Ceva în apă. Recenzie

O carte ce m-a surprins chiar de la început. Pe măsură ce citeam primele pagini, mă gândeam dacă să mai continui…  Ceva în apă, Recenzie și un pic mai mult. Căci ar fi prea plictisitor să scriu doar rezumat sau spoiler sau firul poveștii.

Descrierea oficială:

Dacă ar trebui să iei o singură decizie care să-ți schimbe viața, ai face-o?

Erin este o realizatoare de filme documentare pe cale să dea lovitura. Mark este un investitor bancar arătos, cu planuri mari. Cei doi pleacă în luna de miere pe insula tropicală Bora Bora, unde se bucură de soare, de plajă și unul de celălalt. Dar când fac scuba diving în marea cristalină, găsesc ceva în apă…

Pot visele să devină coșmaruri?

Deodată, cuplul are de luat o hotărâre periculoasă: să spună adevărul sau să păstreze secretul. Până la urmă, doar ei știu, deci ce rău ar face? Decizia lor declanșează, însă, evenimente devastatoare.

Te-ai întrebat vreodată cât îți ia să sapi un mormânt?

Crezi că această descriere te-ar convinge să cumperi și să citești cartea?

Uite ce scrie pe copertă!

ceva in apa recenzie

”Cuplul perfect, crima perfectă!”

Aceasta este partea ce m-a convins să-i acord o șansă.

Am cumpărat-o de aici- Ceva în apă – autor Catherine Steadman!

Ceva în apă. Autor Catherine Steadman

Am început un pic altfel acest articol, dar multe am de scris acum. Și uitam să prezint oficial cartea. Chiar mi-a pus zâmbetul pe buze când mi-am amintit de Erin și mai ales de ultima întrebare din descriere, legată de săpatul unui mormânt.

Bon. Descrierea este destul de evazivă și nu îți oferă foarte foarte foarte puține indicii legate de intensitatea poveștii.

Primele pagini m-au prins pe picior greșit. Nu înțelegeam care-i rostul și căutam ambiție să parcurg încă o filă și încă o filă și încă o filă… că doar nu are cum să fie tot așa.

Și am găsit ceea ce căutam.

Doi protagoniști foarte bine conturați. Urmați îndeaproape de alte personaje importante în poveste. Cele cu greutate sunt cele ce vin în jurul lui Erin. Dar nici Mark nu se lasă mai prejos, și, spre finalul poveștii suprinde cu atitudinea sa.

Povestea începe cu punctul culminant. Însă continuă cu perioada de dinaintea acelui punct. Și povestea prinde contur încetul cu  încetul. Și tot încet, dar sigur, te prinde în mreje și te ține bine. Astfel că, după ce am prins gustul acțiunii, greu am pus cartea jos.. nu de alta, dar are 411 pagini și eu am și obligații de îndeplinit.

Erin și Mark se iubesc. Au plănuită nunta și își pun planul în aplicare. Însă finanțele îi fac să schimbe tot ceea ce plănuiseră. Dar nu contează, nu?! Doar dragostea este cea importantă.

În luna de miere au parte de o descoperire. Una mare. Ce le schimbă viața și îi transformă complet. Descoperă abilități neștiute și aspecte nevăzute până atunci la celălalt. Ambii se schimbă. Dar diferit.

Este interesant cum titlul cărții te poate induce în eroare. Da, sigur că acel ceva în apă este factorul ce schimbă dinamica poveștii. Dar descoperi mult mai mul în carte.

Nici nu știu cum să te fac mai curioas(ă) fără să dau prea multe detalii. Că de mă apuc să dau din casă, sigur stric farmecul poveștii.

Pot doar să îți mai zic că finalul este surprinzător. Ca o gură de aer. Îți zic sincer, că nu mă așteptam la acest final. Bine, nici nu mă gândisem prea mult înainte, căci trăiam fiecare rând din carte.

Ideea principală: Există cuplul perfect? Există crima perfectă?

Îți recomand și cartea Pacienta tăcută. Îți vei mulțumi după ce o citești.

Ceva în apă, Recenzie ce te-a convins să cauți cartea sau nu?

20 Comments on “Ceva în apă. Recenzie”

  1. Am tot vazut pe bloguri recomandarile si recenziile pt aceasta carte si abia astept sa o citesc si eu (mai intai sa prind oferta de 50% de la elefant )

  2. Titlul cărții pe mine mă ducea cu gândul la un rechin in apa, dar acum aflu ca m-am înșelat și este vorba defapt despre o crima.
    Trebuie neaparat sa citesc cartea, chiar m-ai făcut curioasa.

  3. Mi se pare foarte bună. Dacă începe cu descoperirea și continua sa ne povestească fir cu fir datele dinaintea întâmplării pe mine m-ai convins. Sunt sigura ca mi-ar plăcea, singura chestie ce ma face sa nu o cumpăr încă, e numărul de pagini. 411 pagini… WOW. Cate luni mi-ar lua sa o citesc având foarte puțin timp liber zilnic…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.