odata cu generatiile, priviti trecutul, prezentul si va imaginati viitorul, o sa vedeti diferenta. Cel putin eu asa cred!

 3. Nu toti sunt creduli, cred mai degraba ca unii sunt foarte comozi, lasa pe altii sa gandeasca si sa actioneze in locul lor..oricum este bine sa nu generalizam sunt multe exceptii

  1. Fiind vorba de o generaţie, excepţiile sunt prea puţine. Şi din cauza acestor excepţii unii oameni se cenzurează. Însă şi excepţiile pot fi de ambele feluri. Bune sau rele.

 4. Foarte interesant articolul tau! Asa este, generatia actuala este din ce in ce mai credula si usor de manipulat. Cred ca acest lucru tine foarte mult si de educatia pe care o primesti acasa. Cum si in ce mod iti cresti copilul, daca vrei sa ajunga o persoana cu coloana vertebrala.

 5. Suntem creduli, nu zic, ca nu, dar adevarul este ca acum avem unde cerceta si de asta o facem. Si eu cercetez atunci cand vreau sa merg intr-un loc. Daca nu aveam posibiliatea, nu faceam asta. Este cu dus si intors acest subiect. Personal, tind sa cred ca sunt ok, inca:))

 6. Felicitări pentru profunzimea articolului. Într-adevăr aceasta este o generație egoistă și cu toate că m-am născut chiar în punctul ei central, eu totuși aleg să-mi urmez instinctul 😀

 7. Si eu imi pun astfel de intrebari de multe ori. Nu vad un lucru rau prin a te informa inainte de a achizitiona ceva, insa cateodata mai este nevoie sa mergi si la ghici. Ca adult mai este cum mai este, insa generatiile acestea noi sunt total burfersate si deziorientate si am senzatia ca societatea parca nu mai reuseste sa ii ajute.

 8. Sunt cât se poate de neîncântată că fac parte din generația pe care într-adevăr ați descris-o cât de poate de bine… Mă lăsa rece faptul că toți realizează asta, însă nu contribuie cu nimic ci din contră, mulți alimentează constant această dezumanizare…

  1. Sper să găsesc cât mai mulţi oameni care să contribuie la o schimbare.

   De obicei, schimbare vin din jur. Şi dacă o mică parte din jurul tău este afectată de gândirea ta, atunci este spre bine.

 9. Hm, sunt de acord și nu sunt de acord cu ceea ce ai spus. Sunt de acord cu faptul că suntem o generație credulă – ce a zis popa/politicianul/omul care nu s-a simțit bine în acea pensiune de pe litoral este, automat, și părerea noastră. Nu sunt de acord cu partea cu instinctul și cu cercetarea pe mai multe surse – sunt de părerea că orice lucru de care nu suntem singuri trebuie cercetat și analizat, chiar prin intermediul a mai multor păreri (nu 1-2, de la 5 în sus), venite din surse corecte și competente – adică nu apleci urechea la ce zice tanti Leana despre nocivitatea unui medicament, dacă tanti Leana este, de profesie, educatoare.

  1. Dap aşa este. Însă, de multe ori cele două se completează. Eşti destul de confuz şi apoi eşti credul la tot ceea ce se spune.

   Consider că ne-am pierdut prea mult din instinct.L-am domolit, l-am înăbuşit. Acesta ne-ar fi atenţionat că nu e bine să plecăm urechea la părerea lui tanti Leana. Instinctul ne-ar fi îndrumat spre oameni competenţi. Aşa zic eu.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.