Lumina unui nou început. Recenzie

Lumina unui nou început. Recenzie ce merită citită. Poate așa te ajută să cumperi mai repede cartea pentru citire. Pe mine m-a cucerit!

”Lumina unui nou început” este titlul celei mai recente cărți lansate de  Agnes Martin- Lugand, una din autoarele mele preferate. Am citit toate cărțile scrise de dânsa și toate au fost o adevărată plăcere. Le-am centralizat pe toate în articolul Cărţile scrise de Agnes Martin-Lugand.

Și acum a venit rândul acestei cărți să ajungă descrisă pe blog!

Descriere de pe site:

Putem fi fericiți când ne mințim pe noi înșine?  La aproape 40 de ani, Hortense trăiește la Paris, are o școală de dans și iubește un bărbat căsătorit. 

Se amăgește că este fericită până într-o zi, când o accidentare o forțează să se retragă în Provence, pentru odihnă. Va profita de acest răgaz pentru a-și face ordine în viață și pentru a-și revitaliza pasiunea? Un roman impresionant despre alegerile care ne pun în situații paradoxale și despre puterea vindecătoare a introspecției.

Am comandat cartea și abia am așteptat să trec la lectură!

Cel mai recent weekend offline mi-a oferit ocazia perfectă pentru a citi toată cartea într-o singură zi… cu  mici întreruperi 🙂

Lumina unui nou început. Recenzie

Mi-a plăcut enorm de mult simplitatea și intensitatea poveștii. De multe ori stau  și mă gândesc ce-o fi în mintea unui scriitor, cum face să aducă la viață personaje într-un mod atât de frumos.

Eram deja obosită de cărțile ce te poartă înainte și înapoi în timp, sau care schimbă perspectiva în ultimul moment. Cartea aceasta a venit ca o mănusă nevoilor mele de relaxare!

lumina unui nou inceput recenzie

Hortense este personajul principal al acestei povești. Și mă bucur că am regăsit în acest personaj o femeie destul de echilibrată, dar cel mai mult asumată!

Ce am găsit în carte?

Pasaje superbe în care este prezentată lumea dansului și trăirile oferite de acesta.

Pasaje inedite care ascund diverse motive generatoare de decizii suprinzătoare.

Pasaje în care am observat că viața-i mai frumoasă decât vrem noi să credem. Depinde de cum ne raportăm noi la ea!

Povestea și impresiile mele

Hortense pare să fie fericită cu ceea ce are. Este profesoară de dans, are aproape 40 de ani, nu are trecut dubios, nu are răfuieli cu viața, nu are nici o așteptare de la viață, iubește și este iubită… de un bărbat căsătorit.

Dar nimic nu rămâne veșnic la fel!

În urma celui mai stupid accident ce mi-a fost dat să-l descopăr în filele unei cărți, Hortense își trece viața prin diferite filtre. Și începe să-și pună întrebări, să-și facă planuri, să devină mult mai hotărâtă în ceea ce o privește.

Pe perioada recuperării fizice, revine în orașul în care a crescut. Acolo lucrurile se schimbă și realizează multe lucruri.

Ca să nu mai menționez FINALUL! Care m-a lăsat cu gura căscată!

Îți las câteva citate din carte:

”Cel care mă făcuse fericită, mă întristase, mă înfuriase, cel care mă făcuse să pierd atâta vreme, dar pe care nu-mi părea rău că-l cunoscusem… ”

” Am înțeles un lucru, când ai un acasă al tău, o viață, un plan. nu trebuie să le renegi. Pentru nimic în lume. Nici măcar pentru dragoste… ”

În viață totul ține de alegerile pe care le faci!

Agnes Martin-Lugand a reușit și de această dată să surprindă parte din frumusețea vieții. Cititorul poate trage multe concluzii din această poveste, cea mai importantă fiind dragostea și respectul propriei persoane!

Lumina unui nou început. Recenzie pe placul tău?

14 Comments on “Lumina unui nou început. Recenzie”

  1. Am tot vrut sa o iau, dar nu eram convinsa daca imi va fi pe plac. Pare potrivita pentru o pauza de la cartile grele pe care le citesc eu.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.