O carte cu și despre Șapte lucruri importante

Vin cu acest articol despre Șapte lucruri importante fiindcă este o carte foarte frumoasă. Ce poate fi citită și de adulți și de copii/adolescenți.

Cartea am cumpărat-o la începutul anului de pe cărturești.ro. Și abia acum am ajuns să o citesc. Dar a picat într-un moment numai bun.

A fost ca o gură de aer printre lecturile mai cu greutate citit de mine în ultimul timp. Poate părea o lectură ușoară și simplă. Însă este potrivită pentru a aduce aminte că gesturile simple pot face multe, pot schimba multe. Mai ales că această carte este inspirată din realitate. Autoarea alegând să ofere doar un mic imbold cititorului, suficient cât să fie curios și să vrea să afle mai multe despre Șapte lucruri importante și unde ar ajunge acestea.

A fost cartea ce a avut nevoie de câteva ore ușoare pentru a fi citită. Poate și fiindcă a venit după ce am terminat de citit cartea Magia ordinii, ce a avut nevoie de o atenție mai specială.

Descrierea oficială:

Orbit de furie, Arthur Owens, de 13 ani, orfan de tată, săvârsește o faptă pentru care merita să fie trimis într-o școală de corecție. Însă tocmai victima sa îi oferă șansa de a se îndrepta și de a descoperi șapte lucruri foarte importante despre căință, iertare și bunătate.

Un roman inspirat dintr-un caz real.

despre Șapte lucruri importante

Șapte lucruri importante

Citatul preferat:

”Unii îngeri sunt ca păunii. Alții sunt mai puțin țanțoși. Ca porumbeii. Totul depinde de aripi.”

Am fost foarte suprinsă când am realizat cât de inedit au fost legate ideile ce se învârt în jurul celor șapte lucruri.

Arthur este personajul principal. Este un copil bun, de aceea primește o șansă de a scăpa de școala de corecție, după ce a aruncat cu o cărămidă într-un bărbat aparent vagabond. Șansa a primit-o în sala de judecată, culmea, din partea ”victimei” sale, Colecționarul. Și fiindcă e ”condamnat” să muncească în folosul bărbatului, descoperă că sunt mai multe părți ale unei persoane, ce trec de prima impresie.

Primește o listă cu șapte lucruri foarte importante pe care trebuie să le adune din coșurile de gunoi, așa cum făcea victima când a fost lovită. El trebuie să adune sticle, folie, carton ondulat, bucăti de lemn, becuri, cutii de cafea și cioburi de oglindă. Sunt deșeuri, dar domnul Hampton (Colecționarul vagabond) le considera lucruri foarte importante pentru opera sa de artă. Operă ce Arthur o descoperă abia spre finalul cărții.

Aceste lucruri adunate din gunoi sunt cele care duc spre drumul către împăcarea cu sine a lui Arthur.

Personal mi-a plăcut enorm de mult cum a prezentat autoarea toată povestea. Și mi-a dat speranțe. Chiar dacă este doar o carte, ceea ce găsești în ea te poate ajuta să te gândești la șansele ce le oferi în anumite momente. Răbdarea ce ar trebui să o ai și ambiția pentru a duce o sarcină grea la capăt.

Opera de artă ce a avut nevoie de Șapte lucruri importante pentru a fi creată, chiar există!

Vezi în carte mai multe detalii!

Cum ți se pare această carte despre Șapte lucruri importante?

21 Comments on “O carte cu și despre Șapte lucruri importante”

  1. Pentru incep7t coperta cartii este atragatoare ,chiar si titlul,iar recenzia ta m-a facut sa o caut ca tot sunt reduceri in perioada asta

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.