Femeia şi valiza de oraş

Să nu îmi spui că mai bagi în ea? Nu vezi că abia se închide şi cât stă de umflată?! Mai bine i-ai zice valiza de oraş!

-Dar, ce are? Unde vrei să le pun pe toate? Fiecare lucru îmi trebuie. Ce, nu ai mai văzut o poşetă de femeie?!

Da, aţi citit bine. Vorbeam despre poşetă, dar în mintea soţului meu arăta ca o valiză. Ne pregăteam să mergem în oraş. Şi nu doar noi doi, ca şi porumbeii. Ci toată familia, adică doi adulţi şi doi copii.

Şi fiindcă el era atât de mirat de consistenţa accesoriul ce urma să ţină totul, am sacrificat câteva minute bune, pentru a înşira tot ceea ce aveam în geantă. Şi cu explicaţiile de rigoare 😉

Misterul din valiza de oraş

Se ia una bucată geantă de umăr şi se scoate din ea următoarele:

  • portofel de damă- plin de acte, relativ suficiente bancnote, bonuri de pe la tot felul de magazine, acte şi carduri.
  • două flacoane de apă plată- nu se poate doar un flacon, fiindcă cei doi copii s-ar certa pe el.
  • un pachet de serveţele umede şi un pachet de batiste de hârtie.
  • jucării- o maşinută şi un ponei.
  • agenda mică, două pixuri şi un creion grafic- nu se ştie niciodată când ai nevoie de ceva de scris.
  • produse de înfrumuseţare- ruj, mascara, parfum, agrafe şi elastice de păr, perie de păr, oglindă mică.
  • un pachet de stixuri şi un pachet de biscuiţi integrali- nu se ştie când ai nevoie de o gustare, iar cu doi copii prin preajmă, o gustare este mereu bine primită.
  • haine de schimb pentru copii- câte un tricou pentru fiecare şi câte o pereche de şosete.
  • spray de ţânţari şi cremă pentru muşcături de ţânţari- au rămas acolo din sezonul cald şi nu cred că le voi muta cât de curând.
  • cărţile mele de vizită- doar acum sunt blgger 😛 şi nu ştiu când pot avea nevoie de ele.
  • o cutie mică cu aţă şi ac de cusut- asta o am de la mama. La fel, pe premiza că mai bine să o ai, decât să ai nevoie de ea şi să nu ştii cum să te descurci.
  • telefon mobil- mai merge cineva în oraş fără el?!

Ce zic aceste obiecte despre mine?

Că sunt femeie, mamă şi om pregătit pentru situaţii neprevăzute. Nu?!

Bărbat impresionat

A mai avut el uneori tentative de a căuta la mine în poşetă, dar niciodată nu a mers până la capăt. De obicei, ia poşeta în mână, o deschide şi dacă ceea ce are nevoie nu este la sufrafaţă, o pune înapoi la loc.

Femeile au şi un simţ extraordinar, când vine vorba de găsit lucruri în ditamai poşeta. Doar bagă mâna în poşetă şi după formă, dimensiune şi textură, scoate repede obiectul căutat.

Acum, eram pregătiţi de ieşit în oraş. Când mai vine el cu o rugămite ciudată, dar obişnuită:

-Nu îmi bagi şi mie portofelul şi telefonul la tine în geantă?

-Cum, în valiza de oraş?! Crezi că mai am loc şi pentru lucrurile tale?!

Evident că am, doar de aceea am atâtea modele de genţi. Potrivite pentru diferite ocazii. De aceea a încetat să bombănească când vede o nouă geantă în colecţie. Mai nou, a intrat şi un rucsac feminin în colecţia mea.

Femeia duce greul, nu?!

Cum vi se pare valiza de oraş?

Îşi merită această poreclă?

P.S.

Chiar acum îmi aduc aminte de prima mea vizită în Bucureşti. Când, de la aeroport a trebuit să merg direct la o întâlnire dintr-un centru comercial. Şi eu defilam lejeră cu valiza mea prin mall, apoi cu ea lângă masă în timpul întâlnirii şi fără nici o privire ciudată prin jur. Semn că se poate şi aşa, nu?! 😉

Cu acest model la purtător, nu m-aş gândi prea mult la părerea lumii 😉

 

30 Comments on “Femeia şi valiza de oraş”

  1. Intr-un timp chiar ca aveam un troller cu mine. Acum m-am mutat pe rucsac si mi-am gasit modelul potrivit in care sa-mi incapa servetele umede, nazale, jucarii, un ruj, chei, o jucarie, o bombonica, etc.
    Daca le scot pe toate, n-ai zice ca incap intr-un rucsac toate

  2. Ce frumos arata valizele <3 Cand o sa imi cumpar o valiza noua, o sa aleg un model cum ai prezentat tu, pentru ca m-am saturat de valize in culori neutre 🙂 Si eu as putea sa plec de acasa cu tot sifonierul si cu toate produsele cosmetice =))

    1. Ma bucur ca am fost de ajutor <3 Si cosmeticele au inceput sa-si faca loc inapoi in geanta mea. Acum ca am terminat cu scutece si biberoane 😛

  3. Haha! Si eu am toata casa in geanta, bonuri de peste tot, dar trebuie sa recunosc ca ma depasesti. Mie imi lipseste poneiul. >)))

  4. Mi-am luat si eu una pentru ca eram un pic invidoasa pe fetele din aeroport cu valize frumoase si girly. Sotul nu a prea fost de acord pentru ca a zis ca nu o poate lua si el din cand in cand pentru ca este geanta de fete. Cu ce credeti ca a plecat in delegatie in Polonia? Exact! :))

  5. ahaha, ca bine ii mai zici!
    si al meu e uimit de cate pot sa port in geanta.
    am o gramada de gentute, plicuri, dragute, pe care nu le am purtat niciodata. nu mi incape nimic in ele!

    1. Barbatii, nu?! Al meu sot nu mai zice nimic. S-a invatat minte…. cel putin pana la prima ocazie cand se intreaba iar ce-o fi cu geanta plina! 😛

    1. Depinde de fiecare. Important este sa ai mainile libere 😛 Adica, in cazul meu, este foarte important. Asa ma pot ocupa de copii <3

  6. Foarte simpatic articolul tau :)) chiar m-ai distrat dar ai perfecta dreptate…avem nevoie de foarte multe lucruri si accesorii la noi – in genti 🙂 si da…arata foarte bine valizele de oras…sunt foarte fashion!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.