Anomalii … în paginile unei cărți

Mi-a permis un joc de cuvinte în titlu, căci ar fi fost prea banal să scriu ”recenzia cărții Anomalii”. Nu?! Ei, dacă e prea ciudat titlul, acum ai aflat despre ce va fi acest articol.

Despre o carte ce m-a ținut în priză din momentul în care am început să citesc prima pagină până la ultima frază din carte. Și zău că aș mai fi citit. Și zău că am impresia că în viitorul apropiat va apărea continuarea. Chiar dacă această carte a apărut în anul 2017 și de atunci nu a apărut vreun semn de continuare. Am eu un feeling legat de această carte…

Am cumpărat cartea de pe site-ul editurii Herg Benet.

Cumpărat e mult spus, căci era un pachet de cărți la preț bun (așa că mai urmează articole cu cărți) și această carte era oferită gratuit. Și tare bine mi-a picat această carte.

Descrierea oficială:

În viitor, nu mai există boală. Nu mai există război. Nu mai există nemulțumire. Toți cetățenii sunt membri supuși ai Guvernării Globale. Însă o singură vară este pe cale să schimbe totul.

Keeva Tee tocmai a împlinit cincisprezece ani. Este pe punctul de a pleca în multașteptata excursie la Tabăra Monarch, pentru a primi imprimarea celui care i-a fost desemnat partener de viață. Dar în clipele fericite și lipsite de griji petrecute în Comunitatea Oceanică a auzit și zvonurile de temut despre “anomalii” – cetățeni care nu pot fi imprimati. Iar când Keeva ajunge la Tabăra Monarch, cel mai întunecat coșmar al ei devine realitate – este și ea o anomalie.

Din acel moment, începe să se îndoiască de toate convingerile din trecut. Dacă libertatea și individualitatea au fost sacrificate de dragul siguranței? Găsind un avertisment scrijelit sub patul din tabără, Keeva începe să înțeleagă: revolta va fi pedepsită, dezacordul nu este o opțiune, iar răzvrătiții vor fi anihilați.

Te-ai prins că e SF?! Dar e un SF al naibii de savuros și captivant!

recenzia cărții Anomalii

Anomalii în paginile unei cărți

Cumva trebuie să motivez alegerea titlului.

Mi se pare că este o carte mult, da mult, prea apropiată de un viitor posibil. Scenariul prezentat în carte este unul posibil, până la partea cu alte specii :))) Acolo deja se întinde coarda puțin. Dar nici acel aspect nu este unul ce trebuie exclus în totalitate.

Hai că acest lucru nu cred că îl știai despre mine până acum. Nici nu am avut când să deschid subiectul, nici nu a fost momentul potrivit. Și nu că aș crede indubitabil că mai există și alte specii în acest Univers imens, dar nici nu resping ideea de la început.

Despre cartea care este un adevărat SF… Unul savuros, cum am mai spus. Am luat cartea în mână și am lăsat-o jos abia când am terminat cu ea. Când am aflat tot.

Căci tocmai când ziceam că am prins firul și știu unde ar putea duce, povestea mă ducea în altă parte!

Recenzia cărții Anomalii

Descrierea oficială este prea generală și prezintă doar o mică parte din ceea ce se regăsește în această poveste deosebită. Cred că dacă ar fi avut altă prezentare, ar fi fost mult mai apreciată și mult mai prezentă cartea.

După ce i-am povestit soțului despre această carte, el fiind un pasionat al filmelor SF, s-a apucat să citească el cartea. În 13 ani de când îl cunosc nu și-a manifestat interesul către vreo carte anume. Așa că am fost mai mult decât surprinsă când l-am văzut cu cartea în mână… citind!

Keeva, personajul principal ajunge în locuri ce nu și le-ar fi închiupuit. Credea că viața ei este aranjată, că nu are de ce să își facă griji, că toate se vor aranja cumva. Ajunge însă în tabără unde retrăiește senzații din trecut, descoperă senzații noi și devine cu totul altceva decât credea.

Și când se întoarce acasă pentru pauza de dinaintea intrării în rutină, iar se schimbă totul în jurul său. Și află ce făcea tatăl ei, află ce se întâmplă cu adevărat în lume, află cine îi este alături și află că este mai puternică decât credea.

Unde mai pui că povestea prezintă și frânturi între capitole din cealaltă parte. Oferă și o mică parte din perspectiva celui ce conduce lumea și ce planuri are acesta.

GENIALĂ prezentarea!

Poate te ajută aceste citate să vezi altfel cartea:

”[…]Marele Război Tehnologic, cunoscut și drept Războiul Chinei cu SUA și Rusia, s-a terminat în câteva minute. Lupta a  constat în acel singur moment în care cele trei părți au apăsat fiecare câte un buton, iar milioane de oameni au murit- pe scurt, din cauza ignoranței și a lăcomiei.”

”Suntem meniți să simțim, să gândim, să avem opinii și dezacorduri. Cum poate exista progres dacă scopul tuturor este acela de a servi aceeași filosofie?”

”Totul e să creezi problema, în așa fel încât tu să fii singurul care are soluția.”

Cum ți se pare recenzia cărții Anomalii?

Ce alte cărți din domeniul SF îmi recomanzi?

24 Comments on “Anomalii … în paginile unei cărți”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.