Fraiero Ciprian Pop

Mna, dacă ăst titlu l-a ales omul, eu nu am ce să-i fac. Fraiero! Ciprian Pop fiind autorul, iar eu acum vin cu o mică recenzie. Dar un altfel de recenzie decât cele obişnuite, care sunt publicate deja pe blog 😉

Dar, hai mai întâi să aflaţi cum a ajuns cartea la mine!

Mă trezesc pe data de 20 iunie cu o cerere de mesaj pe Instagram. De la cineva care are poza de profil cu două picioare de femeie ridicate în aer şi cu numele de profil fraiero.fraiere (vă pun linkul profilului, poate vreţi să-l vedeţi 😉

Ceva m-a făcut tare curioasă şi am zis să mai acord o şansă acestui gen de carte. Văzusem că este din colecţia 18+ şi după experinţa avută cu Jurnalul unui Adam. Prima carte care m-a enervat! am cam evitat aceste cărţi.

Dar dacă tot a zis omul în mesaj că poate voi zâmbi, am zis fie.

Fraiero! Ciprian Pop

Fraiero! Ciprian Pop

Descriere de pe site:

Zânele, unicornii şi rozul sunt pentru poveştile clasice de dragoste, iar aceasta nu este o poveste de dragoste, dar conţine dragoste. Ce-i drept, altfel.

 Dacă râzi cu prietenii când îţi aminteşti de năzbâtiile din adolescenţă, dacă îţi aminteşti cu emoţie de prima iubire care ţi-a dat lumea peste cap, cartea aceasta este pentru tine. 

Conţine o poveste adevărată, destâinuită cu umor savuros chiar de către cel care a trăit-o.

Impresia mea

Introducerea cărţii m-a dat pe spate.  În sensul că deja mă gândeam că omul fabulează şi s-a găsit să o facă hăt într-o carte care se vrea a fi una de tip jurnal.

După primul capitol, căutam deja pe Google informaţii deapre autor. Şi la prima căutarea a apărut un preot. N-are cum! Aşa că am căutat şi după numele autorului şi după titlul cărţii. Şi a apărut faţa autorului. E bine de ştiu, fiindcă aşa ţi-l poţi imagina prin carte.

Autorul zice că tot ce a scris în carte este real, adică chiar s-a întâmplat. Doar că a schimbat numele personajelor, „pentru că aşa este mai bine„. Cred că a schimbat degeaba numele. Cine-l cunoaşte, cunoaşte şi personajele. Chiar cu nume schimbat.

Zic asta fiindcă-i o carte în care sunt explicate în detaliu şi scene de sex sau gânduri şi vise erotice. 

Ce mi-a plăcut?

1, Are omul un umor al lui! Nu ai cum să citeşti cartea şi să nu zâmbeşti sau să râzi în hohote! Aşa cum a făcut eu la mai multe capitole. O să pun câteva pasaje mai jos.

2, La unele capitole are şi P.S.-uri care te lămuresc. Care vin cu un rezumat sau cu o concluzie. Ceea ce este mai mult decât util în unele cazuri.

3, Mi-a plăcut mult cartea fiindcă este scrisă într-un mod decent. Chiar dacă are pasaje explicite cu 18+, povestea nu jigneşte sau discretitează.

Ce nu mi-a plăcut?

1, Nu este că nu mi-a plăcut, ci doar că nu am înţeles de ce a ales să îşi publice povestea într-o carte. Adică, unele întâmplări sunt chiar interesante, dar cred că viaţa-i de trăit nu de povestit. Decât dacă eşti un geniu sau specialist în diverse domenii.

Putea să aleagă să facă din povestea sa, un roman. Dar cred că ar fi fost mai greu!

2, Nu mi-a plăcut că a ales să lase povestea neterminată. Dacă i-a trebuit omului doi ani jumate pentru a scrie aceasta carte (am prins asta scris în carte), sunt curioasă de când va apărea volumul II. Chiar dacă am citit că este programat pentru începutul anului 2019.

Este o povestea ce putea fi terminată într-un singur volum. Părerea mea! 😉

Citate din carte:

” … dacă eşi elev, te rog să nu mă iei drept model, pentru că nu am fost niciodată unul. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, eram modelul de neurmat”.

Dă-i omului minte din urmă 😛

Mă uitam la ceasul de pe peret şi, când vedeam cât de lent se mişcă secundarul, îmi venea să-l dau jos, să văd dacă nu cumva scria pe el „Made în Ardeal”. „

” De la a cloci o idee tâmpită şi până la a pune în practică o idee tâmpită e  doar o linie subţrire (…), mai ales atunci când alături de tine stau alţi oameni tâmpiţi”

„… mi-am dat seama la ce mai sunt buni prietenii şi nici măcar nu realizasem. Să-ţi f..ă visele şi speranţele”

Chiar are dreptate!

„… la un semafor, s-au oprit în paralel cu un autobuz. Toată lumea din autobuz se uita şocată la ei, în maşină, deoarece nu vezi în fiecare zi oameni cu cagule conducând maşini prin centrul Clujului, iar pe bancheta din spate, un al bărbat cu cagulă să ţină o fată cu capul un jos.”

O farsă făcută de el, împreună cu doi prieteni, iubitei sale… halal iubit!

„Nu ştiu cum e să ai o fată şi să te gândeşti că un băiat o… iubeşte. Nu ştiu cum e să ai un copil pe care să-l iubeşti mai mult decât orice pe lumea asta. „

Vei afla. Şi poate vor ajunge să îţi şi citească această carte 😉

O recomand?

Fraiero! Ciprian Pop ca autor este o carte care sigur a animat ziua în care am citit-o.

Şi este una la care voi reveni pentru acele capitole super-amuzante!

Acum, aştept să văd ce va face mai departe autorul, cu volumul II.

Voi aţi citi cartea aceasta?

 Cum vi se par acest gen de cărţi?

31 Comments on “Fraiero Ciprian Pop”

  1. M-ai convins sa o citesc si chiar nu regret. Am ras cu lacrimi la unele capitole si iti multumesc mult pentru aceasta recomandare. O zi frumoasa!

  2. Recenzia ta m- a convins sa o caut si eu sa o citesc, iar fin fragmentele postare e clar ca este o lectura usoara, relaxanta.Mulțumesc

  3. Nu pot sa zic ca sunt atrasa de genul acesta de carti, insa asta pare o lectura usoara, pentru momentele in care vrei altceva. Pare interesanta, si cele cateva pasaje de mai sus sunt bine scrise :)!

  4. Pare o carte diferita de altele pe care le-am citit de curand. Cred ca as testa-o si eu, citatele mi s-au parut destul de interesante. Nu stiu daca am mai citit ceva de acest tip.

  5. Cu siguranta as ignora-o intr-o librărie daca ar fi sa ma iau doar după titlul ei :)). Chiar si asa, nu cred ca e ceva ce m-ar atrage sa citesc 🙂

  6. Este prima oara cand aud de aceasta carte. N-am mai citit nici o recenzie a acesteia pana acum. Mi se pare interesanta si chiar am s-o caut si eu s-o citesc

  7. Din pacate nu am varsta pentru aceasta carte, dar am vazut niste imagini de la lansarea ei pe youtube. Autorul este programator daca imi amintesc eu bine. Poate peste doi ani voi ajunge si eu la ea.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.