Toamna în stilul meu

A venit toamna!

Îmbracă-mi trupul cu ceva,

Căci nici vremea de afară

Nu mai este cum era!

Nimic nu mai este cum era. Nichita Stănescu scria despre iubire, eu am văzut versurile altfel. Toamna este romantică, plină de culori minunate, însă capricioasă.

Pentru a-mi fi gândul la dragoste, am nevoie de căldură în suflet şi stare de bine în exterior. Degeaba aleg o rochie, dacă vântul are alte planuri în acea zi. Şi nu aleg rochia în necunoştinţă de cauză, însă vremea se schimbă de la oră la oră.

Cu ce se îmbracă toamna?

O rochie de frunze arămii, coroană de ghinde şi ghete de castane. Un palton de raze de soare îi acoperă umerii, lăsând soarele cu dinţi şi rece pe cer.

Călătoreşte prin lume cu ajutorul vântului. Se opreşte unde-i place, jucându-se cu natura şi pictând peisaje de poveste.

Aşa văd eu toamna, una de basm, una desprinsă din file de carte, din poezii de dragoste şi legende populare.

Dar dacă toamna ar fi o persoană, cum s-ar îmbrăca?

Toamna în stilul meu

Prima dată mă gândeam că toamna poate fi de gen masculin. Este caldă la început, dar cu timpul devine mai rece, mai distantă 😛

Dar apoi mi-am dat seama că doar o femeie poate avea aşa schimbări bruşte de temperament. Azi cald, mâine ploaie, poimâine vânt…….

Care este stilul meu de toamnă?

La fel ca şi starea mea. Nu am un stil aparte, ci în funcţie de cum mă trezesc dimineaţa, în funcţie de cum văd vremea de afară, în funcţie de cum bate soarele …… Totul este relativ.

De ce să rămân la un singur stil, de ce să intru în tipare, când pot fi cum vreau eu?!

Sunt totuşi câteva lucruri la care renunţ atunci când vine toamna. Fără sandale, fără rochii vaporoase, fără pantaloni scurţi, fără haine subţiri purtate simplu.

Toamna aduce cu ea paltoane, ghete, botine, cizme, eşarfe groase, bluze şi rochii mai groase, toate ajungând în garderoba mea.

Un palton de damă mereu a mers bine peste o ţinută de toamnă. Atunci când aleg să port rochie şi o pereche de cizme scurte, paltonul îmi completează ţinuta.

Când aleg să port pantaloni, bluză şi ghete/ cizme/ botine, aleg o geacă din fâş sau piele, scurtă ca şi lungime.

Cum să vă dau exemple dacă mereu încerc noi combinaţii?!

Ceva în genul acestor combinaţii se pot regăsi şi în ceea ce aleg eu pentru a purta toamna. Sau ce aş recomanda eu spre purtare toamnei, dacă aceasta ar fi o persoană. 😉

Femeia şi valiza de oraş!

Mă ghidez după două lucruri

Cromatica ţinutei să fie una plăcută.

Nu port curcubeu, deşi nu am nimic împotriva lui. Doar că nu mi se potriveşte. Şi nici toamnei nu cred că i-ar sta bine.

Pe lângă haine, uneori apelez şi la machiaj, iar acesta trebuie să fie în ton sau cu nuanţe asemănătoare vestimentaţiei. Deşi mai mereu merg pe varianta naturală, un ruj sau un rând de mascara face minuni.

Atitudinea contează!

Indiferent de ceea ce aleg să port, trebuie să mă simt bine în acea ţinută. Nu doar să îmi vină bine sau să arate bine (conform spuselor celorlalţi).

Atunci când intru într-o încăpere, lumea să mă observe pe MINE, nu hainele. Nu ele vor sta de vorbă cu omul 😛

„A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.”

Fragment din poezia Emoţie de toamnă, de Nichita Stănescu

Acum mă pot bucura de emoţia oferită de acest anotimp romantic, unul în care hainele ţin de căldură, dar nu-şi au locul în patul dragostei. 😉

Care este stilul toamnei voastre?

toamna în stilul meu

22 Comments on “Toamna în stilul meu”

  1. Imi place cum scrii! Si imi plac si propunerile din articol, dar, daca accepti o sugestie, ai curajul sa iesi putin din tipa si sa incerci si ceva ce poate crezi ca nu ti s-ar potrivi…vei fi surprinsa! Bafta multa!

    1. Multumesc mult pentru ganduri, pentru recomandari. Mereu caut sa fiu atipica, insa nu tot ceea ce incerc se si potriveste. Nu stiu de ce ai ramas cu impresia ca sunt omul care se i-a dupa tipare…… 🙂

  2. Îmi place că ai dat exemple de mai multe combinații mie nu mi-a dat prin cap asa ceva. Toamna mea e mai saraca si are un singur set de haine :)))

  3. Frumoasa toamna ta! Zic ca ii sta bine îmbrăcată oricum pentru ca e o ciudata și tare schimbătoare toamna ta, a noastră! Succes!

  4. Merg si pantalonii scurti..cu un dres negru mat, dar depinde unde mergi, evident!
    As vrea un paltonas rosu…si niste pantofi rosii. Nu port rosu, nu imi place, dar astea doua piese vestimentare ma cam striga…si nu stiu de unde le aud!

  5. fie toamna, fie vara, primavara sau vara, important este sa port tinute comode. La paltoane am cam renuntat de cand m-am ingrasat ca am senzatia ca ma tin pe ici colo. In schimb, ghetele din piele nu-mi lipsesc din pantofar. Aleg modele cu talpa joasa pe care le port peste tot.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.