BrainBox Imagini. Joc al minții

Mai ții minte când am scris că am fost să facem aprovizionare pentru concediu și am scris articolul despre Jocuri pentru călătoria cu mașina? Ei, atunci am venit  acasă și cu această minune, acest joc al minții de copil. BrainBox imagini.

Și cum azi am fost iar la magazinul Jucării Vorbărețe la un atelier de poveste, am zis că-i musai să scriu până nu uit iar să scriu despre acest joc. Mai ales că ai mei copiii deja au văzut celelalte variante de BrainBox și le-ar fi luat pe toate acasă.

Ca să te convingi că sunt multe, dar interesante, intră pe site-ul jucăriivorbărețe.ro și vezi toată colecția!

Cum se joacă BrainBox imagini?

În cutie sunt mai multe cartoane, un zar și o clepsidră.

Cu copiii mei am jucat varianta simplă. Se extrage un carton, se întoarce clepsidra și are 10 secunde să privească imaginea. Apoi îmi dă cartonul mie. Copilul dă cu zarul și numărul care a ieșit este numărul întrebării de pe spatele cartonașului privit la care trebuie să răspundă.

Dacă răspunde corect, are 1 punct. Cine ajunge primul la 10 puncte câștigă.

brainbox imagini creative box game

Ne-am jucat foarte frumos și a fost mereu o activitate pe placul tuturor. Încă nu am terminat de descoperit toate întrebările. Nici măcar nu au văzut toate imaginile. Dar tot și-au păstrat interesul. Ceea ce este un lucru mare!

joc al mintii copilului

De ce este un joc al minții de copil?

Și mai este și unul foarte reușit. Deoarece mixul de acțiuni ce se pune în aplicare la acest joc este unul ce atrage atenția copilului.

Învăţ şi mă joc cu copiii!

Ori, cine are copii, știe cât de interesant poate fi când vrei să-i atragi atenția copilului. În sensul în care să fie atent la tine sau la activitatea ce o desfășoară în acel moment. Cel puțin ai mei copii au foarte multe momente în care le fuge concentrarea (mai ales când e vorba de teme).

Iar acest gen de activitatea este un bun exercițiu pentru formarea răbdării și atenției!

Acum strâng ei bănuți pentru a cumpăra cât mai multe variante ale acestui joc. Ce face copilul cu banii?

Și uite cum rezolv mai multe aspecte educaționale cu ajutorul unui joc atractiv: atenția și răbdare + economisire și recompensă.

Cum ți se pare acest BrainBox Imagini?

Crezi că este un joc al minții?

16 Comments on “BrainBox Imagini. Joc al minții”

  1. Iubesc acest tip de jocuri, în stilul celor de societate, în care familia se poate implica. Asa am reușit sa îl țin pe fiul meu departe de tablete, jucand Monopoly, Rentier, etc.
    Am sa caut și jocul acesta, mersi de recomandare.

  2. Mi se pare super fain. Sunt uimita de cate jocuri frumoase exista acum pe piata. Abia aștept sa crească și copiii mei, sa ne petrecem serile jucand astfel de jocuri.
    Mulțumesc pentru recomandare!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.