Concediu amânat

Poate nu voi afla niciodată dacă am făcut bine. Dacă am luat decizia corectă sau nu. Însă am experimentat și cum este cu concediu amânat. Bine că nu este anulat… bat în lemn.

Știi cum este să ai senzația că ceva nu este bine? Că acum nu este momentul potrivit?

Cam așa am fost eu cu acest concediu amânat.

  • Am făcut rezervarea cu o lună înainte. Ceea ce este neobișnuit pentru noi. De obicei făceam rezervări prin luna Februarie- Martie.
  • Am schimbat perioada în care mergeam de obicei la mare.
  • Nu am găsit parteneri de concediu.
  • Am rezervat cu 4 zile înainte de plecare  o cameră pentru oprirea de pe traseu.
  • Nu simțeam că este momentul să merg în concediu.

Care sunt motivele?

Un cumul de mai mulți factori. Principalul motiv a fost vremea. Și întâmplările de pe litoralul grecesc ne-au pus cumva în alertă.

Să pornim la drum cu mașina prin țară cu doi copii pe vreme nasolă… nu ne încânta ideea. 

Să stăm la malul mării în cameră din cauza ploii… iar nu ne încânta ideea.

Și unde mai pui că temperaturile nu depășeau 24 de grade pe perioada săptămânii în care trebuia să fim la mare. Iar după ploi sau furtună, apa mării sigur nu este caldă, ca să ne putem bălăci… fără să răcim!

Celălalt motiv a fost legat de instinct. Cum am scris mai sus, nu simțeam că e timpul să mergem la mare. Nu îmi place să forțez nota când e vorba de instinct. Căci, cu cât îl ascult mai des, cu atât îmi este mai bine.

Și soțul se agita să mă convingă pe motiv de vreme rea… I-am zis că este ok și că vedem ce și cum facem.

 

Concediu amânat cu succes

Din momentul în care am luat decizia de a amâna cu o săptămână plecarea, am zis să începem cu telefoane și căutări.

Prima dată am sunat la unitatea unde aveam rezervarea făcută. Să întreb dacă nu cumva au liber vreo cameră în următoarea săptămână. Logic că nu aveau. Le-am zis că revenim cu un telefon când găsim un răspuns.

Apoi am intrat pe Booking. Și nu știu dacă mă crezi, dar în 15 minute ne-am găsit cazare. Cameră mai mare, unitate la fel de aproape de plajă, prețul cu 10 lei mai mult ca dincolo. Și aveau liber în săptămâna dorită de noi. De ce? Este unitate recent deschisă. Am rezervat și am și fost să achităm avans.

Apoi am sunat la cazarea ce o aveam rezervată pe drum. Unde doamna ne-a înțeles și ne-a ajutat cu mutarea rezervării pentru următoarea săptămână. A fost foarte drăguță doamna!

Am sunat iar la prima cazare să zic ce și cum, cu scuzele de rigoare și împăcată că avansul l-am pierdut (cazarea pentru o noapte).

Atât a fost!

Mai greu a fost psihic! Abia acum am acceptat ideea că am făcut și acest lucru. Copii au acceptat mai repede ca mine!

Am rămas cu ”manichiura de concediu” făcută cu 3 zile înainte de ziua plecării inițiale. Am rămas cu chinul experimentat la cosmetică  (piele fină mai peste tot 😛 ) cu 2 zile înainte de ziua plecării inițiale. Am rămas cu gândul la ce ar fi fost dacă….

concediu amanat

Tu ai amânat vreun concediu?

Concediul nu este vacanţă. Știai?

4 Comments on “Concediu amânat”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.