Fericirea îmi scapă printre degete. Recenzie

Mă bucur că am revenit la cărțile scrise de Agnes Martin-Lugand. Și mă bucur că am revenit prin intermediul acestei cărți minunate, Fericirea îmi scapă printre degete.

Chiar aveam nevoie de o lectură ușoară, fără multă bătaie de cap pentru a înțelege ceea ce urmărește autoarea să prezinte, dar totuși să fie suficient de profund. Nici nu am pretenții, nu?!

Având în vedere că am citit cartea după ce am citit ”Eu, şi totuşi alta”, mi-am dat seama că îmi plac mai mult cărțile scrise de Agnes Martin-Lugand, decât cele scrise de Jojo Moyes. Au altă abordare și par că vin natural.

Vedeți aici ce am scris despre Cărţile scrise de Agnes Martin-Lugand.

Despre această carte

Descrierea oficială:

Încă din copilarie, Iris a fost pasionată să creeze haine, să le dea viață prin magia cusutului – nimic nu o poate face mai fericită. Dar părinții ei nu i-au împărtășit ambiția de a deveni creatoare de modă, pe care o considerau doar un capriciu. Iar Iris cu durere în suflet, s-a resemnat.

Astăzi, tânăra se sufocă într-un orățel de provincie, soțul o neglijează, iar viața pare să i se fi oprit în loc. Dar dezvăluirea unui cumplit secret de familie o îndeamnă pe Iris să-și ia viața în mâini. Nu renunță la pasiunea ei și se înscrie la o școală de haute couture din Paris, unde o întâlnește pe Marthe, muză și mentor, tulburătoare și autoritară. ”

Și bineînțeles că eu nu am citit descrierea, ci doar am cumpărat-o pentru a citi ceea ce a publicat nou această autoare. 🙂

fericirea imi scapa printre degete

Fericirea îmi scapă printre degete

Iris este căsătorită cu Pierre. Amândoi au o slujbă bună, o casă modestă, o împlinire relativă și o relație tot mai rece. Nu au copii și nu par a-și dori. Este nevoie de o scânteie pentru a aprinde vechea pasiune a lui Iris pentru croitorie. Astfel că ea își dă demisia, caută cursuri pentru a se perfecționa și visează cu ochii deschiși la o viață mai plină de fericire, iubire, pasiune.

În acest timp, soțul este mai mult absent, mai reticent cu privire la noua înclinație a soției, dar tot o susține. Și toate se schimbă când Iris se regăsește. Și realizează ca s-a ascuns, s-a schimbat, s-a modelat mereu după dorințele altora.

Credeam că voi sți unde duce povestea, dar, surprizele apar spre final. Și chiar nu mă așteptam la așa o răsturnare de situație. Un final interesant și o carte minunată!

Cum văd eu acest gen de cărți?

Am citit la un moment dat acest articol- Cât de reale sunt pentru noi personajele fictive?. Și apoi am căzut pe gânduri.

Pentru că eu văd în aceste cărți unele adevăruri, unele vise, unele speranțe, doar că expuse prin cuvinte. Însă, în cazul autoarei Agnes Martin-Lugand, altfel stau lucrurile. Par a fi inspirate din realitate!

Agnes Martin-Lugand este de profesie psiholog.

A renunţat la ceea ce făcea pentru a avea grijă de cei doi copii. A început să scrie. Un roman, o carte de la care nu a avut mari aşteptări, cu atât mai mult cu cât editurile i-au refuzat publicarea. Apoi, în anul 2012,  şi-a publicat singură cartea pe o platformă de distribuţie a cărţilor digitale. În doar câteva săptămâni, cartea sa „Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” a urcat pe primul loc în topul vânzărilor.

De aceea cred că atunci când ai de-a face cu tot felul de probleme ale unor persoane ce vin la tine pentru sprijin, găsești mai ușor o cale pentru a descrie într-o carte situația. Și, pentru a oferi opțiuni!

fericirea imi scapa printre degete recenzie

La fel cum Iris și-a cusut propria fericire în carte ”Fericirea îmi scapă printre degete”, la fel, fiecare poate să-și croiască fericirea. Însă trebuie mai multă ambiție, mai multă muncă, mai multă pasiune. 

Mi se pare ceva de genul, ”Nu te mulțumi cu puțin, când vine vorba de iubire”!

Cum ți se pare această carte?

Cum vezi genul acesta de cărți?

25 Comments on “Fericirea îmi scapă printre degete. Recenzie”

  1. Nu am reusit sa pun mana pe nici o carte a autoarei, dar recunosc ca imi doresc. Imi place tare mult Jojo Moyes si chiar sunt curioaasa daca voi avea aceeasi parere ca a ta.

  2. O lectura usoara cred ca pot duce si eu in perioada asta, mai multe de atat cred ca ar fi prea obositor, astept sa se aseze apele putin la munca sa ma pot echilibra cu timpul si energia 🙂

  3. Pare o carte ce trebuie citita 🙂 o poveste tare interesanta iar autoarea este foarte buna. Multumim pentru recenzie 🙂 o sa pun cartea pe lista! 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.