Cu ce decorațiuni handmade îmbraci sărbătorile?

Dap, iar aduc la înaintare decorațiuni handmade. De data aceasta pentru sărbătorile de iarnă 🙂

Anul trecut am ales decorațiuni minunate, ce ne-au fost tare utile și au dat un aer aparte casei noastre îmbrăcate în haine de sărbătoare. Am scris aici- Magia sărbătorilor cu produse handmade.

Acum, e momentul din an în care caut să mă desfășor și să las creativitatea să mă ajute să aleg decorațiuni de sărbătoare. Și, cum altfel, dacă nu cu decorațiuni handmade?!

Talentul mă chinuie de mult timp, dar când vine vorba de ocazii speciale, mă las pe mâna persoanelor mai talentate decât mine și care fac asta mereu! 

Eu doar o să mă laud cu decorațiunile și o să le prezint lumii… și o să le recomand!

decoratiuni handmade de craciun

De ce așa repede?

Handmade înseamnă ”făcut de mână”! Și asta înseamnă că este nevoie de timp pentru a finaliza o decorațiune.

NU se face de pe azi pe mâine! Și nici nu se livrează în doi timpi și trei mișcări. Mai ales în luna în care sărbătorile deja bat cu pași repezi la ușă!

Și pentru că este nevoie de timp, eu prefer să aleg mai repede decorațiuni handmade, pentru a fi sigură că le voi avea. Mai ales dacă am preferințe și dorințe speciale.

Ce am ales din timp?

Am ales să mă las pe mâna unor doamne talentate, care să mă surprindă cu ideile și proiectele dânselor. Văzând ceea ce au deja făcut și recomandările celor ce au comandat de la dânsele, am avut convingerea că am ales bine.

Decorațiuni handmade din pahare

Irina a fost taaare creativă. Pe ea o găsiți pe pagina Celestia Handmade.

Am primit o cutie cu pahare superbe, ce mi-au pus imaginația la mare încercare. Am deja o idee pentru a le oferi un loc special unde să le pot expune. Îmi doream de muult timp un șemineu handmade, așa că, acum voi încerca să îl fac. Vă țin la curent 🙂

Paharele. 

Conuri culese din pădure, apoi vopsite. Pahare îmbrăcate cu două straturi de sclipici. Zăpadă artificială. Fundițe și multă îndemânare 🙂

Iar paharele sunt de diferite dimensiuni!

pahare personalizate colectie de pahare pahare de sarbatoare

Coroniță handmade

Una superbă, primită grație talentului găsit pe pagina Dely’s Handmade. 

Ceea ce m-a cucerit, este faptul că modelele făcute nu sunt unele ce se fac în serie. Adică, nici un model nu va fi exact ca și celălalt. 🙂

Această coroniță handmade este una făcută din ratan și este decorată cu mici accesorii de sezon. De obicei se folosește conuri de pin, de brad, în stare naturală sau aurii, nuci, castane, alune, scorțișoară, anason, măceșe. Tot felul de plante uscate și parfumate, mici decorațiuni în temă cu sezonul, papiote, dantelă, gheme de sfoară, steluțe și lista poate continua. În funcție de tematică 🙂

Coronița vine la pachet cu fundă din saten. Astfel că, se poate agăța undeva sau poate fi așezată simplu într-un loc pentru a înfrumuseța atmosfera.

Această coroniță o și văd deasupra șemineului ce-l am în plan… Cred că până la urmă chiar îl voi face!

coronita de craciun coronita handmade

Ornamente speciale

Sunt speciale fiindcă sunt făcute dintr-un amestec interesant, special.

Dar, mai întâi să vă zic că sunt superbe! Detaliile sunt fine și de impact. Vor arăta într-un mare fel agățate prin căsuța noastră. Deși, pot fi folosite și ca decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Am câteva recomandări aici- Globuri handmade pentru bradul de Crăciun

Anca, a făcut aceste ornamente speciale din argilă polimerică, texturat și pictat cu vopsea acrilică. Și decorate cu fundițe și ață de sărbătoare. Munca Ancăi o găsiți pe pagina Zurzuri.

Argila polimerică este un material alcătuit dintr-o bază de policlorură de vinil (PVC) la care se adaugă un plastifiant pentru a-i oferi flexibilitate și consistență asemănătoare lutului. Se întărește definitiv prin coacere. Astfel ornamentele devenind mai rezistente 🙂

zurzuri ornamente zurzuri 1 ornamente zurzuri ornamente de Craciun

Doar atât?

Eu zic că este un început frumos. Un început care să mă ducă spre un Crăciun de poveste.

Sigur vor mai fi decorațiuni ce vor ajunge să întregească decorul de poveste. Acum, având deja doamne care știu sigur cum fac aceste decorațiuni handmade, se poate spune că am deja furnizori 🙂

Sezonul încă nu a început, dar în handmade, niciodată nu este prea devreme!

Cum vi se par aceste decorațiuni handmade?

P.S.

Am un clip pe canalul de YT, unde vedeți cum s-au prezentat coletele la sosire. Hai să vezi!

34 Comments on “Cu ce decorațiuni handmade îmbraci sărbătorile?”

  1. Toate sunt foarte frumoase, nu stiu ce as alege dintre pahare, coronite si globuri. De fapt, stiu, as vrea din fiecare, prea colorate, vesele si speciale sunt!

  2. Super idei.Nu prea am talent dar când fata a trebuit să facă pentru școală ceva pentru târgul de Crăciun a trebuit să încerc.Nu a ieșit cine știe ce dar m-am bucurat de momentele petrecute împreună.

  3. Coronitele sunt singurele pe care le-as cumpara pentru a-mi impodobi casa.Acele globulete nu imi plac.Asa cum spuneam si la alt articol, nu prea imi plac chestii homemade.Rar imi place cate ceva.

  4. Sarbatori imbracate in decoratiuni handmade… suna atat de frumos, mai ales ptr o iubitoare de handmade uri ca mine. Iubesc tot ce inseamna handmade insa, trebuie sa le cumpar ca la capitolul creativitate, imaginatie nu stau prea bine.

  5. Sunt minunate decoratiunile! Unele par atat de fragile si totusi atat de frumoase!!!
    Eu am trisat putin, puiul meu de om e cam mic(2 ani) asa ca am cumparat 4 decoratiuni din lemn/mdf si planui sa le pictam, decoram , cat o intelege el, presimt ca la sfarsit haosul creat imi va da batai de cap.
    Totusi imi tb vopsele, sa cumpar 🙂

  6. Îmi plac decorațiunile hanmade si susțin meșteșugari care fac atâtea chestii drăguțe . Păcat ca nu toată lumea apreciază aceste lucruri.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.