Curăţenie în casă, suflet, viaţă

Te ridici din starea aceasta de moleşeală şi pui mâna pe ce îţi vine la rând. Sigur sunt câteva lucruri care au rămas unde nu trebuia, doar fiindcă nu ai avut chef de ele. Nu ai avut chef să pui în ordine nimic.

Aia unde trebuia să fie? Nu trebuia aruncată?

Şi, încet, în timp ce lucrurile ajung la locul lor, gândurile parcă se aşează şi ele.

Cele mai reuşite acţiuni le-am gândit în timp ce făceam curat prin casă. 😛 Proiecte, planuri, concedii, toate le gândeam atunci când strângeam prin casă. Aveam timp de ele şi nu mă încurcau.

Acum este perioada în care cică ar trebui să facem curăţenie mai temeinică. Şi cu această curăţenie, ne ocupăm şi de casă, suflet, viaţă. Hai să vezi cum mă gândeam eu la aceste trei aspecte şi de ce se potrivesc.

Curăţenie în casă

Aspirat, şters praf, aerisit, spălat, aranjat.

Deşi pot părea acţiuni care te împovărează, acestea de fapt te ajută să te uşurezi de greutăţi. Când totul este gata, te vei simţi mai uşoară, vei avea mult mai mult spaţiu pentru a te desfăşura. Şi nu doar spaţiu fizic, ci şi cel care permite ideilor să se lovească de colţurile camerei şi să vină înapoi îmbunătăţite.

În cazul meu, timpul petrecut atunci când fac curat prin casă sau când fac mâncare, trece mult mai uşor. Şi este un timp pe care eu îl consider că l-am petrecut făcând ceva productiv. Ca să nu mai adaug faptul că timpul acesta trece parcă mai greu decât cel petrecut de exemplu online.

Ambele lucruri le fac cu drag, dar timpul trece aşa repede când stau pe laptop, şi simt că nu am făcut nimic. Pe când, atunci când trebăluiesc prin casă, timpul trece mai greu şi am făcut şi o grămadă de lucruri ce trebuiau făcute.

Curăţenie în suflet

În timp ce fac treabă prin casă, am timpul necesar pentru a-mi asculta gândurile. Pot să îmi analizez emoţiile, trăirile şi le pot bibili cât vreau eu.

Nu îmi permit luxul de a sta şi să mă uita pe geam, în timp ce mă gândesc la nemurirea sufletului. Ca să nu mai zic că nu mi se pare ok să fac acest lucru, în acest fel.

Pentru a nu cădea în plasa gândurilor negative, aleg mereu să am o ocupaţie în timp ce gândurile mă cuprind. Şi mai gândesc şi simplu. Am trecut de perioada în care îmi complicam singură viaţa, analizând prea mult şi prea prost orice mă înconjura.

Eu mă simt mai uşoară, mai „curată” atunci când am terminat şi treaba prin casă şi am avut ocazia să şi analizez ce este în sufletul meu. Curăţenia sufletului nu are loc doar când mă apuc de curăţenie prin casă, doar că, acum, în această perioadă, când totul este mai altfel, cele două merg mână-n mână.

Curăţenie în viaţă

În această parte are loc magia. Nu ştii cât de bine poate fi, până nu ai făcut curat în viaţa ta!

Începe cu Vampirii Energetici. Acei oameni care nu fac decât să te tragă în jos, care îţi consumă energia.

Apoi, gândeşte-te că Viaţa este mai simplă decât creziŞi, de fiecare dată când vrei să spui NU, nu mai zice POATE. Vei vedea cum devii mai uşoară, mai pregătită pentru a trăi viaţa mai bine. Cel puţin din punct de vedere spiritual.

Gânduri bune!

Înconjuraţi-vă de gânduri bune!

Fiţi mereu cât se poate de optimiste!

Şi veţi vedea că totul poate fi altfel. Mai uşor, mai simplu, mai frumos.

Cum vedeţi acum această curăţenie în casă, suflet, viaţă?

15 Comments on “Curăţenie în casă, suflet, viaţă”

 1. O astfel de curăţenie este mereu bine venită. Şi mie îmi place să mă gândesc la diferite probleme în timp de fac ceva. Parcă analizez repede şi caut soluţie. Urăsc să stau degeaba, cu ochii pe geam şi să mă las dusă de gânduri. Mă deprimă. Prefer să rămân optimistă şi pentru orice problemă să caut o rezolvare. Prea mult stat pe gânduri nu mă ajută deloc. Din contră. Cu cât îmi ţin mintea ocupată, cu atât mai lin trec toate problemele şi sunt mult mai productivă.

 2. Mai am zile cand nu am chef si le mai las asa, pentru ca imi dau seama ca totusi viata si fericirea mea nu depind doar de curatenie. E necesara curatenia sufleteasca din cand in cand.

 3. Un articol minunat. La fel ca si tine, dupa ce termin de facut curat in casa, ma simt atat de bine cand termin si realizez ca totul arata bine si mai ales stiu unde se afla fiecare lucru.

 4. Si eu ma relaxez atunci cand strang de prin casa, decat sa stau tolanita pe pat prefer sa strang cele 180 de piese de lego imprastiate in toata casa. Dar, la sfarsit am o satisfactie care nu se poate descrie in cuvinte. Foarte adevarat articolul!

  1. Atunci cand strang jucarii, parca as strange ramasitele unor constructii colosale. Si cand vad curat in jur, parca ar fi gata de o noua aventura 🙂

 5. Nu știu cum se face, dar din când în când astrele se aliniază în așa fel încât dau o palmă puternică subconștientului și conștientului și mă învârt pe loc de nu mă văd bine. Că asta de obicei se întâmplă în momente de cumpănă (final/început de an, aniversări cu schimbări de prefix, întâmplări nu tocmai fericite, lacrimi etc.), e o altă poveste (sau să nu fie doar o coincidență? măi, măi!) În decembrie anul trecut, (re)trezirea nu a mai fost atât de bruscă și dureroasă, deoarece nu s-a sincronizat cu vreun eveniment «schimbător de destine», ci s-a reliefat pe parcurs, prin cărți și întâmplări venite la momentul potrivit (sau să fi fost eu în locul potrivit? greu de spus!), însă apreciez tare intervențiile Universului. O astfel de intervenția m-a ajutat să îmi fac curat în viață și să elimin vampirii energetici, acei oameni care nu numai că mă încărcau sufletește cu problemele lor, dar încercau să îmi acapareze și tot timpul liber, de parcă viața mea era total neimportantă. Așa că mare dreptate ai! Eu aș adăuga pe listă și curățirea trupească, pentru a fi totul complet: detoxifierea organismului.

  1. Cred ca ceea ce ne lipseste, ceea ce ne-ar trebui pentru a face fata mai bine unor evenimente, este maturitatea emotionala/psihica. Cea care sa ne permita mai des sa vedem lucrurile cu calm, cu logica, cu intelepciune <3

   1. Noi, oamenii, suntem ființe sociale și avem nevoie de alți oameni în jurul nostru. Însă cultura și felul în care am fost crescuți ne-au învățat să ținem mai mult la aparențe decât la esențe… sper măcar copiii noștri să aibă o altfel de viață!

    1. Sunt printre oamenii care au trait multa vreme intr-un mediu in care aparentele si gura lumii dictau orice miscare. Totul pana am luat control asupra vietii mele. Si am inceput sa ma indepartez de acele persoane, de acea mentalitate. Si acum sunt pe drumul bun. Cel in care imi traiesc viata dupa reguli proprii, in asa fel incat sa-mi fie bine. Nu sunt izolata si nici nu terc cu vederea sfaturi sau reduc orice contact. Dar stiu tria mult mai bine ceea ce ma inconjoara.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.