Librărie pentru copii. Ce să caute copiii într-o librărie?

Mă gândisem să îți povestesc cum a fost cu ai mei copii într-o librărie pentru copii din orașul meu, Oradea.

Apoi am stat și am realizat că multe persoane se pot întreba ”Ce să caute copiii într-o librărie?

Până acum câțiva ani și mie îmi era groază să merg cu ei în mall, darămite într-o librărie. Unde pot rupe sau deterioara pagini din diferite cărți. Căci din păcate prea puține sunt acele librării care să fie orientate către copii.

Unde să se înțeleagă că scopul prezenței copiilor într-o librărie este acela de a arăta cât de frumoasă este lumea cărților.

Să se înțeleagă că este nevoie de educație în acest sens.

Să se înțeleagă că este nevoie de răbdare ca să poți cuceri un copil cu o carte. Și în momentul în care are o multitudine de cărți în fața lui îi va fi greu să decidă.

Atunci intră în ecuație permisiunea de a răsfoi acele cărți. Cu ajutorul părintelui care să îi arate că fiecare pagină este delicată și că trebuie răsfoită cu grijă.

Eu am găsit acea librărie pentru copii ce permite copilului să se desfășoare. Și este o librărie pentru copii mici, dar și pentru copii mari, aka adulți 🙂

cair pavel oradea

Cair Paravel Oradea

Prea multe sunt de spus despre această locație. M-a surprins extrem de plăcut! Cu ce să încep?!

Cafea, suc natural, desert natural. Măsuțe, scaune, fotolii. Decor de poveste. Loc de joacă genial amenajat. Cameră decorată pentru prințesele care vor să servească ceaiul. Camere ascunse pentru căutătorii de comori. Ca să nu mai zic de gama de cărți expuse!!!

Ai mei copii au fost plăcut surprinși. Și mi-a fost tare greu să-i conving că trebuie să plecăm acasă!

copiii in librarie librarie pentru copii citit in librarie

Dar nu am plecat cu mâna goală. 

Mai ales după ce am aflat că băiatul a fost în cadrul activităților din ”Școala altfel” în această librărie și a pus ochii pe o carte.

Mai ales după ce am scris în articolul Profesor personal pentru fiecare copil cât de importantă este poveste pentru copii.

Mai ales după ce le-am promis că la sfârșitul activităților le voi cumpăra câte o carte!

1 iunie într-o librărie pentru copii

A fost foarte bine!

Copiii au participat la activități organizate special pentru ei: 

 • Lectură terapeutică interactivă prezentată de Hermina Popa și Teodora Popovici.
 • Urmat de lucru manual creativ sub îndrumarea designerului Alina Ierugan.

Timp în care mămicile s-au relaxat un pic. Au răsfoit cărți, au savurat o cafeluță sau un suc natural.

Credeai că pot copii să stea locului când au loc de joacă lângă ei?!

Ei bine, m-au surprins și pe mine :))

Bine, că abia așteptau ei să treacă și pe la locul de joacă după activitățile la care au participat, e partea a doua 🙂 Dar după ce am ajuns acasă, au zis că mai vor astfel de activități în acel loc!

Uite că se poate și așa într-o librărie pentru copii!

Cu ce cărți am venit acasă?

Sub pământ. Sub apă. Este o carte plină de informații utile. Această carte l-a cucerit pe băiat și l-a ținut ocupat câteva ore bune. Chiar și pe noi, adulții ne-a cucerit! Multe detalii neștiute despre ceea ce adăpostește pământul și ce se găsește sub ape… dar nu acele informații generale știute de majoritatea, ci unele mai uimitoare, mai speciale 🙂

Cum crește grădina mea? O carte potrivită pentru ambii copii, dar fetița a fost cea care și-a dorit să o citim împreună. I-am citit din carte și urmează să parcurgem aventura Sofiei în ale grădinăritului. Cred că se va lăsa cu proiecte pentru vacanța de vară 🙂

carti pentru copii curiosi

Ei, și acum, zi și tu… poate fi altfel într-o librărie?!

Cum ți se pare această librărie pentru copii?

19 Comments on “Librărie pentru copii. Ce să caute copiii într-o librărie?”

 1. Ce imi place!Sincer eu nu am auzit asa ceva la noi in oras!E foarte faina ideea aceasta si ar trebui pusa in practica si de altii!!

 2. Am decis sa comentez la acest articol pentru ca orice subiect ce tine de copii si carti va fi mereu in centrul atentiei mele. Ideea de a petrece 1 Iunie intr-o librarie e fantastica. Voi face si eu acest gen de activitati cu fetita mea – chiar vreau sa-i insuflu pasiunea pentru acesti prieteni deosebiti. Eu una, nu m-as plictisi nicidecum intr-o librarie, oricat as sta. Nici ea nu se va plictisi daca va avea parte de lecturi interactive, ca cele de care ati avut voi parte. Multumim pentru impartasirea experientei.

  1. Sa stii ca nici eu nu m*as plictisi intr-un astfel de loc. Imi placea tare mult sa merg la biblioteca atunci cand eram in scoala. Mi se pareau fascinante cartile! Si sper ca macar jumate de pasiunea mea sa le transmit si copiilor mei!

 3. Este biblioteca ideală pentru copii dar și pentru adulți care nu mai sunt din pacate atât de interesați de cărți.
  Acest mediu este foarte relaxant și cu siguranță mergeți cu mare drag.
  Sper din suflet sa găsim și în Craiova așa biblioteca minunată.

 4. Astept sa ajungem in Oradea si sa o vizitam si noi anul acesta! Sigur ne va placea si noua, parintilor, si micului cititor.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.